Η ανάλυση της Μάλμε (VIDEOS)

Ο Θέμης Καίσαρης αναλύει τη Μάλμε, το εμπόδιο της οποίας καλείται να ξεπεράσει το βράδυ της Τετάρτης ο Ολυμπιακός για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Η ανάλυση της Μάλμε (VIDEOS)

Τη Μάλμε την παρακολούθησα σε ολόκληρο τον αγώνα κόντρα στη Γιουβέντους. Δυνατό τεστ, αλλά όχι και η πιο αντιπροσωπευτική εικόνα για τους Σουηδούς, αφού άλλαξαν πολλά για να αντιμετωπίσουν τους πρωταθλητές Ιταλίας.

Η ανάλυση της Μάλμε (VIDEOS)

Οι Σουηδοί παρατάχθηκαν μ'ένα 3-5-2, με αρκετές μετατοπίσεις παικτών. Ο Χάλστι που αγωνίστηκε ως λίμπερο, μαζί με τους δύο στόπερ (Χελάντερ, Γιόχανσον), είναι κανονικά αμυντικός μέσος. Ο Έρικσον που έπαιξε πίσω απ'τους δύο φορ (και όχι εκεί που τον έχει η UEFA) είναι 2ος επιθετικός και ο Φόρσμπεργκ που αγωνίστηκε δίπλα στον Αντού στον άξονα είναι αριστερός εξτρέμ.

Άμυνα

Η διάθεση δεν ήταν να κλειστεί στα καρέ της. Αντιθέτως, η άμυνα ήταν ψηλά απ'τα πρώτα λεπτά, με τους στόπερ να βγαίνουν απ'τη γραμμή για να πάρουν την κίνηση των φορ και τους υπόλοιπους να κρατάνε την ευθεία και να παίζουν το οφσάιντ.

Η Γιουβέντους κατέφυγε σε σηκώματα της μπάλας στους παίκτες που έρχονταν απ'τις πίσω γραμμές και έσπαγαν το οφσάιντ, όπως έκανε για παράδειγμα στις δύο φάσεις στο 16' και στο 31'.

Αριστερά

Οι παίκτες του Αλέγκρι γρήγορα κατάλαβαν πως υπάρχει αδύναμος κρίκος στη διάταξη της Μάλμε. Αυτός ήταν ο 20χρονος Κονατέ, που έπαιζε ως αριστερός μπακ. Παρά το γεγονός πως είχε τη βοήθεια του Αντού που ερχόταν προς την πλευρά του, ο Κονατέ είχε διαρκώς λάθος τοποθετησεις και η Γιουβέντους άρχισε να βρίσκει διαρκώς φάσεις από εκεί. Τα GIF θα μπορούσαν να είναι πολλά, ειδικά απ'το 2ο ημίχρονο που η στόχευση έγινε με μεγαλύτερη συχνότητα, αλλά θα αρκεστούμε σε ένα.

Επίθεση

Με την μπάλα η Μάλμε δεν έκανε πολλά. Ο εξτρέμ Φόρσμπεργκ αγωνίστηκε κεντρικά, είχε διάθεση να κάνει μέτρα με την μπάλα, αλλά φάνηκε πως δεν έχει συνηθίσει να παίζει στον άξονα και δεν έδειξε γιατί έχει πετύχει πέντε γκολ στα τελευταία τέσσερα ματς της Μάλμε στη Σουηδία. Μοιραία, οι δύο φορ ήταν απομονωμένοι και στην ουσία η Μάλμε έχτιζε επιθέσεις μόνο με τρεις παίκτες: τον βαρύ Τέλιν, τον καλό Ρόσενμπεργκ και τον πολύ ενεργητικό Έρικσον.

Η μία και μοναδική φάση των Σουηδών ήταν λογικό να φτιαχτεί απ'αυτήν την τριάδα. Ο Ρόσενμπεργκ βγήκε ωραία στο πλάι, ο Έρικσον κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι σαν φορ και ο Μπουφόν του είπε όχι.

Εύκολα

Στο 2ο ημίχρονο η Γιουβέντους έχτισε καλύτερα τις επιθέσεις της, τα κενά ήταν αρκετά και το γκολ θέμα χρόνου. Η Μάλμε κολακαύεται απ'το γεγονός πως φτάσαμε στις καθυστερήσεις να δεχθεί 2ο γκολ, αφού ήταν πολλές και μεγάλες η ευκαιρίες που έχασε η Γιουβέντους μετά το άνοιγμα του σκορ απ'τον Τέβες.

Αλλαγές

Η λογική και το ρεπορτάζ λένε πως η Μάλμε θα είναι διαφορετική κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Χάλστι θα ανέβει στο κέντρο στο πλευρό του Αντού και η διάταξη θα γίνει 4-42. Ο Φόρσμπεργκ θα παίξει αριστερά, δεξιά μάλλον θα παίξει ο Κρουν που μπήκε ως αλλαγή στο Τορίνο και στην επίθεση θα πάνε ο Ρόσενμπεργκ με τον Έρικσον.

Το κακό νέο για τον Ολυμπιακό είναι πως μάλλον στα αριστερά της άμυνας θα επιστρέψει ο Ρικαρντίνιο στη θέση του Κονατέ που ήταν "τρύπα" στο Τορίνο. Ο Βραζιλιάνος είχε τραυματιστεί σε αγώνα στις 24 Αυγούστου και αγωνίστηκε για πρώτη φορά από τότε το Σάββατο κόντρα στη Μιάλμπι. Έπαιξε όλο το 90λεπτο και λογικά θα είναι σε θέση να ξεκινήσει απέναντι στον Ολυμπιακό.

Άμυνες

Δυστυχώς το παιχνίδι στο Τορίνο δεν προσφέρεται για συμπεράσματα όσον αφορά το πως παίζει η Μάλμε με την μπάλα ως γηπεδούχος. Απ'τη στιγμή πάντως που η άμυνά της είχε αυτή τη συμπεριφορά κόντρα στη Γιουβέντους, είναι ασφαλές να εικάσουμε πως δεν θα αμυνθεί πιο χαμηλά απέναντι στον Ολυμπιακό. Άρα, είναι σαφές ζητούμενο για τους ερυθρόλευκους το να βγουν στην πλάτη τους, με κινήσεις χωρίς μπάλα, είτε απ'τον Αφελάι που μοιάζει κατάλληλος, είτε από παίκτη (Κασάμι) απ'τις πίσω γραμμές ή τους ακραίους μπακ.

Διατηρούνται βέβαια τα ερωτηματικά για την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού και κυρίως τη συμπεριφορά της αμυντικής τετράδας. Σημειώθηκε μετά τη νίκη επί της Ατλέτικο, "πλήγωσε" τους ερυθρόλευκους στο Περιστέρι και είναι πλέον το μεγάλο ερωτηματικό του αγώνα με τη Μάλμε. Οι Σουηδοί δεν τρομάζουν στον άξονα με Χάλστι και Αντού, αλλά το θέμα είναι σε πιο μέτρα θα αγωνιστεί η άμυνα του Ολυμπιακού.

Με πιθανό το ενδεχόμενο να δούμε δύο ομάδες με "ανοιχτό" 4-4-2 και ψηλά τις αμυντικές τετράδες, πάμε για "ροντέο" όπως λέγαμε και πέρσι πριν το Άντερλεχτ-Ολυμπιακός. Κλισέ, αλλά το πρώτο γκολ μπορεί να τα κάνει όλα εύκολα για την ομάδα που θα το πετύχει, πάλι για τη 2η αγωνιστική.

News 24/7

24MEDIA NETWORK