Φρεσκάδα και εμπειρία φέρνουν τις διαφορές

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος, αρθρογραφεί στο Contra.gr για τη νέα νίκη της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Φρεσκάδα και εμπειρία φέρνουν τις διαφορές

" Η εμφάνιση/νίκη επί του Πουέρτο Ρίκο ήταν μια συνέχεια της εικόνας που έδειξε η Εθνική απέναντι στις Φιλιππίνες.

Η σταθερότητα εξακολουθεί να τη χαρακτηρίζει ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που έχει ν' αντιμετωπίσει. Μολονότι το Πουέρτο Ρίκο είχε μια πιο ορθολογική αντιμετώπιση του αγώνα, η ομάδα είχε ξανά τον τρόπο να κατακτήσει ακόμη μία επιβλητική νίκη.

Αν παρατηρήσει κανείς τα στατιστικά, θα διαπιστώσει ότι οι καλύτεροι πασέρ της Εθνικής ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Κώστας Καϊμακόγλου, δύο από τους ψηλούς της. Τούτο είναι δείγμα της εμπειρίας που χαρακτηρίζει τους διεθνείς. Είναι παίκτες που αγωνίζονται σε φημισμένα κλαμπ και μέσα από τις πλούσιες παραστάσεις μπορούν να διαβάζουν καταστάσεις και να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τους συμπαίκτες τους. Ιδίως εκείνους που δεν κουβαλούν πάνω τους μπασκετικά χρόνια.

Αναμφίβολα η παρουσία του Καλάθη έχει βοηθήσει πολύ όλο το σύνολο και φάνηκε απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο που προσέφερε εκτός από την οργάνωση και στο σκορ, ενώ ελευθέρωσε τον Ζήση από την ανάγκη να κρατά πολύ την μπάλα.

Τα αποτελέσματα πάντως δεν θα πρέπει να παραπλανήσουν. Οι διαφορές δεν είναι πολύ μεγάλες και η Κροατία είναι ένας αντίπαλος που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Αυτό που βλέπω εγώ, εκεί που θεωρώ ότι πλεονεκτεί η Ελλάδα έναντι των αντιπάλων της είναι στη φρεσκάδα. Η ταυτόχρονη παρουσία αρκετών νεαρών παικτών ωφελεί αφάνταστα το σύνολο και επιτρέπει ν' ανοίγουμε το ρυθμό και ν' ανεβάζουμε το σκορ. Υπάρχει μάλιστα τέτοια ισορροπία στο ρόστερ που μετά τις αλλαγές που εξ ανάγκης γίνονται δεν αλλοιώνεται η χημεία του συνόλου, δεν επηρεάζεται η λειτουργία. Συν τοις άλλοις το τεχνικό τιμ φαίνεται να διαχειρίζεται τις καταστάσεις που παρουσιάζονται σε κάθε παιχνίδι, όλα δηλαδή πηγαίνουν κατ' ευχήν.

Γι' αυτό και πιστεύω ότι οι πιθανότητες διάκρισης είναι χειροπιαστές".

Διαβάστε ακόμη:

Πουέρτο Ρίκο-Ελλάδα 79-90

News 24/7

24MEDIA NETWORK