Μαρκόπουλος στο Contra.gr: "Δίκαιη νίκη με ωραίο μπάσκετ"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος αρθρογραφεί στο Contra.gr για την ευρεία νίκη της Εθνικής κόντρα στη Σενεγάλη για την πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ.

Μαρκόπουλος στο Contra.gr: "Δίκαιη νίκη με ωραίο μπάσκετ"

Η Εθνική μπήκε με το δεξί στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, παίζοντας καλό μπάσκετ και δίκαια επικράτησε της Σενεγάλης με 87-64.

Η "γαλανόλευκη" επέβαλλε το ρυθμό της από την αρχή του παιχνιδιού και έδειξε να κυριαρχεί εύκολα στην αναμέτρηση. Η ομάδα της Σενεγάλης έδειχνε να μην είναι συγκεντρωμένη στο παρκέ και να μην έχει στόχο στο παιχνίδι της.

Η ελληνική ομάδα το εκμεταλλεύτηκε και βρήκε τα ελεύθερα σουτ, παίρνοντας από νωρίς διαφορά ασφαλείας. Η πολύ καλή εικόνα της Εθνικής, χάλασε λίγο στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 3ο δεκάλεπτο όταν οι αντίπαλοι μείωσαν τη διαφορά.

Κάπου εκεί φάνηκε να αιφνιδιάζεται, με τους αντιπάλους της να τραβιούνται πίσω και να της δίνουν χώρο με την άμυνα ζώνης. Ωστόσο δεν παρασυρθήκαμε και δεν χαλαρώσαμε στην άμυνα. Κερδίσαμε τα ριμπάουντ και ελέγξαμε το ρυθμό.

Η ομάδα προσπάθησε αρκετά να βγάλει στο παρκέ τους αυτοματισμούς που δούλευε τόσο καιρό και κατά ένα μεγάλο μέρος το κατάφερε. Η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στα λίγα λεπτά του δευτέρου μέρους νομίζω πως δικαιολογείται εξαιτίας της έκτασης του σκορ.

Ο κόουτς και το τιμ θα δει τι πρέπει να βελτιωθεί και η ομάδα θα παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη στα επόμενα παιχνίδια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK