Ζούρος: "Τα παιδιά βάζουν πάνω απ' όλα την ομάδα"

Πριν από το δύσκολο παιχνίδι με το Πουέρτο Ρίκο, το οποίο θα κρίνει την πρωτιά του ομίλου, ο Ηλίας Ζούρος εξήρε την αυταπάρνηση των διεθνών, οι οποίοι βάζουν την εθνική ομάδα πάνω από τους εαυτούς τους.

Ζούρος: "Τα παιδιά βάζουν πάνω απ' όλα την ομάδα"

Ο ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό NOVA Sport FMA για:

- το παιχνίδι με το Πουέρτο Ρίκο:

"Στο πρώτο παιχνίδι η ομάδα απέδωσε καλά και το έκανε πιο εύκολο από ό,τι ήταν. Η Ιορδανία δεν ήταν τόσο κακή αλλά εμείς το κάναμε να φαίνεται τόσο εύκολο. Το Πουέρτο Ρίκο είναι μία από τις πιο δυνατές ομάδες του ομίλου. Έχει στόχο την πρόκριση και για αυτό έχει καλέσει και όλους τους παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ. Είναι ένα παιχνίδι που θέλει συγκέντρωση και ετοιμότητα, τόσο στην τακτική όσο και στις λεπτομέρειες".

- το αν αποτελεί πλεονέκτημα για τις ομάδες της Λατινικής Αμερικής η διεξαγωγή του προολυμπιακού τουρνουά στη Βενεζουέλα:

"Τους δίνει ελπίδες και σίγουρα μεγαλύτερο κίνητρο. Δεν είναι τυχαίο ότι από την στιγμή που έμαθαν ότι γίνεται στη Βενεζουέλα κινητοποιήθηκαν όλοι για να προετοιμαστούν καλύτερα και να δώσουν περισσότεροι καλοί παίκτες το “παρών”. Θέλουν να διεκδικήσουν την πρόκριση κάτι που θα ήταν πιο δύσκολο εάν το τουρνουά γινόταν σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα".

- τη διάθεση των παικτών:

"Είναι καταπληκτική η ατμόσφαιρα στην ομάδα. Μετά από μια δύσκολη χρονιά ο κάθε ένας θα ήθελε να ξεκουραστεί. Όμως πάνω από όλα βάζουν την ομάδα. Μάλιστα κάποιοι παίκτες ακόμη και χωρίς ξεκούραση ενσωματώθηκαν σε αυτή. Προς τιμήν τους δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό".

- τον άλλο όμιλο:

"Η Βενεζουέλα έδειξε ότι έχει μία μικρή εύνοια από τη διαιτησία, αλλά είχε και τη στήριξη των οπαδών της. Η Λιθουανία έχει καλή ομάδα και καλούς παίκτες. Τους ξέρουμε αλλά είναι δυνατή. Η Νιγηρία έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Ειδικά στα αθλητικά τους προσόντα. Ο όμιλος είναι αίνιγμα. Μετά από το παιχνίδι Βενεζουέλα – Λιθουανία θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK