Basket Analysis: Η σωστή άμυνα φέρνει αποτελέσματα

Η Εθνική έδωσε ίσως τον καλύτερό της αγώνα κόντρα στη Σλοβενία, στην προετοιμασία που κάνει ενόψει Μουντομπάσκετ. Ο πρώην διεθνής γκαρντ, Γιώργος Καλαϊτζής, αναλύει στο Contra.gr το φιλικό της "γαλανόλευκης", η οποία δείχνει να βρίσκει το ρυθμό και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται.

Basket Analysis: Η σωστή άμυνα φέρνει αποτελέσματα
INTIME SPORTS

Ο διεθνής γκαρντ θα μοιράζεται με τους αναγνώστες τις σκέψεις και τις αναλύσεις του, σε όλα τα παιχνίδια που θα δώσει η Εθνική στο Παγκόσμιο της Ισπανίας, αρχής γενομένης από τη νίκη κόντρα στους Σλοβένους.

Ελλάδα - Σλοβενία 79-71

Με μια πεντάδα που ίσως θα είναι η βασική μας στο παγκόσμιο στην Ισπανία - μένει να δούμε σε τι κατάσταση θα είναι ο Καλάθης - ξεκίνησε η Εθνική το φιλικό με τη Σλοβενία, το οποίο ήταν κι αυτό που άλλαξε τη μέχρι τώρα όχι και τόσο θετική εικόνα της "γαλανόλευκης" (και βάσει αποτελέσματος, αλλά και βάσει της συνολικής μας απόδοσης).

Η Εθνική πίεσε αρκετά και επέλεξε να αλλάζει σε όλα τα σκριν είτε αυτά είναι μακριά είτε είναι πάνω στην μπάλα (πικ εν ρολ). Μόνο με τον πλέι μέικερ επέλεξε ένα διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης (πήγαινε στο πρώτο σκριν από κάτω και μετά ακολουθούσαν και οι δυο παίκτες μέχρι να φύγει η μπάλα από τα χέρια του). Ήταν εμφανές πως ο Κατσικάρης αντιμετώπισε το παιχνίδι με σαφή προσανατολισμό να είμαστε καλοί στην άμυνα.

Καλή συνεργασία, γρήγορες κινήσεις

Οι Παπανικολάου - Πρίντεζης - Μπουρούσης συνεργάζονταν πολύ καλά τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση.

Αντίθετα η Σλοβενία προσπαθούσε μόνο με τρίποντο να μας απειλήσει ή με κάποιες προσωπικές ενέργειες κυρίως μετά από συνεργασία δυο ατόμων. Η αλήθεια είναι πως ήταν άστοχοι, αλλά και βιαστικοί και νομίζω το αποτέλεσμα ήταν δίκαια υπέρ μας.

Basket Analysis: Η σωστή άμυνα φέρνει αποτελέσματα

Η Εθνική έδειξε μια διάθεση να τρέξει και όταν είχε κατάσταση αιφνιδιασμού αλλά και όταν ήταν κατάσταση 5vs5. Στόχος ήταν να πάμε πιο γρήγορα τη μπάλα από τη μια μεριά στην άλλη και να περάσει από όλα τα χέρια.

Βρήκαμε κάποια ελεύθερα σουτ στον αιφνιδιασμό (Βασιλειάδης - Καϊμακόγλου) απόρροια της καλής μας πιεστικής άμυνας αλλά και της πολύ κακής αντιμετώπισης των αλλαγών που κάναμε στην άμυνα από την ομάδα της Σλοβενίας.

Ο κόουτς έδειξε να επικροτεί τα γρήγορα σουτ στον αιφνιδιασμό και να προσπαθεί να τα "καλλιεργήσει" θα έλεγα βάζοντας την ομάδα να παίξει εκτός από τον πρωτεύον και δευτερεύον αιφνιδιασμό. Είχε μια συνεχόμενη κίνηση, χωρίς να κολλάει η μπάλα και το τελείωμα είχε το 4αρι μας να παίζει 1vs1 στις 45 μοίρες με πρόσωπο στο καλάθι ή με πλάτη κοντά σε αυτό.

Basket Analysis: Η σωστή άμυνα φέρνει αποτελέσματα
INTIME SPORTS

Βρήκε ρυθμό

Οι Πρίντεζης -Παπανικολάου βρήκαν ρυθμό και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά. Ο Μπουρούσης ξέρει ότι είναι αναντικατάστατος και αυτό του έχει δώσει άλλον αέρα στις κινήσεις και γενικότερα στην αντιμετώπιση του παιχνιδιού. Σίγουρα έχει ωριμάσει αγωνιστικά και από την εξαιρετική του χρονιά στη Ρεάλ.

Οι επιλογές μας στην επίθεση είναι στο μεγαλύτερο τους ποσοστό σωστές και επειδή είναι και εύστοχες έχουμε μια καλή επιθετική και παραγωγική εικόνα.

Διαβάστε ακόμη:

Σλοβενία - Ελλάδα 71-79

Πρίντεζης: "Είναι τιμή μας να παίζουμε για την Εθνική"

Κατσικάρης: "Το καλύτερο παιχνίδι μας μέχρι τώρα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK