Να βγει ο Τσίπρας στο τηλέφωνο

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν στο γραφείο του, αλλά δεν παρακολουθούσε το ντέρμπι του μπάσκετ. Εργαζόταν πυρετωδώς, όταν ξαφνικά τον διέκοψε η γυναίκα του. Ο Θέμης Καίσαρης έχει το ρεπορτάζ με τις αντιδράσεις του Πρωθυπουργού για όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ και αναρωτιέται που είναι η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού για των οχετό ύβρεων προς τον Σπανούλη.

Να βγει ο Τσίπρας στο τηλέφωνο

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν στο γραφείο του, όταν μπήκε σ’αυτό τρέχοντας η γυναίκα του. “Αλέξη, είναι επείγον”, του είπε, “πρέπει να παρέμβεις άμεσα”. Ο πρωθυπουργός “σκοτείνιασε”. Κατάλαβε αμέσως απ’τη συμπεριφορά της πως είναι κάτι σοβαρό.

-Έπεσε ο Βαρουφάκης με τη μηχανή;

-Όχι.

-Πήρε η Μέρκελ για τα λεφτά;

-Όχι.

-Ο Ντράγκι;

-Όχι.

-Ο Πούτιν;

-Όχι.

-Ο Ομπάμα;

-Όχι.

-Θα πάρουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις;

-Όχι.

-Έγινε θαύμα με τις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής;

-Όχι.

-Πλάκωσε τον Άδωνι ο Κατρούγκαλος;

-Όχι.

-Έβρισε η Ζωή τον Πάγκαλο;

-Όχι.

-Κήρυξε πόλεμο ο Καμμένος;

-Όχι.

-Χάλασε το Playstation του Κωστάκη;

-Όχι.

-Τότε τι έγινε;

-Στο μπάσκετ, έγινε χαμός με Σπανούλη και τον Γιαννακόπουλο. Πρέπει να τον τιμωρήσεις και να τον διώξεις απ’τη χώρα. Δεν έχει χώρο στο μπάσκετ.

-Δεν μπορώ να διώξω έναν τέτοιο επιχειρηματία απ’τη χώρα ή απ’το μπάσκετ, αυτό είναι αδύνατον.

-Όχι, Αλέξη, δεν κατάλαβες. Τον Σπανούλη πρέπει να διώξεις.

-Τον Σπανούλη; Γιατί, τι έκανε;

-Είναι ελεεινός και τιποτένιος.

Ο Πρωθυπουργός εκεί κατάλαβε πως έπρεπε να δει με τα μάτια τι είχε συμβεί. Μπήκε στο Contra.gr και μέχρι να “φορτώσει” η πρώτη σελίδα το μυαλό του ήδη έκανε χίλια σενάρια για το τι ελεεινό και τρισάθλιο είχε κάνει αυτός ο Σπανούλης. Η σελίδα με το video ήταν ήδη online, λίγα λεπτά μετά το περιστατικό. Πήρε μια βαθιά ανάσα και μπήκε να δει τι έγινε.

Θέατρο του παραλόγου; Σίγουρα, αλλά μάλλον ταιριαστό σενάριο για μια πιθανή συνέχεια των όσων διαδραματίστηκαν προχθές το βράδυ στο ΟΑΚΑ. Να τα πάρεις στην πλάκα είναι μάλλον το πιο λογικό. Γιατί δεν γίνεται να πάρεις σοβαρά τις καταγγελίες(;) εναντίον του Σπανούλη, να δεχθείς ως επιχειρήματα το πόσα λεφτά έχει στην τράπεζα ή το πόσες φορές έχει φύγει νικητής ως φιλοξενούμενος απ’το ΟΑΚΑ, να συμφωνήσεις πως αξίζει μεγαλύτερης τιμωρίας από μια τεχνική ποινή το γεγονός πως έβαλε τα χέρια του στ’αυτιά και έκανε “δεν ακούω”.

Όμως, δεν γίνεται να πάρει κανείς στην πλάκα τα όσα ακούγονται εναντίον του Σπανούλη στο video που έβγαλε στη δημοσιότητα η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Και δεν είναι καθόλου αστείο το γεγονός πως η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος. Όχι για να πει στον κόσμο ποιος είναι αυτός που βρίζει μ'αυτόν τον τρόπο τον Σπανούλη, αλλά για να καταδικάσει την επίθεση απ’όποιον κι αν προέρχεται. Έτσι είθισται να πράττουν όσοι δεν συμφωνούν με κάτι που συνέβη, όσοι θεωρούν πως αμαυρώνει την ομάδα οποιοδήποτε παρόμοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα στο γήπεδό της, όχι στο παρκέ ή στις κερκίδες, αλλά έξω απ’τα αποδυτήρια.

Μέχρι να το πράξουν, η σιωπή δεν δηλώνει συνενοχή, αλλά σίγουρα συνιστά ανοχή. Ένα “δεν έγινε και τίποτα σοβαρό”. Έγινε κάτι απαράδεκτο που πρέπει να απασχολήσει τον Τσίπρα όταν ο Σπανούλης έκανε αυτήν την (καθόλου άσεμνη) χειρονομία μετά από ένα εύστοχο τρίποντο, αλλά δεν έγινε κάτι άξιο λόγου όταν υπάρχουν στοιχεία πως κάποιος έβριζε ανενόχλητος τον Σπανούλη έξω απ’τα αποδυτήρια, με τέτοιες εκφράσεις. ΟΚ.

Να βγει ο Τσίπρας στο τηλέφωνο λοιπόν. Αφού δεν βγαίνει ο Παναθηναϊκός να πει κάτι για το video του Ολυμπιακού, να βγει ο Πρωθυπουργός για να τιμωρήσει τον Σπανούλη για το “δεν σας ακούω”. Σίγουρα θα ικανοποιούσε μια μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού που θεωρούν πως ο Σπανούλης είναι ο εκπρόσωπος του Σατανά στη γη και πρέπει να καεί στο πυρ το εξώτερον γι’αυτήν την, αχρείαστη είναι η αλήθεια, χειρονομία.

Ακόμα κι αυτό να συνέβαινε, όμως, αμφιβάλω αν θα ικανοποιούσε μια άλλη μερίδα του κόσμου της ομάδας. Αυτούς που δεν επικροτούν ούτε όσα έγιναν μπροστά και πίσω απ’τις κάμερες στο προχθεσινό ντέρμπι, ούτε όσα έγιναν στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ. Αυτοί δύσκολα θα βρουν το δίκιο τους ή έστω μια απάντηση που να τους καλύπτει.

Μπορείς να ζητήσεις από κάποιον να μείνει κοντά στην ομάδα του, ακόμα κι όταν αυτή δεν έχει την ισχύ του παρελθόντος. Δύσκολα μπορείς να ζητήσεις το ίδιο από κάποιον που θίγεται και ντροπιάζεται απ'τη συμπεριφορά του συλλόγου. Κι η ντροπή είναι σαν τους τίτλους: άπαξ και συμβεί, δεν ξεγράφεται.

News 24/7

24MEDIA NETWORK