Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης και η Γη της μπασκετικής του επαγγελίας

Στα 35 χρόνια του ο Γιάννης Γκαγκαλούδης βρήκε τη δική του Γη της μπασκετικής επαγγελίας στην Τυνησία. Ο πολύπειρος Έλληνας γκαρντ αφηγείται στο Contra.gr την ενδιαφέρουσα από όλες τις απόψεις εμπειρία του στην Ετουάλ και προαναγγέλλει την έλευση του... διαδόχου του.

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης και η Γη της μπασκετικής του επαγγελίας

Προσφάτως ο Γκαγκαλούδης στέφθηκε πρωταθλητής Τυνησίας κάνοντας... όργια στο τελευταίο ματς (26 πόντοι και 11 ασίστ) και ετοιμάζεται για το νταμπλ αφού για τις 11 Μάη είναι προγραμματισμένος ο τελικός του Κυπέλλου. Διαβάστε την εξομολόγηση του Ελληνα πλέι μέικερ.

Η φυγή από την Καβάλα και η δικαίωση

" Ως γνωστόν αποφάσισα να φύγω από την Καβάλα γιατί παίχθηκαν παιχνίδια πίσω από την πλάτη μου. Ζήτησα μόνος μου να φύγω. Μόλις δύο ημέρες μετά δικαιώθηκα με την έλευση νέων παικτών στην ομάδα.

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου ήμουν ένα βήμα πριν υπογράψω στον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο. Με το στιλό στο χέρι που λένε. Αλλά κάπου εκεί με πήρε τηλέφωνο ο Λίνος ο Γαβριήλ και μου μίλησε για την ομάδα. Μου έδωσε μεγάλο κίνητρο, μου έκανε και μεγάλη τιμή που με εμπιστεύτηκε. Μου είπε ότι η ομάδα ήταν 3η, ότι ο κόσμος γκρίνιαζε και ότι αυτό το σκηνικό έπρεπε να αλλάξει.

Πληροφορήθηκα ότι η ομάδα είναι μεγάλο όνομα στην Αφρική. Σίγουρα και το οικονομικό έπαιξε το ρόλο του αφού εδώ για 3,5 μήνες πήρα όσα θα έπαιρνα στην Ελλάδα σ' ένα χρόνο. Δεν είμαι μόνος μου όμως. Έχω τη γυναίκα μου, τους ανθρώπους που με αγαπούν και τους σκέφτομαι. Δεν αποφασίζω μόνο για μένα".

Η διαφορετική κουλτούρα και το μεσογειακό ταπεραμέντο

" Ήρθα σε μία χώρα που έχει εντελώς διαφορετική κουλτούρα από την Ελλάδα. Πολλά πράγματα είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα που βιώνουμε εδώ. Αλλά από την ημέρα που πάτησα το πόδι μου εδώ, η διοίκηση και οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν να προσαρμοστώ πάρα πολύ γρήγορα. Από τις πρώτες ημέρες κυκλοφορούσα μόνος έξω, έβρισκα εστιατόρια, ήμουν πολίτης της πόλης.

Η Σούσα είναι μία καταπληκτική πόλη, με μεσογειακά χαρακτηριστικά και θάλασσα. Ο κόσμος της προσεγγίσει και τη δυτική κουλτούρα χωρίς όμως να αφήνει την παραδοσιακή μουσουλμανική. Εγώ είχα την ευκαιρία να φιλοξενηθώ από συμπαίκτες μου, να δοκιμάσω τοπικά εδέσματα, να ακούσω παραδοσιακή μουσική και όλα αυτά μου άρεσαν πάρα πολύ. Φόρεσα ακόμα και παραδοσιακές φορεσιές της Τυνησίας".

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης και η Γη της μπασκετικής του επαγγελίας

Η ανατριχίλα της σημαίας και ο ρόλος του Γαβριήλ

" Θα εκμυστηρευτώ κάτι μέσα από την καρδιά μου. Τη μεγαλύτερη ανατριχίλα την ένιωσα όταν είδα τη σημαία της Ελλάδας κρεμασμένη στο γήπεδο, εδώ σε μία μουσουλμανική χώρα. Απέδειξαν πόσο με σέβονται μ' αυτή την κίνηση.

Εδώ δεν φοβήθηκα ακόμα και όταν δολοφονήθηκε γνωστός πολιτικός. Σ' αυτό το περιστατικό κατάλαβα ότι τα πράγματα στην Ελλάδα μεγαλοποιούνται. Στην πόλη μας μετά τη δολοφονία δεν κουνήθηκε φύλλο και όλα κυλούσαν κανονικά. Στην Τύνιδα έγιναν μερικές διαδηλώσεις και τέλος. Μπροστά σε όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα όλα αυτά ήταν πταίσμα.

Στην ομάδα έχω κάνει πολλούς φίλους, ανθρώπους τους οποίου θα φιλοξενήσω στο σπίτι μου το καλοκαίρι. Το κυριότερο όμως στοιχείο για μένα είναι ο προπονητής, ο Λίνος Γαβριήλ. Μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα, σας διαβεβαιώνω. Έχω δουλέψει στη ζωή μου με μεγάλους προπονητές και με άλλους που νόμιζαν ότι ήταν μεγάλοι. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Όλοι τον λατρεύουν, ακόμα και αυτοί που δεν αγωνίζονται καθόλου".

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης και η Γη της μπασκετικής του επαγγελίας

Από καρδιάς για το... Γκαγκαλουδάκη

" Θέλω να πω σ' όλους τους ανθρώπους εδώ ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Εδώ έγινε η σύλληψη του παιδιού που πρώτα ο Θεός θα έρθει στη ζωή το Νοέμβριο και θα με ολοκληρώσει ως άνθρωπο.

Επίσης, πραγματικά νιώθω τυχερός που έχω τη Στέλλα, τη γυναίκα μου, δίπλα μου. Μου χάρισε μαγικές στιγμές και τώρα μου χαρίζει και το... Γκαγκαλουδάκη. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς μου που φορτώθηκαν κάποιες κακές επιλογές που έκανα στο παρελθόν. Ξέρω ότι δεν είμαι εύκολος άνθρωπος, αλλά πιστεύω ότι τώρα αισθάνονται πολύ περήφανοι και χαρούμενοι για μένα. Τον τίτλο που κατέκτησα και αυτό που θέλω να κατακτήσω στις 11 του μηνός τους αφιερώνω στα τρία αγαπημένα μου πρόσωπα".

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης και η Γη της μπασκετικής του επαγγελίας
Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης και η Γη της μπασκετικής του επαγγελίας

News 24/7

24MEDIA NETWORK