Παντελή(ς) έλλειψη τακτ

Από τις αρχές του καλοκαιριού μία άγνωστη στην ποδοσφαιρική Ευρώπη ομάδα βάλθηκε με τα συνεχόμενα επιτυχημένα αποτελέσματα της να γίνει διάσημη στο ποδόσφαιρο της ηπείρου και θέμα σε πολλά ευρωπαϊκά ΜΜΕ.

Παντελή(ς) έλλειψη τακτ
Από τις αρχές του καλοκαιριού μία άγνωστη στην ποδοσφαιρική Ευρώπη ομάδα βάλθηκε με τα συνεχόμενα επιτυχημένα αποτελέσματα της να γίνει διάσημη στο ποδόσφαιρο της ηπείρου και θέμα σε πολλά ευρωπαϊκά ΜΜΕ.

Οι πλέον 42 αγώνες χωρίς ήττα στη Λάρνακα αποτέλεσαν τη βάση για τις πολλαπλές επιτυχίες της ομάδας του Τιμούρ Κετσπάγια, αλλά και οι φετινές εκτός έδρας οι εμφανίσεις της «Κυρίας» δεν είχαν καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια όταν και αποτελούσαν τροχοπέδη στα φιλόδοξα τότε πλάνα του γεωργιανού κόουτς και της διοίκησης της ομάδας. Κι ενώ οι υπόλοιπες «ομάδες-εκπλήξεις» του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ όπως η Κλούζ ή η Μπάτε Βορισόφ άρχισαν να ξεφουσκώνουν, η ομάδα της Αμμοχώστου μεγάλωνε μαζί με κάθε επιτυχία όλο και περισσότερο.

Δεν γνωρίζω (και ούτε θέλω) αν και κατά πόσο ο οποιοσδήποτε υπεξαίρεσε η όχι χρήματα κι αν οι διοικούντες με την κίνηση τους αποσκοπούν στο να διασώσουν τα οικονομικά του συλλόγου. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε για να συμβούν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών μία μόνο χαμένη μπορεί να έχει: την Anorthosis Famagusta, όπως την έμαθαν όλοι οι Ευρωπαίοι τους τελευταίους έξι μήνες. Αδικείται μία προσπάθεια μηνών αλλά και ετών καθώς τυχαίνει να γνωρίζω για το πολυετές «όνειρο» στη Λάρνακα. Λίγο πριν το πιο καθοριστικό ματς στην σχεδόν 100χρονη ιστορία του σωματείου που θα κρίνει αν θα περάσει στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ ή θα «περιοριστεί» στο ΟΥΕΦΑ δεν είναι σίγουρα κατάλληλη η στιγμή για παραγοντικές κοκορομαχίες.

Ας διαβάσουν ξανά που έχει φτάσει πλέον αγωνιστικά η ομάδα τους. Ο διαφαινόμενος συμβιβασμός των δύο πλευρών θα μπορούσε να επιτευχθεί και πριν όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη πληροφορηθεί τη σύλληψη προέδρου ομάδας που συμμετέχει και στέκεται ως η ομάδα ευχάριστη έκπληξη σε μερικά από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά γήπεδα. Αν όντως υπάρχει θέμα ατασθαλιών κάλλιστα θα μπορούσε να λυθεί και σε 20 μέρες όταν και θα έχει τελειώσει η φάση του ΤΛ και χωρίς τα φώτα όλων των διεθνών ΜΜΕ στραμμένα στο νησί.

Κάποτε θεωρούσα τραγική και ανεπανάληπτη πρωτιά για ομάδα του ΤΛ την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα προέδρου ελλαδικής ομάδας, φαίνεται όμως ότι το χειρότερο «χάρισμα» της φυλής μας εξελίσσεται με τα χρόνια. Μπορεί να φανταστεί κανείς την Τετάρτη να μην είχε σκοράρει στο τέλος ο Χούγκο Αλμέιδα στη Λευκωσία για το τελικό 2-2;

News 24/7

24MEDIA NETWORK