Η συζήτηση με τον Γιώργο Συρίγο

Ο Γιώργος Συρίγος συνομίλησε με τους αναγνώστες του Contra.gr για τη νέα νίκη της Εθνικής επί του Πουέρτο Ρίκο και την πρόκριση στους "16" του Μουντομπάσκετ.

Η συζήτηση με τον Γιώργο Συρίγο

Η συζήτηση

12:15
Σε λίγα λεπτά ο Γιώργος Συρίγος θα ανοίξει τη συζήτηση για το Μουντομπάσκετ και την Εθνική Ελλάδας. Μπορείτε να στείλετε από τώρα τις ερωτήσεις σας
12:19
stayros kavala : POS TIN BLEPEIS TIN EDNIKEI ELADOS
12:20
Καλό μεσημέρι παιδιά από την Σεβίλλη.
12:21
Σταύρο, η ομάδα είναι σοβαρή, πειθαρχημένη, με υψηλό βαθμό ομαδικότητας και συνοχής και - το σημαντικότερο κατά την άποψή μου - παθιασμένη για διάκριση.
12:21
Μανόλης : Πολύ καλή μέχρι τώρα η Εθνική. Πεσμένος ο Μάντζαρης. Πρόβλημα στην περιφερειακή άμυνα.
12:23
Μανόλη, ο Βαγγέλης είναι παίκτης που ξέρει να κάνει την δουλειά αθόρυβα. Δεν θα τον έλεγα πεσμένο. Νομίζω ότι προσπαθεί να μπει στο πετσί του νέου του ρόλου, που δεν είναι άλλος απ' το να συμπληρώνει απ' τον πάγκο τον Νικ Καλάθη.
12:27
Αυτό που θα χρειαστεί τώρα, ειδικά απ' την στιγμή που θα βρούμε απέναντί μας την Κροατία που έχει... μια ντουζίνα ψηλούς, είναι να νικήσει το άγχος ο Ίαν Βουγιούκας. Είναι ουσιαστικά η πρώτη του διοργάνωση και είναι μεγάλη ευθύνη να προσπαθεί να καλύψει τα νώτα του Μπουρούση. Έδειξε όμως στα φιλικά ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτόν τον ρόλο και πιστεύω ότι απλώς χρειάζεται ένα καλό παιχνίδι για να απαλλαγεί απ' το βάρος.
12:27
Ioannis : Kalimera. Ehtes Ida ton atentokounmpo me polles lathos apofaseis. Polla lathoi gia pehtis NBA. Ti les, tha prosferei stin ethniki?
12:29
Γιάννη, είναι λάθος αυτό το "για παίκτης ΝΒΑ". Πάνω απ' όλα είναι ένα παιδί 19 χρονών που έχει παίξει μόλις 1 χρόνο μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Εγώ προτιμώ να το βλέπω απ' την εξής οπτική γωνία: Στο πρώτο ημίχρονο ο Γιάννης ήταν νευρικός, με πολλά λάθη, όμως στο δεύτερο απέδειξε ότι έχει την πνευματική δύναμη να μεταμορφωθεί σε έναν απ' τους καθοριστικότερους παίκτες μας.
12:30
takis : pws vlepeis to xaos meta ton mpouroush sto kala8i???pragmatika protimw kaimakoglou 5ari para vougiouka(no8ros) kai gluniadakh(den to exei)
12:33
Τάκη, το σχολίασα μόλις τώρα, μιλώντας για τον Βουγιούκα. Κι εγώ πίστευα στην αρχή της προετοιμασίας ότι μπορούμε να υπολογίζουμε και στα ημίψηλα σχήματα (όπως στην Ευρωλίγκα δηλαδή), όμως εν τέλει δεν ισχύει. Κάθε ομάδα (από εκείνες που είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με μας), έχει από 3-4 σέντερ πάνω απ' τα 2,10. Δεν γίνεται λοιπόν να έχουμε ως δεύτερη επιλογή ένα σχήμα με τον Καϊμακόγλου (2,03) και τον Πρίντεζη (2,03) ή τον Παπανικολάου (2,03). Θα μας τσακίσουν μέσα στην ρακέτα. Άλλο Ευρωλίγκα, άλλο Παγκόσμιο.
12:33
Κορδογιαννης Δημητρης : Οπως ολα δειχνουν η Σενεγαλη εκανε 2 Μεγαλα ΔΩΡΑ στην Εθνικη μας. Με νικη επι των αργεντινων ειμαστε πρωτοι. Υποψηφιοι αντιπαλοι στις διασταυρωσεις;;; και ποιους αποφευγουμε;;
12:35
Πριν τους Αργεντίνους Δημήτρη, αντιμετωπίζουμε τους Κροάτες. Και κανείς στην ομάδα δεν κοιτάει το τελευταίο παιχνίδι. Μονάχα την Κροατία. Θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για πιθανές διασταυρώσεις μετά το παιχνίδι με την ομάδα του Ρέπεσα.
12:36
kat.7 : Καλησπερα Γιωργο. Πολυ καλη η ομαδα μας μεχρι στιγμης αλλα δεν πρεπει να παιρνουμε αερα γιατι και περισυ ετσι ειχαμε ξεκινησει !! Ο Κοουτς μου αρεσει πολυ κ παρεδεχτηκε το λαθος του χτες κ ειπε οτι αυτος εφταιγε που το ματς πηγε απο τους 19 στους 9.Το μονο θεμα που βλεπω ειναι οτι Σλουκας Μαντζαρης παιζουν λιγο κ θα φανει κουρασει στην συνεχεια του τουρνουα απο Καλαθη Ζηση.Πως βλεπεις Παπανικολαου ? Δεν παταει καλα μεχρι στιγμης ειναι αλλος Παπ. Σε σχεση με τα φιλικα
12:41
Κατ7, ο κόουτς απέδειξε όσο ευέλικτος είναι. Ήταν βασική επιλογή στα γκαρντ ο Βασιλειάδης στα πρώτα παιχνίδια, όμως απ' την στιγμή που δεν ήταν καλός απέναντι στους Πορτορικάνους, δεν είχε κανένα πρόβλημα να βάλει τον Σλούκα στην πρώτη γραμμή.
Ο Κατσικάρης θυμίζει σε αυτό το κομμάτι τον Ομπράντοβιτς. Προσοχή, για να μην παρεξηγηθώ, όχι στην μπασκετική φιλοσοφία (αν και είναι δεδομένο ότι λόγω Ίβκοβιτς έχει και σερβική επιρροή), αλλά στο κομμάτι της προσωπικότητας και της συμπεριφοράς. Νοιώθει σίγουρος για τον εαυτό του, δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να ακούσει τις ιδέες των παικτών του και βεβαίως των συνεργατών του.
12:43
Όσο για τον Παπανικολάου, η ποιότητα, η αθλητική ικανότητα και πάνω απ' όλα η προσωπικότητά του είναι σε τέτοιο επίπεδο που για μένα είναι θέμα χρόνου να μπουν 1-2 σουτ και να έρθει η εκτόξευσή του. Νομίζω ότι απέναντι στην Κροατία, που θα συναντήσει και τον Σάριτς, είναι το ιδανικό παιχνίδι για να φωνάξει παρών ο Παπ.
12:43
Μανόλης : Σωστή η προσέγγισή σας για τον Μάντζαρη, απλώς το συμπερασμά μου βασίζεται και στην γενικότερη διαπίστωση ότι φαίνεται να μένει στάσιμος, δηλαδή δεν κάνει το επόμενο βήμα. Καλή συνέχεια!
12:45
Είναι μεγάλο θέμα αυτό που θίγεις Μανόλη. Αυτή την στιγμή ωστόσο, αυτό που έχει αξία γι' αυτήν την ομάδα είναι να καλύψει επαρκώς τον Νικ. Και αυτό ο Βαγγέλης μπορεί να το κάνει με κλειστά τα μάτια.
12:45
Νικος : Καλημερα, η ομαδα εχει πλανο και στοχο, θελει ομως απο εδω και περα υπομονη και επιμονη. Ας κρατησουμε ολοι χαμηλους τονους και ας περιμενουμε καλητερους Παπανικολαου Μαντζαρη Βουγιουκα για την συνεχεια που θα ειναι πιο δυσκολη, σωστα;
12:45
Ακριβώς έτσι Νίκο.
12:45
babis007 : Καλημέρα .Πιστεύω ότι ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα με τις απουσίες παικτών,ο Φώτσης θα ήταν πολύ πιο χρήσιμος απο τον Γλυνιαδάκη.
12:48
Όχι Μπάμπη. Ο Φώτσης είναι μεγάλος παίκτης, όμως ο Κατσικάρης έκανε την επιλογή του στο 4: Πρίντεζης, Καϊμακόγλου. Δεν γίνεται σε τέτοια διογάνωση να πας με λιγότερα από 3 κανονικά σέντερ φορ.
Για μένα η στελέχωση της γραμμής ψηλών είναι η ενδεδειγμένη, απ' την στιγμή που Κουφός και Σόφο δεν έδωσαν παρών.
12:48
kat.7 : Ποιον προτιμας απο το αλλο γκρουπ ? Πιστευω οτι ολους τους χτυπαμε αλλα η Βραζιλια ειναι λιγο καλυτερη απο τους αλλους δυο.Εγω παντως Προτιμω τους Γαλλους
12:50
Το θέμα είναι το εξής με τις διασταυρώσεις. Βραζιλιάνοι και Γάλλοι έχουν απίστευτη αθλητική ικανότητα, ενώ οι Σέρβοι έχουν πάντα την προσωπικότητα και το τσαγανό. Ειλικρινά δε έχω απάντηση. Έχουμε άλλωστε άλλα δύο παιχνίδια για να τους δούμε όλους αυτούς καλύτερα.
12:50
δημητριος : αντετοκουνμπο:υψος 2.11.λογω της περιορισμενης ποιοτητας π εχουμε στη θεση '5' θ μπορουσε ν αναλαβει κ αυτον τον ρολο.εχει δοκιμαστει ποτε σ αυτη τη θεση?
12:51
Δημήτρη, σε καμία περίπτωση. Εδώ ακόμα δεν μπορεί να ποστάρει τα 4αρια. Είναι τεράστια τα κορμιά σε αυτό το Παγκόσμιο. Με εξαίρεση τους Φιλιππινέζους, βεβαίως..
12:51
αρης : γιωργο αθτη η ομαδα βγαζει υγεια και αρεσει σε ολους μας.αν τα καταφερει και φτασει στα ημιτελικα εχοντας αποφυγει τους ισπανους στον ημιτελικο χωρις πιεση τους εχουμε?
12:55
Άρη, ας γίνουν τα πράγματα όπως τα λες και ειλικρινά δεν με νοιάζει τι θα γίνει με τους Ισπανούς. Στα χαρτιά, δεν τους έχουμε με τίποτα. Έχουν 5 γκαρντ παγκόσμιας κλάσης (Ρούμπιο, Καλντερόν, Ναβάρο, Σέρχιο, Ρούντι) και το κορυφαίο δίδυμο ψηλών που έχει εμφανίσει ευρωπαϊκή ομάδα απ' την εποχή του Ντίβατς-Ράτζα της μεγάλης ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Για την ακρίβεια, το Γκαζόλ & Γκαζόλ είναι ένα επίπεδο πάνω απ' το Ράτζα-Ντίβατς κατά την γνώμη μου.
Στην πράξη βεβαίως έχει αποδειχτεί ότι όλες οι προβλέψεις μπορούν να καταργηθούν και μακάρι να γίνει έτσι.
12:55
giorgos : στα νοκ αουτ,μας ταιριαζει η βραζιλια σαν αντιπαλος?
12:57
Συνονόματε, δεν ξέρω ποιος μας ταιριάζει. Το είπα και πριν. Ξέρω ότι η ομάδα μας έχει τέτοια ομοιογένεια και τέτοιο κλίμα, που θα παλέψει δίνοντας το 100% απέναντι σε οποιονδήποτε. Όλοι εδώ στη Σεβίλλη, με πρώτους και καλύτερους τους Αργεντίνους και τους Κροάτες που ξέρουν μπόλικο μπάσκετ, έχουν να λένε ότι η Ελλάδα είναι η συνεπέστερη, σταθερότερη και πιο πειθαρχημένη ομάδα του ομίλου.
12:57
kostas : Γιώργο ούτε η Βραζιλία με εντυπωσίασε. Αν βγούμε πρώτοι πάμε για τετράδα. Τους έχουμε στον άλλο όμιλο.
12:59
Κώστα, είναι Οκ να είμαστε αισιόδοξοι, ειδικά όταν τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρυντικά, όμως καλό είναι να αφήσουμε τα περί 4αδας για μετά τα παιχνίδια με Κροατία και Αργεντινή, που θα είναι και τα πρώτα πραγματικά δύσκολα στο Μουντομπάσκετ.
12:59
ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΙΚ : ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ
13:00
Όπως ακριβώς έπρεπε να είναι Κώστα. Μας χαρακτηρίζει η σοβαρότητα και το πάθος.
13:00
αρης : γιωργο αθτη η ομαδα βγαζει υγεια και αρεσει σε ολους μας.αν τα καταφερει και φτασει στα ημιτελικα εχοντας αποφυγει τους ισπανους στον ημιτελικο χωρις πιεση τους εχουμε?
13:01
Σπύρος : Καλημέρα Γιώργο!είμαι λάτρης του σπανούλη κ εννοείται ότι τον θέλω μέχρι το τέλος ςτης καριέρας του στον οσφπ. Όμως, έχω την αίσθηση ότι η απουσία του έχει βοηθήσει τη συγκεκριμένη εθνική να αποδώσει τόσο όμορφο και αποτελεσματικό μπάσκετ γιατί έχει αναγκάσει τα παιδιά να πιέσουν παραπάνω τους εαυτούς τους.(συνυπολογίζω φέτος και την απόστευτη ενέργεια του αντετ. που σε τέτοιο επίπεδο μόνο επί διαμαντίδη υπήρχε). Συμφωνείς?
13:03
Σπύρο, είναι όπως το λες. Σεβασμός σε έναν μεγάλο ηγέτη όπως ο Βασίλης, όμως η απουσία του αυτή την στιγμή δουλεύει υπέρ της ομάδας. Και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει λόγω της δίψας των παικτών για διάκριση σε συνδυασμό με την προσωπικότητα και την μπασκετική φιλοσοφία του Κατσικάρη.
13:03
Στελιος : Μπορει να βελτιώσει ο Ματζαρης την παρουσια σε αυτο το τουρνουα και να παρει περισσοτερες πρωτοβουλιες στο παιχνιδι του? Γενικα Ματζαρης και Πριντεζης κινουνται σε χαμηλα επιπεδα με βαση το ταλεντο τους.Μηπως εχουν επηρεαστει απο το χαμο που εγινε μεταξυ ΟΣΦΠ-ΕΟΚ TO Μαϊο?
13:05
Στέλιο, δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. Ο Πρίντεζης ήταν άλλωστε καταπληκτικός με τις Φιλιππίνες. Τα παιδιά είναι όχι μόνο καλοί παίκτες, αλλά διαθέτουν και τον χαρακτήρα για να αφήνουν όλα αυτά στην άκρη.
13:05
Dimi7 : Γιώργο ποιος είναι ο λόγος που ο Σοφοκλής δεν είναι στην εθνική?? Πιστεύω πως με αυτόν θα είχαμε ένα πλήρες ρόστερ...
13:07
Ντίμι, είτε με Κουφό είτε με Σόφο, πράγματι θα είχαμε πλήρες ρόστερ. Σεβασμός όμως στους παρόντες που δίνουν το 100% για να παίξει η ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα. Ο Σόφο επί της ουσίας επέλεξε ο ίδιος να μην είναι στην Εθνική.
13:07
Δημήτρης : Καλησπέρα. θέλω να σταθώ στην άσχημη κατάσταση που φαίνεται να είναι ο Παπανικολάου καθώς και στα πολλά άστοχα σουτ κοντά στη ρακέτα είτε από γκαρντ είτε από ψηλούς. Προσωπικά πιστεύω ότι εκτός από τους Σέρβους, με τις άλλες τρεις ομάδες είμαστε από κάτω λόγω ατομικών μονάδων, που βλέπουμε ότι μας κάνουν μεγάλη ζημιά
13:12
Ο Παπ θα την βρει την λύση, δεν υπάρχει περίπτωση τέτοιος παίκτης να μην καταφέρει να δείξει την πραγματική του αξία. Όσο για τα ποσοστά μέσα στο καλάθι, πράγματι δεν είναι εντυπωσιακά (γύρω στο 60%), όμως επαναλαμβάνω ότι τα κορμιά είναι τεράστια σε αυτό το τουρνουά. Εξαιρούνται οι Φιλιππινέζοι.
13:12
χρήστος : Νομίζω η ομάδα παίζει πολύ καλά και πάει φούλ για τετράδα αν συνεχίσει έτσι..... έχω απολυτη εμπιστοσύνη στον Κατσικάρη για μένα είναι κορυφαίος προπονητής. Αν είχαμε στην ομάδα Σπανούλη και Κουφό Χτυπάγαμε ακόμα και Χρυσό . τώρα περιμένω Χάλκινο αλλά πρέπει να έχει προσήλωση Μαχητικότητα και όχι Λάθη... Καλή επιτυχία.
13:12
giobo : Γιαννη καλησπερα....ισως πρεπει να δωθει παραπανω χρονο συμμετοχης στον αντετονκουμπο.....με το που μπαινει στο παρκε προσδιδει ενεργεια κ παθος.....τι λες?
13:15
Μια χαρά διαχειρίζεται τον χρόνο συμμετοχής ο Κατσικάρης. Παίζει πάντοτε περισσότερο αυτός που είναι στην καλύτερη κατάσταση. Και έτσι πρέπει να γίνεται στις ομάδες.
13:15
DRAGON : Γεια χαρά, Γιώργη. Ποιά ομάδα σου έχει κάνει εντύπωση μέχρι τώρα εκτός της Εθνικής; Θέλω και την γνώμη σου για τον προπονητή Γιαννάκη.
13:20
Ντράγκον, εντύπωση μου έχουν κάνει οι Φιλιππίνες. Ανορθόδοξη ομάδα που στην άμυνα παίζει κράμα... μάι τάι και κατς, όμως παραμένει πειθαρχημένη μέχρι το τέλος. Ενώ σε εκνευρίζουν με τα κόλπα που επιστρατεύουν για να σε σταματήσουν, το γεγονός ότι παραμένουν πιστοί στο πλάνο τους τρέχοντας με... 300 χιλιόμετρα την ώρα, είναι εντυπωσιακό.
Ο Γιαννάκης είναι μύθος του ελληνικού μπάσκετ και δεν μπορεί να κριθεί αποκλειστικά ως προπονητής.
13:21
Παιδιά, σας ευχαριστώ για την συμμετοχή. Σας χαιρετώ γιατί σε 40 ξεκινάει η συνέντευξη Τύπου της Εθνικής. Καλό μεσημέρι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK