Ηρθε η Ωρα μας

Γη δεν ξέρω αν τα έμαθες, αλλά η Ελλάδα είναι πρώτη σε συμμετοχές γιατην σαββατιάτικη "Ωρα της Γης", το χρονικό διάστημα δηλαδή (20:30 με21:30) που θα σβήσουμε τα φώτα και οτιδήποτε χρειάζεται ρεύμα για ναλειτουργήσει, με αφορμή τον (ύστατο) οικολογικό αγώνα που γίνεται τοντελευταίο καιρό για να σε σώσουμε. Τώρα μπορείς να κοιμηθείς ήσυχη.

Ηρθε η Ωρα μας
Γη δεν ξέρω αν τα έμαθες, αλλά η Ελλάδα είναι πρώτη σε συμμετοχές για την σαββατιάτικη "Ωρα της Γης", το χρονικό διάστημα δηλαδή (20:30 με 21:30) που θα σβήσουμε τα φώτα και οτιδήποτε χρειάζεται ρεύμα για να λειτουργήσει, με αφορμή τον (ύστατο) οικολογικό αγώνα που γίνεται τον τελευταίο καιρό για να σε σώσουμε. Τώρα μπορείς να κοιμηθείς ήσυχη.

Θα προτιμούσα να διάβαζα ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε οικολογική συνείδηση κι όχι τώρα, αλλά εδώ και πολλά χρόνια. Θα προτιμούσα να διάβαζα ότι οι Έλληνες θα ήταν περισσότερο οικολογικοί και ευαίσθητοι για το περιβάλλον όχι μόνο το Σάββατο που θα μας έρθει, αλλά όλες τις μέρες του χρόνου. Δεν είμαστε, όμως.

Η περίφημη πλέον "Ωρα της Γης" είναι η καλύτερη αφορμή για να απενοχοποιηθούμε και να πιστέψουμε μέσα μας ότι κάτι κάναμε κι εμείς για να βοηθήσουμε τον δύσμοιρο τον πλανήτη. Αυτές οι δράσεις είναι το καλύτερο γιατρικό στις τύψεις μας, είναι η καλύτερη δικαιολογία για να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας.

Αν σβήσουμε τα φώτα για μία ώρα το Σάββατο θα έχουμε κάνει την καλή πράξη, ανεξάρτητα αν όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου το χέρι μας ξεχνάει να πατήσει τον διακόπτη του off. Το Σάββατο θα κατεβάσουμε τον διακόπτη για μία ώρα, αλλά την ίδια μέρα θα έχουμε πετάξει τα χαρτιά μας στον κάδο απορριμμάτων και όχι σε αυτόν της ανακύκλωσης. Ετσι είμαστε, δεν αλλάζουμε. Δώστε μας δημοσιότητα και πάρτε μας την ψυχή. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα σωθεί ο πλανήτης, αλλά να ακουστεί σε κάθε γωνιά του ότι η Ελλάδα ήταν πρώτη σε συμμετοχές στην "Ωρα της Γης".

Υπάρχει και ο αντίλογος, αυτός που θα πει ότι "κάλλιο αργά παρά ποτέ" ή αυτός που θα πει με εμφατικό τρόπο πως "καλά τα λες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το Σάββατο δεν θα πάρω μέρος στην Ωρα της Γης για να... πιστοποιήσω την ταυτότητά μας". Συμφωνώ. Μακάρι αυτή η "Ωρα της Γης" να είναι αρχή για έναν καλύτερο και πιο οικολογικό Ελληνα. Εχω, όμως την εντύπωση πως την επόμενη ώρα θα τα έχουμε ξεχάσει όλα, θα έχουμε κάνει την αυτοκάθαρσή μας επειδή υποτίθεται πως κάναμε την καλή πράξη και θα γυρίσουμε στον κλασικό τρόπο ζωής. Σε αυτόν που περνάει σε πρώτη μοίρα το εγώ και μετά το εμείς.

ΥΓ: Να επισημάνω κάτι με το φτωχό μου το μυαλό; Κατά τη διάρκεια της Ωρας της Γης, η Ελλάδα παίζει με το Ισραήλ για τα προκριματικά του Μουντιάλ...

News 24/7

24MEDIA NETWORK