Κίνα ή Φιλιππίνες; Τον Αύγουστο η απόφαση για το Μουντομπάσκετ

Τον Αύγουστο θα ανακοινωθεί από τη FIBA η χώρα που θα διοργανώσει το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, το οποίο δεδομένα πια θα φιλοξενηθεί σε χώρα της ανατολικής Ασίας. Όπως το 2006 στην Ιαπωνία.

Κίνα ή Φιλιππίνες; Τον Αύγουστο η απόφαση για το Μουντομπάσκετ

Όπως έγινε γνωστό, η απόφαση για το ποια εκ των Κίνα ή Φιλιππίνων (οι μόνες δύο υποψηφιότητες που απέμειναν) θ' αναλάβει να λάβει το χρίσμα για το μεγάλο τουρνουά θα παρθεί στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στο Τόκιο μεταξύ 7-9 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι δύο χώρες παίζουν με τις ίδιες πιθανότητες. Η Κίνα λόγω της τεχνογνωσίας και των ήδη έτοιμων εγκαταστάσεων και οι Φιλιππίνες λόγω του ενθουσιασμού του κόσμου για το σπορ.

Στις Φιλιππίνες είχε διεξαχθεί η αντίστοιχη διοργάνωση του 1978. Στον τελικό η Γιουγκοσλαβία είχε επικρατήσει της ΕΣΣΔ, 82-81 στην παράταση.

Φακέλους είχαν καταθέσει επίσης η Γερμανία, το Κατάρ και η Τουρκία, οι υποψηφιότητες των οποίων μετατέθηκαν για τη διοργάνωση του 2023, ενώ απορρίφθηκαν εκείνοι των Γαλλίας, Ρωσίας, Λιθουανίας και Μεξικού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK