Αυτοί χάραξαν το δρόμο που ακολούθησε ο Φώτσης

Ένας "τρις" πρωταθλητής Ευρώπης στην Α' ΕΣΚΑ από τη νέα σεζόν, με τον Αντώνη Φώτση να δίνει λάμψη από Ευρωλίγκα στο τοπικό πρωτάθλημα της Αθήνας. Ποιων τα παραδείγματα ακολουθεί ο "Batman", ο οποίος θα προστεθεί στη σχετική λίστα.

Αυτοί χάραξαν το δρόμο που ακολούθησε ο Φώτσης
fotsis papadopoulos ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κατ' αρχήν δεν χρειάζεται να πάμε πολύ πίσω στον χρόνο για να βρούμε τον προηγούμενο… Φώτση και μάλιστα στα μέρη μας. Πρόκειται για έναν πρώην συμπαίκτη του"Batman"στην Εθνική Ανδρών, όχι όμως και στον Παναθηναϊκό, τον Γιάννη Γιαννούλη.

Ο Καρδιτσιώτης σέντερ που ντύθηκε στα πράσινα τη σεζόν που ο Φώτσης ήταν στο ΝΒΑ με τους Μέμφις Γκρίζλις (2001-02) μετά τη θητεία του στον Πανιώνιο τη σεζόν της Ευρωλίγκα (2008-9) και ένα πέρασμα από την Κύπρο αποφάσισε να παίξει μπάσκετ στη Βουλιαγμένη, ομάδα της γειτονιάς του τη σεζόν 2010-11 στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ.

Στη Βουλιαγμένη ο Γιαν-Γιαν επέστρεψε τη σεζόν 2013-14, ενώ στη συνέχεια πήγε στα μέρη που γεννήθηκε. Και πιο συγκεκριμένα στον Ηρακλή Κοζάνης τη σεζόν 2014-15 στο πρωτάθλημα τη ΕΚΑΔΥΜ, όπου μάλιστα βρήκε δύο άλλους βετεράνους, τον Γιώργο Γιαννουζάκο και τον Σπύρο Κέκελη, παίκτες με θητεία στην Α1.

Την επόμενη σεζόν εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας του Λάζαρου Παπαδόπουλου GBA(GreekBasketballAcademy) αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.



Στη Γαλλία πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του Ρισάρ Ντακουρί. Ο παίκτης που οι παλαιότεροι θυμούνται από τις κόντρες του με τους Γκάλη και Γιαννάκη τόσο με τις Εθνικές ομάδες όσο και στα ματς της Λιμόζ με τον Άρη έπαιξε μπάσκετ σε μία μικρή ομάδα της Νορμανδίας ονόματιPont - l'Evequeοκτώ χρόνια μετά την απόσυρσή του από τη δράση.

Στα 46 του τη σεζόν 2005-6 είπε να… ξεσκουριάσει και να παίξει στο τοπικό πρωτάθλημα της Νορμανδίας. Μάλιστα όπως βλέπετε και στο βίντεο στον πρώτο του αγώνα κόντρα στη Μοντεβίλ σημείωσε 18 πόντους υπό το βλέμμα μάλιστα του τότε 17χρονου και μετέπειτα ΝΒΑερ Νικολά Μπατούμ!

Ξεχωριστή είναι και η περίπτωση του Αντονέλο Ρίβα. Ο "γιος του ανέμου" όπως ήταν το παρατσούκλι του πάλαι ποτέ ηγέτη της Εθνικής Ιταλίας και της Καντού τη σεζόν 2014-15 επέστρεψε στα 52 του χρόνια στην ενεργό δράση παίζοντας με τηνLeopandrilloCantuστο τοπικό πρωτάθλημα της Λομβαρδίας.

Και αυτός, δε, έλαμψε στον πρώτο του αγώνα στις 18 Οκτωβρίου 2014 σημειώνοντας 23 πόντους κόντρα στηνAntoninaComo.

News 24/7

24MEDIA NETWORK