Σιζέφσκι: "Σαν το εθνικό πρωτάθλημα". Τζόρτζεβιτς: "Λογική η διαφορά"

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο συνήθης συγκρατημένος Μάικ Σιζέφσκι μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αναμενόμενη χαρακτήρισε την εξέλιξη ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Σιζέφσκι: "Σαν το εθνικό πρωτάθλημα". Τζόρτζεβιτς: "Λογική η διαφορά"

Ο εθνικός προπονητής των Ηνωμένων Πολιτειών τόνισε: " Συγχαρητήρια για τη Σερβία. Έπαιξαν πέντε λεπτά πολύ καλά. Ο Κάζενς γύρισε θετικά το ματς για μας με πέντε φάσεις. Και μετά όλη η ομάδα πήγε όπως θέλαμε. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο στην Ισπανία, σε όλες τις πόλεις. Είμαστε υπόχρεοι.

Είχαμε πολλές απώλειες και τραυματισμούς, αλλά τα παιδιά έκαναν σπουδαία δουλειά. Είναι μεγάλη δουλειά για μένα, σαν να κερδίζεις το εθνικό πρωτάθλημα. Όταν νικάς είναι ωραία. Δεν ξέρω ποιο είναι πιο γλυκό. Δεν το αλλάζω με Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ή του Πεκίνου. Κι αυτά γλυκά ήταν. Κάθε φορά είχαμε και ένα διαφορετικό σταρ. Ο Τόμπσον ήταν καθοριστικός, όπως και ο Ντέιβις ή ο Φαρίντ. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το ματς.

Στο διεθνές μπάσκετ μαθαίνεις πράγματα. Θέλουμε να μην έχουμε κακές ημέρες. Οι ευρωπαϊκές ομάδες είναι δύσκολες στο να τις αντιμετωπίσεις, αλλά είχαμε ένα επιτελείο που δούλεψε πολύ και τα καταφέραμε".

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των "πλάβι" υποστήριξε: " Θέλω να τους ευχαριστήσω, για μια ακόμη φορά. Έπαιξαν όσο καλύτερα μπορούσαν

Όλοι εναντίον των Αμερικανών παίζουν άμυνα ζώνης. Εμείς δεν θέλαμε, γιατί το σήμα κατατεθέν μας ήταν το μαν του μαν, η ατομική άμυνα. Αλλά δεν συζητάμε για τακτική. Τι τακτική να πούμε. Έχουν γρήγορους παίκτες. Είχαν 11/13 τρίποντα σε κάποια στιγμή. Πολύ σκληροί, δεν ήταν εύκολο...

Είναι λογική η διαφορά. Εμείς είμαστε μια νέα ομάδα, με παίκτες που δεν αγωνίζονται στο ΝΒΑ, αλλά σιγά-σιγά θα ωριμάσουμε και να γίνουμε καλύτεροι".

News 24/7

24MEDIA NETWORK