Έκανε το καθήκον της η Σερβία, πέρασε και η Τσεχία

Με τρόπο εμφατικό πήρε η Σερβία την πρόκριση-πρωτιά στα χιαστί του Προολυμπιακού στο Βελιγράδι. Πέρασε και το Πουέρτο Ρίκο που θα παίξει με Λετονία. Συνεχίζει στα χιαστί η Τσεχία, αποκλείοντας την Ιαπωνία.

Έκανε το καθήκον της η Σερβία, πέρασε και η Τσεχία

ΑΓΚΟΛΑ - ΣΕΡΒΙΑ 60-83

Η Σερβία δεν ξόδεψε περισσότερη από την απαιτούμενη ενέργεια για να νικήσει 83-60 την Αγκόλα στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Βελιγραδίου και να πάρει ως πρώτη από τον όμιλό της την πρόκριση στη β' φάση.

Οι "πλάβι" δεν είχαν εξασφαλιστεί, αλλά θα έπρεπε να χάσουν με διαφορά για να κινδυνεύσουν. Κάτι που δεν συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες, όπως και αποδείχθηκε στο παρκέ. Διότι οι Αφρικανοί, όσο αθλητικοί κι αν είναι, όσα τρίποντα κι αν έβαλαν, δεν πρόβαλαν ιδιαίτερη αντίσταση σ' ένα ανώτερο ποιοτικά σύνολο.

Μετά το εις βάρος τους 19-17 οι Σέρβοι πήγαν στο 30-23 του 10' και με 12 πόντους από τα τρίποντα του Μπογκντάνοβιτς έχτισαν διαφορά που από τη δεύτερη περίοδο υπερέβη το φράγμα των δέκα πόντων (42-31). Με σωστή διαχείριση έκτοτε το σύνολο του Σάσα Τζόρτζεβιτς όχι μόνο δεν κινδύνευσε, αλλά ξέφυγε με +20 (79-53) και περιμένει πλέον τον αντίπαλό της στο πρώτο χιαστί με στόχο να φτάσει στον τελικό του τουρνουά απέναντι σε Λετονία ή Πουέρτο Ρίκο.

ΤΣΕΧΙΑ - ΙΑΠΩΝΙΑ 87-71

Η Τσεχία δεν άφησε την Ιαπωνία ν' αξιώσει ελπίδες νίκης και με ασφαλές προβάδισμα από νωρίς πήρε τη νίκη (87-71) και το εισιτήριο πρόκρισης στη β' φάση του Προολυμπιακού Τουρνουά του Βελιγραδίου.

Το 13-12 στο 7' έγινε 23-13 πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου και η παρέα των Σατοράνσκι-Βέσελι έβαλε το νερό στ' αυλάκι. Οι "σαμουράι" δεν είχαν την ποιότητα ν' ανταπεξέλθουν και μετά το 36-18 ήταν φανερό πως δεν θα μπορέσουν να διεκδικήσουν οτιδήποτε. Οι Τσέχοι διατηρήθηκαν στο +10 με πρώτο σκόρερ τον Πάλιζα και σταδιακά μετέτρεψαν τη νίκη τους σε θρίαμβο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK