Και αν πάει τελικό η Βέρντερ;

Από το μεσημέρι της Παρασκευής όταν κι έγινε η κλήρωση των Ευρωκυπέλλων όλη η νότια τουλάχιστον Γερμανία να έχει βγει στην αναζήτηση ενός ή κάποιων από τα 69901 εισιτήρια της ρεβάνς του προημιτελικού για το Τσάμπιονς Λιγκ στις 14 Απριλίου μεταξύ Μπάγερν και Μπαρτσελόνα.

Και αν πάει τελικό η Βέρντερ;
Και 150.000 θέσεις να είχε η Αλιάντς Αρένα πάλι θα γέμιζε καθώς όλοι θέλουν δουν τη Μπάρτσα.

Ο αρχηγός των Βαυαρών και πρώην «καταλανός» Μαρκ φαν Μπόμελ μπορεί και πριν την κλήρωση να ήθελε την πρώην ομάδα του αλλά το «κόμπιασμα» του Ρουμενίγκε αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της αντιπάλου μάλλον δείχνει δυσανασχέτηση για τους σχεδόν πάντα «κολλητούς» και ευνοημένους της κληρωτίδας Βαυαρούς. Διάχυτη ήταν η πεποίθηση ότι μία εκ των Πόρτο και Βιγιαρεάλ θα άνοιγε το δρόμο για την ημιτελική φάση. Βέβαια δεν πρόκειται να συντριβεί η Μπάγερν όπως η Λυών και με την προσθήκη του ως τότε υγιή Λούκα Τόνι έστω και τυπικά έχει και πάλι επιθετικό δίδυμο, δεδομένης της απουσίας για αρκετές εβδομάδες του Κλόζε.

Εκεί όμως που κρύβεται μία μεγάλη ευκαιρία για τις γερμανικές ομάδες είναι στο ΟΥΕΦΑ, όπου η «φίλη» μας Βέρντερ θα αντιμετωπίσει με πολλές πιθανότητες την Ουντινέζε και με την άνεση της αδιαφορίας στη Μπουντεσλίγκα όπου η διαφορά από τις ευρωπαικές θέσεις ανέρχεται στους δέκα βαθμούς. Η ομάδα του Τόμας Σάαφ μπορεί να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στις δύο αναμετρήσεις του ΟΥΕΦΑ και τον νοκ-άουτ ημιτελικό του κυπέλλου Γερμανίας (και πάλι κόντρα το Αμβούργο).

Θεωρούμε ότι είναι πολλές οι πιθανότητες για ένα γερμανικό εμφύλιο στην ημιτελική φάση απέναντι στο Αμβούργο που μάλλον έχει την ταχύτητα, φρεσκάδα και δίψα για να επιβληθεί κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι. με τον γνώστη του αγγλικού ποδοσφαίρου Μάρτιν Γιολ στον πάγκο και τους πρώην δικούς της Κόμπανι και ντε Γιονγκ στην πλευρά της Σιτι το Αμβούργο κυνηγά το μόνο ευρωπαικό τρόπαιο που λείπει από τη συλλογή του.

Σε μία τέτοια περίπτωση μία από τις δύο του γερμανικού βορρά θα βρεθεί στον τελικό (με φαβορί μας τη Βέρντερ) και είναι γνωστή η δυναμική των Γερμανών όταν μυρίζουν κούπα. Αν μάλιστα από τα υπόλοιπα ματς όπου εκτιμούμε ο νικητής του Σαχτάρ/Μαρσέιγ βρεθεί ο αντίπαλος, τότε προς Πειραιά μεριά έστω και τότε ας αναζητήσουν το φωστήρα που εκτίμησε ότι δεν υπάρχει για φέτος φως στην Ευρώπη κι έσβησε πρόωρα, αναίτια και προσχηματικά τα φώτα. Μία ματιά στις οκτώ ομάδες δείχνει πόσο μεγάλη ήταν η ευκαιρία διάκρισης που χάθηκε.

ΥΓ.: Οι δηλώσεις του Περέν πριν τη ρεβάνς με τη Βέρντερ περί αναίτιας κόπωσης και επιβάρυνσης στο ΟΥΕΦΑ τη στιγμή που προέχει η παραμονή στην κατηγορία δείχνουν καθαρά πόσο πολύ ήθελε την πρόκριση επί της ελληνικής ομάδας η Σεντ Ετιέν και ξεσκεπάζουν συνάμα όσους είχαν έτοιμη τη δικαιολογία ότι οι Γάλλοι πεινούσαν για διάκριση και πρόκριση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK