Αν παίζει έτσι μπορεί να φτάσει ψηλά

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος αρθρογραφεί στο Contra.gr για την δεύτερη νίκη της Εθνικής αυτή τη φορά κόντρα στις Φιλιππίνες για τη δεύτερη αγωνιστική του Μουντομπάσκετ.

Αν παίζει έτσι μπορεί να φτάσει ψηλά

Η Εθνική έκανε αυτό ακριβώς που έπρεπε κόντρα στις Φιλιππίνες. Μπήκε συγκεντρωμένη στο παιχνίδι από το πρώτο κιόλας λεπτό και επέβαλλε το δικό της ρυθμό.

Η αντίπαλη ομάδα έδειχνε να μην έχει σχέδιο στον αγώνα. Ήταν αρκετά κοντοί οι παίκτες της και έπαιζαν ένα ελεύθερο μπάσκετ, χωρίς να στοχεύουν να μας χτυπήσουν στις αδυναμίες μας. Η "γαλανόλευκη" ήταν προετοιμασμένη γι' αυτό το ματς. Φαινόταν ότι είχαμε μελετήσει τον αντίπαλο και ξέραμε τι ακριβώς έπρεπε να κάνουμε.

Οι παίκτες των Φιλιππίνων δεν είχαν ισορροπίες στα αμυντικά transition και παρόλο που δεν πιάσαμε και σπουδαία απόδοση καταφέραμε να επικρατήσουμε στο ματς.

Διαφορετικό από το χτεσινό παιχνίδι

Το σημερινό ματς διέφερε από αυτό κόντρα στη Σενεγάλη. Στην πρεμιέρα αντιμετωπίσαμε ψηλούς παίκτες, οι οποίοι όμως δεν ήξεραν πως να το εκμεταλλευτούν. Σήμερα είχαμε απέναντί μας κοντούς και γρήγορους αντιπάλους, αλλά το γεγονός ότι καταφέραμε να ξεφύγουμε από νωρίς στο σκορ, μας απέβαλλε το άγχος και δεν τους άφησε να ελπίσουν σε κάτι καλό στο ματς.

Ισάξιοι οι παίκτες της Εθνικής

Στον αγώνα με τη Σενεγάλη ξεχώρισε ο Καϊμακόγλου, σήμερα ήταν ο Πρίντεζης. Είναι φανερό ότι οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι στο ίδιο επίπεδο. Έχουν καλή χημεία και δεν δημιουργούνται ανισότητες στους ρόλους τους.

Άλλη ομάδα χωρίς Αρόγιο το Πουέρτο Ρίκο

Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει ένα... διαφορετικό Πουέρτο Ρίκο. Η ομάδα τους έχασε όχι μόνο τον τιμονιέρη της, αλλά και τον πιο καθοριστικό της παίκτη, τον ηγέτη της. Η Εθνική μας βαδίζει καλά κι αν κάνει ότι ακριβώς και σήμερα θα έχουμε εύκολο έργο και στο αυριανό παιχνίδι.

Αν συνεχίσει έτσι θα φτάσει ψηλά

Η Εθνική μας έχει δείξει αυτά ακριβώς που θέλαμε να δούμε στα δύο πρώτα παιχνίδια. Αν έρθουν φυσιολογικά οι καταστάσεις δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να ανέβει μέχρι και στο βάθρο.

Η ψυχολογία είναι ο σημαντικότερος παράγοντας όσο προχωράει η διοργάνωση και τα παιδιά προς το παρόν την έχουν με το μέρος τους. Ο ενθουσιασμός που δείχνει η ομάδα στα παιχνίδια είναι μεγάλος, δείχνουμε ότι το θέλουμε, αλλά όλα θα κριθούν στα επόμενα πιο δύσκολα παιχνίδια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK