Δεν είναι να γράψεις καλή κουβέντα

Ο Θέμης Καίσαρης σχολιάζει τα όσα έλαβαν χώρα στο ΟΑΚΑ με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και αναμένει τις διευκρινήσεις από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού.

Δεν είναι να γράψεις καλή κουβέντα
INTIME SPORTS

Μία απ’τις κλασικές ατάκες του φάδερ, με τη γνωστή δόση υπερβολής, λέει πως "δεν είναι να γράψεις καλή κουβέντα για κάτι, αμέσως θα διαψευσθείς οικτρά". Τελειώνει το παιχνίδι στο κλειστό του ΟΑΚΑ, η αποστολή του Ολυμπιακού αποχωρεί χωρίς κανένα πρόβλημα, η ομάδα του Παναθηναϊκού συγκεντρώνεται στο κέντρο, οι οπαδοί χειροκροτούν. Αμέσως τουιτάρω.

Δεν θα πω ψέμματα, είχα προετοιμαστεί για άλλες εικόνες, πιο "συνηθισμένες" στα ελληνικά γήπεδα και κλειστά γυμναστήρια. Δεν τις περίμενα από τρομολαγνεία, αλλά από συνήθεια, έτσι μας έχουν συνηθίσει. Γι' αυτό και θεώρησα σωστό να πω κάτι. Όπως σχολιάζουμε τα εκάστοτε επεισόδια, οφείλουμε να επισημαίνουμε τα ευχάριστα, έστω κι αν θα έπρεπε να είναι αυτονόητα.

Διαφημίσεις, επιστροφή στη ζωντανή σύνδεση, ώρα για να μετανιώσω γι' αυτό που έγραψα. Όχι γιατί δεν ίσχυε, αλλά γιατί ήταν ώρα για τα υπόλοιπα, τα "συνηθισμένα". Μάθαμε και είδαμε φωτογραφίες απ' όσα δεν έδειξαν οι κάμερες, απ' την επίθεση στον Τόμι Σχινά. Ενημερωθήκαμε για τα όσα ειπώθηκαν στους διαιτητές κατά τη διάρκεια του τελευταίου δεκαλέπτου, για τα χαρτονομίσματα και τις ύβρεις του προέδρου του Παναθηναϊκού. Και φυσικά, είδαμε τις δηλώσεις που έκανε μπροστά στην κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης.

Δεν νοείται πια

Δεν γίνεται διπλό σε "μεγάλη έδρα" χωρίς τέτοιες εικόνες. Δεν νοείται πια, ανήκει στις σπάνιες εξαιρέσεις. Ναι, κάποιοι θα σκεφτείτε πως "αυτά" δεν τα έχει κάνει η ομάδα σας. Ναι, έχει κάνει "άλλα", που ίσως δεν έχουν συμβεί στο ΟΑΚΑ. Κάποιες ενέργειες ανήκουν στο ρεπερτόριο των μεν, κάποιες σ’αυτό των δε. Κάποιες έχουν συμμετοχή παραγόντων, κάποιες άλλες μόνο των καλόπαιδων.

"Όλοι" οι σύλλογοι έχουν το δικό τους μερίδιο και τα δικά τους "αποκλειστικά" γεγονότα. Το μόνο που δεν μπορούν να επικαλεστούν είναι λευκό ποινικό μητρώο. Γι' αυτό και η μόνη γραμμή υπεράσπισης είναι το "εμείς δεν κάναμε αυτό που κάνατε εσείς, που είναι χειρότερο απ' αυτό που έχουμε κάνει εμείς". Το "εμείς δεν κάναμε ποτέ τίποτα" δεν βρέθηκε ακόμα μεγάλη ομάδα να το αρθρώσει και αν το πει, τότε θα είναι που θα τα έχουμε ακούσει και θα τα έχουμε δει όλα.

Αποπροσανατολισμός

Επιστροφή στο ΟΑΚΑ. Μάλλον εύκολο να μαντέψει κανείς τι θα συμβεί από εδώ και πέρα. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις ή έστω θα προβεί σε διευκρινήσεις για όσα είπε για Βαρδινογιάννη (ποιον απ' όλους;) και Αλαφούζο. Πιθανότατα θα επιμείνει σε όσα πιστεύει για την αποστολή του Ολυμπιακού και τη διαιτησία.

Αποτελέσματα. Πρώτον, αυτό που έγραψε και ο Σταύρος Καραΐνδρος . Ο αποπροσανατολισμός της κοινής αθλητικής γνώμης. Μέχρι να γίνουν οι δηλώσεις, τα πράσινα θέματα ήταν το κακό μπάσκετ του Παναθηναϊκού, η απόδοση των γκαρντ, ο αβοήθητος Διαμαντίδης, ο "κόουτς Αλβέρτης", ο Πεδουλάκης, το γήπεδο που πάλι δεν γέμισε, κτλ. Όλοι ξέρετε τι τα σκέπασε όλα αυτά και τα πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Διαιτητές

Δεύτερο αποτέλεσμα, όλοι θα ασχοληθούν (όπως πάντα) μόνο με τη μία πλευρά των δηλώσεων/πράξεων. Σημασία έχει το ρήμα και η αναφορά σε Βαρδινογιάννη και Αλαφούζο. Αυτά "προκαλούν" αντιδράσεις, συζητήσεις και άρθρα. Ξεχνάμε, όμως, κάτι. Πως όλα αυτά απευθύνθηκαν στους τρεις διαιτητές του αγώνα.

Αυτοί ήταν οι αποδέκτες των δηλώσεων, έστω κι αν τα ονόματά τους δεν αναγράφονται στους τίτλους των ΜΜΕ. Σ' αυτούς απευθύνθηκε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και το χειρότερο δεν ήταν η φράση για το τι έχει συνηθίσει, αλλά η κατακλείδα των δηλώσεων: "Αυτό που έγινε σήμερα θα το βρουν μπροστά τους". Δηλαδή;

Όπως έγραψα και πιο πάνω, είναι μάλλον δεδομένο πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα ανακαλέσει/διευκρινίσει την ονομαστική αναφορά σε πρώην και νυν παράγοντες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Όμως, είναι μάλλον αναμενόμενο πως δεν θα γίνει το ίδιο για το "θα το βρουν μπροστά τους". Ποιος ασχολείται άλλωστε με τους διαιτητές.

Σκασίλα μας

Το θέμα μας είναι πως αισθάνονται οι Βαρδινογιάννηδες (όλοι οι φέροντες το επίθετο) και ο Αλαφούζος με τους συγγενείς του, που άκουσαν δημόσια αυτά τα λόγια. Σκασίλα μας το πως νιώθουν οι διαιτητές και οι δικοί τους άνθρωποι για το "θα το βρουν μπροστά τους" ή για τις ύβρεις και τις απειλές που αντιμετώπισαν πρόσωπο με πρόσωπο μετά το τέλος του αγώνα.

Στο φινάλε, η "κοινή αθλητική γνώμη" έχει αποφανθεί. Οι διαιτητές είναι συλλήβδην βρώμικοι, διεφθαρμένοι και στημένοι, όπως και οι δημοσιογράφοι είναι αλήτες και ρουφιάνοι. Κι ως εκ τούτου, ο,τι κι αν ακούν, ο,τι κι αν τους συμβεί, τους αξίζει.

Διαβάστε ακόμη:

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 64-69

"Καίει" το φύλλο αγώνα Παναθηναϊκό και Γιαννακόπουλο (PHOTO)

Επίθεση στον Σχινά (PHOTOS)

Γιαννακόπουλος: "Δεν ανέχομαι να με γ....ε μέσα στο γήπεδο" (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK