Αναχώρησε για Καρπενήσι η Εθνική

Η αποστολή της Εθνικής αναχώρησε το πρωί της Τρίτης για το Καρπενήσι όπου θα πραγματοποιήσει την προετοιμασία της για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας. Κανονικά στην αποστολή οι ερυθρόλευκοι διεθνείς.

Αναχώρησε για Καρπενήσι η Εθνική
INTIME SPORTS

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, τόνισε: "Είμαστε έτοιμοι για την έναρξη της προετοιμασίας, που θα είναι το πρώτο βήμα για να γνωρίσουμε την ομάδα και να μας γνωρίσει. Θα βάλουμε τις βάσεις. Δεν έχουμε μια πολύ καινούρια φιλοσοφία. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος. Να απολαύσουμε τη δουλειά που θα κάνουμε εκεί για να φτιάξουμε μια δυνατή ομάδα και θέλουμε να είμαστε υγιείς", τόνισε.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που προέκυψαν στην πορεία μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας, τόνισε: "Μέχρι χθες υπήρχαν αρκετά προβλήματα κι αρκετές υποθέσεις ήταν ανοικτές, αλλά σήμερα θα μπούμε στο πούλμαν αυτοί που πρέπει να μπούμε. Πρέπει παρά τα προβλήματα να είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή κι οτιδήποτε παρουσιαστεί να έχεις λύσεις. Μπορεί να έχεις στο μυαλό σου μια λίστα με ονόματα, αλλά πάντα θα προκύψουν προβλήματα και ήμασταν προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε κάθε απουσία και κάθε πρόβλημα".

Σχετικά με τους στόχους της Εθνικής, ανέφερε: "Όταν παίζεις σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και είσαι Ελλάδα οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Ο Έλληνας έχει μάθει την ομάδα να πρωταγωνιστεί και η πρόκληση είναι αυτή: να φτιάξουμε μια καλή ομάδα και που θα παίζει καλό μπάσκετ. Παρακολουθώ την ομάδα πάρα πολλά χρόνια και κάθε χρονιά είναι διαφορετική, κάθε ομάδα διαφορετική. Σίγουρα υπάρχει ένα παρελθόν, η ομάδα έχει να πάρει μετάλλιο από το 2009. Σε αυτά τα τουρνουά παίζει ρόλο και η τύχη κι ελπίζουμε να την έχουμε. Είμαι πολύ αισιόδοξος πως θα κάνουμε πάρα πολύ καλή δουλειά και θα παρουσιάσουμε μια πολύ καλή ομάδα".

Όσο για το οικείο περιβάλλον της Ισπανίας, αλλά και των συνεργατών του, επισήμανε: "Είναι θετικό για μένα ότι γνωρίζω καλά την Ισπανία και θα νιώσω πολύ καλά, ενώ και η επιλογή του σταφ έγινε επειδή γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, ώστε να μη χάσουμε χρόνο στο να γνωριστούμε".

Νίκος Ζήσης: "Τα χρόνια περνάνε, αλλά το λέω κάθε χρόνο πως αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα να έρχομαι στην Εθνική. Φέτος ειδικά που είμαι αρχηγός είναι ακόμη μεγαλύτερη η τιμή και η ευθύνη. Όσο περνάνε τα χρόνια προς το τέλος της σεζόν νιώθεις πιο κουρασμένος, αλλά είχα το χρόνο να ξεκουραστώ κι από τη στιγμή που ο κόουτς με κάλεσε ήρθα με χαρά. Είναι πολύ σημαντικό οι δώδεκα παίκτες που θα είναι στην ομάδα να γουστάρουν που θα παίζουν σε αυτή, είτε λίγο είτε πολύ. Έχουμε τις δυνατότητες, υπάρχουν νέα παιδιά και παρά τις μεγάλες απουσίες που έχουμε μπορούμε με χαμηλούς τόνους-όχι όπως πέρσι που μιλούσαμε για μετάλλιο-και πολλή δουλειά να έχουμε μια πολύ καλή παρουσία. Και πέρσι η ομάδα προσπάθησε για το καλύτερο. Κάθε χρονιά είναι καινούρια. Υπάρχει νέος προπονητής και νέα παιδιά και παρά τις απουσίες υπάρχει δυναμικό που μπορεί να καταφέρει κάτι καλό. Υπάρχουν παίκτες με εμπειρία και σίγουρα θα βοηθήσουν τα νέα παιδιά που θα αισθάνονται λίγο τρακαρισμένα".

Ανδρέας Γλυνιαδάκης: " Είμαι έτοιμος. Δεν έχω αγωνιστεί ξανά σε Παγκόσμιο Κύπελλο και αποτελεί σίγουρα μια πρόκληση για μένα. Όταν άκουσα τι έγινε, περίμενα το τηλεφώνημα και δεν θα μπορούσα να πω όχι στο κάλεσμα της Εθνικής. Αποτελεί πάντα τιμή να σε καλούν στην Εθνική ομάδα και θα δουλέψω σκληρά για να βοηθήσω την ομάδα με στόχο να είμαι στην τελική δωδεκάδα".

Κώστας Παπανικολάου: " Όταν είσαι 24 ετών έχεις ακόμη ενέργεια. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και είμαι ακόμη παραπάνω γιατί βλέπω παιδιά από τη δική μου ηλικία να είναι και πάλι εδώ. Σε κανέναν δεν γίνεται χάρη που βρίσκεται εδώ, το καταφέρνει με τη δουλειά του. Όσοι είναι εδώ το αξίζουν. Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους μας, γιατί το να έχεις την ευκαιρία να εκπροσωπείς τη χώρα σου είναι μεγάλη υπόθεση. Για πολλούς μπορεί να θεωρείται δεδομένο, αλλά εγώ το εκλαμβάνω ως μεγάλη τιμή, γιατί ξεχωρίζεις ανάμεσα σε τόσους παίκτες στη χώρα σου. Είναι πάρα πολύ νωρίς να βάλουμε στόχους. Προέχει να είμαστε υγιείς και να είμαστε καλά. Όρεξη για δουλειά έχει η ομάδα κι έχουμε τα άτομα που θα μας δείξουν το δρόμο και τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά".

Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Ήμουν ανυπόμονος να έρθω στην Εθνική και είμαι περήφανος που κλήθηκα. Ανυπομονώ για το Μουντομπάσκετ, θέλω να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να δούμε πώς θα πάει. Για μένα είναι ένας πόλεμος. Ένας άλλος 19χρονος θα είχε τρακ, εγώ όμως όχι. Έχω μιλήσει με τον κόουτς κι ό,τι μου ζητήσει θα το κάνω. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Τζέισον Κιντ με χρησιμοποίησε στο summer league σε πέντε θέσεις. Θέλω να πω συγχαρητήρια και στα παιδιά στην Εθνική Νέων. Έκαναν ό,τι μπορούσαν, παρά τους τραυματισμούς και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν".

Ο Γιώργος Πρίντεζης από την πλευρά του υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι πάντα πίστευε ότι οι ερυθρόλευκοι θα ενσωματώνονταν κανονικά στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK