Η 2η ημέρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Καλαθοσφαίρισης Special Olympics

Συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα στο Δημοτικό Γυμναστήριο του Δήμου Ηλιούπολης οι αγώνες Καλαθοσφαίρισης των Special Olympics Hellas, στην Αθήνα, στο πλαίσιο της 12ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Καλαθοσφαίρισης, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Το πρόγραμμα της 2ης ημέρας ξεκίνησε με αγώνες επίδειξης 3x3 με τη συμμετοχή όλων των ομάδων Special Olympics Hellas, μαθητών του ΕΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου και των παικτών του Πρωταθλήματος Basket City και Ζαχαρόγιαννη. Το Πρόγραμμα των αγώνων έκλεισε με αγώνες Unified με την Ομάδα Καλαθοσφαίρισης της Βουλής των Ελλήνων και τους αθλητές των Special Olympics Hellas.

Στην ομάδα της Βουλής των Ελλήνων συμμετείχαν οι: Ανδρέας Λοβέρδος, Λεωνίδας Γεωργιάδης, Μάριος Γεωργιάδης, Μάκης Σφήκας, Παντελής Περιβολάρης, Μενέλαος Μπακίρογλου και Θάνος Κόκκαλης.

Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas Πρέσβυς ε.τ. κύριος Διονύσιος Κοδέλλας ευχαρίστησε την Ομάδα της Βουλής για τη συμμετοχή της και επεσήμανε ότι οι εκδηλώσεις των Special Olympics Hellas στο πλαίσιο της 12ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Καλαθοσφαίρισης Special Olympics, είναι αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που εορτάζεται στις 3 Δεκέμβρη.  Με την ολοκλήρωση των αγώνων, οι οποίοι σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, ο Πρόεδρος απένειμε αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ο κύριος Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι η Ομάδα της Βουλής θα είναι στο πλευρό των Special Olympics Ηellas και δεσμεύθηκε για τη διεξαγωγή Φιλικών Αγώνων με τη συμμετοχή περισσότερων συναδέλφων του.

Στην Τελετή Λήξης παρέστη και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Ηλιούπολης κύριος Θέμης Γιαννόπουλος.