Όλη η αλήθεια για τον Κώστα Παπανικολάου

Ο Κώστας Παπανικολάου δεν θα συμμετάσχει στην εφετινή προσπάθεια της Εθνικής επειδή υπάρχει πραγματικός ιατρικός λόγος. Πως ακριβώς αντιμετωπίζεται το οστικό οίδημα, πόσο καιρό αντιμετωπίζει πρόβλημα ο Τρικαλινός φόργουορντ και ποια είναι τα δεδομένα στην καριέρα του.

Όλη η αλήθεια για τον Κώστα Παπανικολάου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η "έξοδος" του Κώστα Παπανικολάου από την εφετινή προσπάθεια της Εθνικής πριν καν μπει σ' αυτή προκάλεσε αν μην τι άλλο έκπληξη. Ο Φώτης Κατσικάρης ανακοίνωσε βλέπετε τις κλήσεις μόλις πριν από δύο ημέρες και ήδη ένας από τους παίκτες του τέθηκε νοκ-άουτ πριν καν πατήσει παρκέ.

Η εξέλιξη αυτή όμως δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, ειδικά γι' αυτούς που βρίσκονταν κοντά στον Ελληνα φόργουορντ τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα οστικά οιδήματα στον αστράγαλο (πληθυντικός γιατί δύο στον αριθμό) έφερναν ισχυρούς πόνους στον Τρικαλινό άσο ο οποίος έσφιξε τα δόντια και έπαιξε κανονικά στους (πολύ απαιτητικούς) τελικούς με τον Παναθηναϊκό.

Το να παίζει κάποιος όμως σφίγγοντας τα δόντια και παλεύοντας με τους πόνους έχει ημερομηνία λήξεως. Και η λήξη αυτή για τον Κώστα Παπανικολάου ήρθε την Πέμπτη με την εξέτασή του από το ιατρικό τιμ της Εθνικής ομάδας και την κοινή απόφαση για ξεκούραση.

Ύπουλη κατάσταση

Το οστικό οίδημα έχει πάντα να κάνει με το βαθμό που αντέχει τον πόνο ένας επαγγελματίας παίκτης. Σε μία θεωρητική υπόθεση αυτό θα μπορούσε να γίνεται στο διηνεκές. Πρακτικό αυτό δεν μπορεί να συμβεί.

Οπως μας τόνιζαν ιδιαίτερα αξιόπιστες ιατρικές πηγές το οίδημα χρειάζεται πολύ ψύχραιμη αντιμετώπιση. Οχι χειρουργική αλλά καθαρά συντηρητική πάντα με την απόλυτη συνεργασία του ασθενούς.

Επιβάλλεται αποφόρτιση του σημείου (ακόμη και με πατερίτσες για κάποιο διάστημα) ενώ σπουδαίο ρόλο παίζει σε ποια ακριβώς άρθρωση βρίσκεται το οίδημα. Σε κάθε περίπτωση πάντως ουδείς μπορεί να αδιαφορήσει αλλά ουδείς μπορεί και να ανησυχήσει σφόδρα. Χρειάζεται όμως χρόνο που ο Παπανικολάου δεν θα τον είχε στην προετοιμασία της Εθνικής.

ΚΟΜΒΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Εκτός αυτού, του καθαρά ιατρικού θέματος δηλαδή, ο Κώστας Παπανικολάου έπρεπε να σκεφτεί και κάτι άλλο. Τα τελευταία δύο χρόνια με την αμερικάνικη εμπειρία του σε Ρόκετς και Νάγκετς και την επιστροφή του στον Ολυμπιακό η αλήθεια είναι ότι ο άλλοτε πολλά υποσχόμενος φόργουορντ ήρθε πίσω αγωνιστικά.

Πέρυσι κατά τη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ ήταν σκιά του καλού εαυτού του και όμως ο Κατσικάρης του εμπιστεύτηκε μία θέση στην τελική 12άδα. Δεν αποκλείεται να σκέφτηκε και ο ίδιος ο παίκτης ότι η καριέρα του χρειάζεται restart το οποίο φυσικά δεν μπορεί να γίνει χωρίς ξεκούραση και με την κατάσταση του αστραγάλου του συνέχεια στο κόκκινο.

Η σεζόν που ακολουθεί θα είναι τεράστια (56 αγώνες στην κανονική περίοδο σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα χώρια τα πλέι οφ) και όπως είναι λογικό οι αθλητές σκέφτονται πρώτα την κατάσταση της υγείας τους και στη συνέχεια οτιδήποτε άλλο.

Πρόκειται για σκέψεις που ίσως πέρασαν από το μυαλό του "Παπ" ο οποίος πάντως κατά το παρελθόν υπηρέτησε με συνέπεια και πίστη τα εθνικά συγκροτήματα σε όλες τις βαθμίδες. Ουδείς, άρα, μπορεί να τον κατηγορήσει για φυγομαχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εκτός Εθνικής ο Παπανικολάου
Αμφίβολος για Εθνική και ο Σλούκας!
Θρίλερ με τον Αντετοκούνμπο

News 24/7

24MEDIA NETWORK