Ο Τσίπρας θα τελειώσει το σόου

Ο Θέμης Καίσαρης επαναλαμβάνει ότι ποτέ δεν υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος της Πολιτείας με την UEFA παρά τα όσα υποστήριζε ο Σταύρος Κοντονής, σημειώνει ότι όταν το θέμα φτάσει στον Αλέξη Τσίπρα θα ακυρωθούν οι επίμαχες διατάξεις και διαψεύδει τους συσχετισμούς με την Αγγλία.

Ο Τσίπρας θα τελειώσει το σόου
INTIME SPORTS

Στις 30 Μαρτίου είχαν συναντηθεί στην Αθήνα ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής με τους εκπροσώπους της UEFA και της FIFA. Μετά από το τέλος της συνάντησης, ο Υφυπουργός είχε δηλώσει πως "η συζήτηση είναι εποικοδομητική και θα οδηγηθούμε σε συμφωνία στις 30 Απριλίου. Δεν είμαστε υπέρ των ρήξεων και των μονομερών ενεργειών, αλλά προσπαθούμε να διαμορφώνουμε πεδία συνεννοήσεως, τα οποία όμως θα είναι προωθητικά".

Το ίδιο βράδυ είχαμε προειδοποιήσει εδώ στο Contra.gr πως αυτές οι δηλώσεις ήταν ανεδαφικές και αβάσιμες. Κάθε άλλο παρά καλό ήταν το κλίμα των συζητήσεων, κάθε άλλο παρά πιθανό ήταν οι δύο ομοσπονδίες να δεχθούν το σύνολο των προτάσεων του Υφυπουργού, ειδικά αυτές με τη "μεγάλη παρεμβατικότητα" στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και στις τιμωρίες των ΠΑΕ.

Σχεδόν έναν μήνα μετά, βρισκόμαστε μπροστά σ' ένα ποδοσφαιρικό Grexit και προφανώς δεν υπάρχει εποικοδομητική συζήτηση, αλλά ρήξη. Ο Κοντονής δηλώνει πως δεν θέλει να πειράξει το αυτοδιοίκητο, ταυτόχρονα κάνει ακριβώς αυτό και UEFA - FIFA είναι έτοιμες να πράξουν τα προβλεπόμενα, με τις καταστροφικές συνέπειες για το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Καμία απολύτως σχέση με τη Θάτσερ του 1985

Στη μόδα του "έλα μωρέ, καλά τους κάνει", διαβάζω και σχόλια φιλάθλων, αλλά και συναδέλφων (!) που σχετίζουν το ελληνικό Grexit με όσα συνέβησαν πριν από 30 χρόνια στο αγγλικό ποδόσφαιρο. "Όπως και η Θάτσερ, που τους έβγαλε απ' την Ευρώπη και μετά έφτιαξε το ποδόσφαιρο". Ναι, μόνο που δεν υπάρχει τίποτα το σωστό σ' αυτήν την πρόταση, σ' αυτήν την αφελέστατη "σκέψη".

Πρώτον, γιατί η Θάτσερ δεν έβγαλε κανέναν απ' την Ευρώπη. H UEFA ήταν αυτή που τιμώρησε τις αγγλικές ομάδες, ΟΧΙ την Αγγλική Ομοσπονδία και το σύνολο του αγγλικού ποδοσφαίρου. Τους συλλόγους, με αιτία τα όσα έγιναν στον τελικό του "Χέιζελ", με υπαιτιότητα των χούλιγκαν της Λίβερπουλ. Κανέναν δεν τιμώρησε η Θάτσερ, που απλώς φρόντισε ώστε η ποινή να είναι η αυστηρότερη δυνατή. "Κύριε πρόεδρε, νομίζω πως είστε επιεικής", είπε στον Ζακ Ζορζ, τότε αφεντικό της UEFA, και φρόντισε ο αποκλεισμός να αφορά όλους τους συλλόγους για 5 χρόνια και τη Λίβερπουλ επ' αόριστον.

Δεν τιμώρησε κανέναν η Θάτσερ, ούτε η UEFA παρενέβη σε κάτι που συνέβη εντός Αγγλίας. Και δεύτερον, δεν πάρθηκε καμία απόφαση που να αφορούσε το σύνολο του αγγλικού ποδοσφαίρου, παρά μόνο τις ομάδες και τη συμμετοχή τους στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα. Η Αγγλική Ομοσπονδία συνέχισε να είναι μέλος UEFA και FIFA, η εθνική Αγγλίας πήρε κανονικά μέρος στο Μουντιάλ του 1986 και το Euro 1988, οι σύλλογοι συνέχισαν να κάνουν μεταγραφές ξένων και οι Άγγλοι παίκτες εξακολούθησαν να μπορούν να αγωνίζονται στο εξωτερικό.

Δεν συνέβη τίποτα που να μπορεί να συνδέσει όσα έγιναν το 1985 με όσα μπορεί να συμβούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο το 2015. Δεν τιμώρησε κανέναν από μόνη της η Θάτσερ, δεν αποκλείστηκε στο σύνολό του το αγγλικό ποδόσφαιρο. Α, και κάτι τελευταίο. Δεν διορθώθηκε και τίποτα εντός των συνόρων, αφού είναι τεράστιος μύθος πως τότε η Θάτσερ νίκησε τη βία των αγγλικών γηπέδων.

Κι εκεί θα τελειώσει το σόου

Επανερχόμαστε στα δικά μας. Όλα δείχνουν πως ο Κοντονής δεν κάνει πίσω. Θα συμπεριλάβει τις διατάξεις για το αυτοδιοίκητο σε ένα νομοσχέδιο που αφορά τη βία κι ακόμα κανείς δεν έχει καταλάβει το πως σχετίζονται με τα θέματα της βίας, των συνδέσμων, του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, κτλ.

Τι θα γίνει μετά; Τις συνέπειες ενός τέτοιου ποδοσφαιρικού Grexit τις έχετε διαβάσει ήδη. Και μόλις οι ομοσπονδίες βάλουν σε ισχύ τον αποκλεισμό μας, το θέμα θα φτάσει στον Τσίπρα. "Εμείς κάναμε αυτά, αυτοί έκαναν αυτά, τώρα τι κάνουμε", θα τον ρωτήσει ο Κοντονής. Ο Τσίπρας θα του πει να πάρει πίσω αυτά που πρέπει και εκεί θα τελειώσει το σόου. Τόσο απλά.

Διαβάστε ακόμη:

GREXIT: Οι ξένοι μένουν ελεύθεροι και οι Έλληνες του εξωτερικού δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής!

Τελεσίγραφο από FIFA και UEFA

News 24/7

24MEDIA NETWORK