Οριστικό: Εκτός Εθνικής για το Προολυμπιακό ο Σλούκας!

Ο Κώστας Σλούκας θα μείνει οριστικά εκτός Εθνικής ομάδας ενόψει προολυμπιακού τουρνουά, καθώς δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που ένιωθε.

Οριστικό: Εκτός Εθνικής για το Προολυμπιακό ο Σλούκας!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ακόμη ένα πλήγμα για την εθνική Ελλάδας ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά, καθώς ο Κώστας Σλούκας τέθηκε νοκ άουτ. Ο Έλληνας γκαρντ δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που ένιωθε στο πέλμα και μετά και τις πιέσεις της Φενέρμπαχτσε να μην αγωνιστεί, προτιμήθηκε να μείνει εκτός.

Ο Σλούκας αντιμετωπίζει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον Γιώργο Πρίντεζη, πελματιαία απονευρωσίτιδα, τραυματισμό τον οποίο και υπέστη τον περασμένο Γενάρη. Πρόκειται για έναν ύπουλο τραυματισμό, ο οποίος χρειάζεται ξεκούραση και ανάπαυση για να γίνει σωστή αποθεραπεία.

Έτσι μετά τους Γιώργο Πρίντεζη και Κώστα Παπανικολάου, ένας ακόμη διεθνής δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την προσπάθεια της ομάδας του Φώτη Κατσικάρη.

H επίσημη ανακοίνωση:

"Ο Κώστας Σλούκας τέθηκε εκτός Εθνικής ομάδας μετά από την τελική συζήτηση που είχε με τον Φώτη Κατσικάρη και την απόφαση που πήρε στη συνέχεια ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Ο Σλούκας ενημέρωσε για την εξέλιξη της υγείας του σε ό,τι αφορά το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο πέλμα του, ανέφερε ότι υπάρχει βελτίωση και ενδεχομένως να κατάφερνε μέχρι τα κρίσιμα παιχνίδια να είναι σε θέση να συμμετάσχει για κάποια λεπτά, χωρίς όμως αυτό να είναι το πιθανότερο και χωρίς να έχει κάνει προπονήσεις μέχρι τότε παρά μόνο θεραπείες. Από την ώρα, όμως, που αυτή η προοπτική δεν παρουσιάστηκε ως δεδομένη, ο Κατσικάρης έκρινε ότι δεν μπορούσε να πάρει τόσο μεγάλο ρίσκο για την ομάδα και να διατηρεί ένα καθεστώς αμφιβολίας ενώ θα έχουν αρχίσει οι επίσημες υποχρεώσεις, ευχαρίστησε τον Σλούκα για την προσπάθεια που κατέβαλε και τον ενημέρωσε ότι η ομάδα θα πορευτεί χωρίς αυτόν στη συνέχεια".

Το πρόγραμμα της Εθνικής

Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον 1ο όμιλο του Προολυμπιακού του Τορίνο (τα άλλα δύο τουρνουά διεξάγονται σε Βελιγράδι και Μανίλα), μαζί με Μεξικό και Ιράν.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημά μας θα αντιμετωπίσει αρχικά το Ιράν (4/7), ακολουθεί ρεπό ενώ στις 6 Ιουλίου θα τεθεί αντιμέτωπη με το Μεξικό.

Το άλλο γκρουπ απαρτίζεται από Τυνησία, Κροατία και Ιταλία.

Οι δυο πρώτες ομάδες από κάθε γκρουπ προκρίνονται σε χιαστί-ημιτελικά. Ο νικητής του τελικού θα παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Ζανέιρο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK