O Koυφός και ο Καλάθης στο Contra.gr: "Είναι μεγάλη τιμή για μας η Εθνική"

Δεν γεννήθηκαν στην Ελλάδα, δεν αποτελούν "προϊόντα" του ελληνικού μπάσκετ αλλά δηλώνουν εδώ και αρκετά χρόνια πιστοί στρατιώτες της Εθνικής ομάδας. Παίζουν σ' αυτήν με χαρά, αίσθημα ευθύνης και υπερηφάνεια. Αμφότεροι μίλησαν στο Contra.gr για την πρόκληση που έχει μπροστά της η "επίσημη αγαπημένη", το προολυμπιακό του Τορίνο.

O Koυφός και ο Καλάθης στο Contra.gr: "Είναι μεγάλη τιμή για μας η Εθνική"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Περνούν τα χρόνια, κανείς δεν κατάλαβε ότι ο Νικ Καλάθης παίζει ήδη εφτά χρόνια στην Εθνική ομάδα. Και όμως, συμβαίνει. Γι' αυτό και όταν πλησιάσαμε τον Ελληνα γκαρντ θελήσαμε να τον...τσιγκλίσουμε λίγο.

Νικ μήπως νιώθεις λίγο σαν... παππούς σ' αυτήν την ομάδα πλέον; Είσαι από τους πιο παλιούς...

Παππούς; (γέλια). Δεν νομίζω. Αν αισθανόμουν έτσι θα είχε σταματήσει να παίζω, να είσαι σίγουρος (γέλια)

Οκ. Εφέτος πάντως σας περιμένουμε αλλαγμένους αγωνιστικά

Θα είμαστε διαφορετικοί φέτος. Εχουμε στις τάξεις μας πολλά νέα παιδιά αλλά και πολλή ενέργεια που αυτοί οι παίκτες φέρνουν. Εχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μπορούμε να γίνουμε μία επιτυχημένη ομάδα.

Εσύ, από τους πλέον έμπειρους πλέον, μήπως νιώθεις μία έξτρα ευθύνη;

Την νιώθω την ευθύνη όντως, είναι αλήθεια αυτό. Ειδικά στη θέση που αγωνίζομαι. Αλλά εκτός από νέους έχουμε και άλλους παλιούς που μπορούν να δείξουν στους νέους πως γίνεται η δουλειά στην Εθνική ομάδα. Το μυστικό είναι να παίξουμε ο ένας για τον άλλον, όχι ο καθένας για τον εαυτό του. Ετσι θα κερδίσουμε.

Σχεδόν κάθε καλοκαιρι είσαι στην Εθνική. Δεν είναι λίγο κουραστικό;

Είναι τιμή για μένα, το λέω και το εννοώ. Ναι, παίζω σχεδόν κάθε καλοκαίρι στην Εθνική ομάδα και είναι τιμή. Τι να πω; Είναι ευλογία να βρίσκομαι στο παρκέ μ' αυτά τα παιδιά κάθε χρόνο.

Ετοιμαζόμαστε μόνο για το προολυμπιακό ή έχουμε το νου μας και στο μέλλον;

Για μένα ο μεγάλος στόχος είναι το προολυμπιακό, δεν βλέπω ακόμα το μέλλον. Πάμε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας για να δούμε αν θα μπορέσουμε να πάμε στο Ρίο. Για φαβορί μην με ρωτήσεις, δεν έχω ιδέα. Η Ιταλία πάντως παίζει στην έδρα της και η Κροατία είναι μία εξαιρετική ομάδα.

Παλιός πλέον είναι και ο Κώστας Κουφός που ωριμάζει μέσα από τις συμμετοχές του στην Εθνική ομάδα. Τις οποίες, μάλιστα, απολαμβάνει, το βλέπει κανείς στο πρόσωπό του.

Μετά από μία τόσο κοπιαστική σεζόν στο ΝΒΑ μήπως σου πέρασε από το μυαλό ότι είναι περιττή η Εθνική; Είναι δύσκολη απόφαση;

Kαμία σχέση. Φυσικά και δεν είναι δύσκολη απόφαση για μένα. Αυτό που θέλω είναι βοηθάω την ομάδα, όπως μπορώ, σε κάθε κατάσταση. Ξέρεις, είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι ελληνοαμερικανός. Και είναι τιμή να παίζω για την Εθνική ομάδα, έστω και μετά από μία μεγάλη και κουραστική σεζόν στο ΝΒΑ.Μόνο τα ταξίδια που κάνουμε και τα μίλια που καταπίνουμε φτάνουν.

Πως σου φαίνεται η νέα Εθνική ομάδα;

Είμαστε μία τρομερά αθλητική ομάδα, θα το δείξουμε αυτό. Και δουλεύουμε σκληρά, πολύ σκληρά. Πραγματικά ανυπομονούμε για τα επίσημα παιχνίδια γι' αυτό που πρόκειται να έρθει.

Ποιος είναι το πλεονέκτημά μας;

Εχουμε παίκτες που τρέχουν πολύ καλά το γήπεδο. Επίσης διαθέτουμε παίκτες όπως ο Μπουρούσης που είναι εξαιρετικός στο ποστ και μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις στη ρακέτα. Το γουστάρω πολύ αυτό το στυλ της ομάδας. Ο Γιάννης, ο Θανάσης, εγώ και ο Νικ νομίζω ότι μπορούμε να δώσουμε ταχύτητα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπορεί να γίνει ηγέτης αυτής της ομάδας;

Πιστεύω ναι. Είναι ένα παιδί που δουλεύει πολύ, είναι ένας all star παίκτης. Ηδη ένας από τους καλύτερους Ελληνες όλων των εποχών. Αρα γιατί όχι;

Στο Τορίνο θτι θα κάνουμε;

Εχουμε αυτοπεποίθηση. Θα πάμε στο Τορίνο να κάνουμε τη δουλειά και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Και μετά Ρίο. Αλλά ας μην βιαζόμαστε, να το δούμε τουρνουά-τουρνουά το πράγμα.'Ομως το όνειρό μου είναι να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK