Σέρχιο Σάντσεθ: The Video Analysis

Ο Σέρχιο Σάνσεθ μπαίνει στο μικροσκόπιο του Contra.gr. Δείτε καρέ-καρέ όλες τις κινήσεις του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Παναθηναϊκού στο φετινό αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Video Analysis από τον Θέμη Καίσαρη.

Σέρχιο Σάντσεθ: The Video Analysis

Ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε τελικά και παρά τις δυσκολίες έπεισε τον Σέρχιο Σάντσεθ να συνεχίσει την καριέρα του στη χώρα μας. Για τον Ισπανό κεντρικό αμυντικό έγραψε ήδη ο Τσάρλυ και τώρα είναι η ώρα να μιλήσει η εικόνα και το βίντεο, όπως έγινε και στην περίπτωση του Εσιέν.

Παρακολουθήσαμε τον Σάντσεθ σε αγώνα στη Μάλαγα και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Έγινε στις 11 Απριλίου και ο Σάντσεθ είχε απέναντί του το πολύ κινητικό δίδυμο των Τόρες-Γκριζμάν. Στα δύο βίντεο που σας ετοιμάσαμε θα δείτε χωρισμένα σε ενότητες όλα τα στοιχεία του παιχνιδιού του Σάντσεθ, ένα καθρέφτισμα του τρόπου που αμύνεται. Το παρουσιαστικό του θα σας βοηθήσει να τον αναγνωρίσετε εύκολα στις φάσεις που επιλέξαμε.

1ο VIDEO: Άμυνα

Στην πρώτη ενότητα θα δείτε τις φάσεις που δείχνουν το Νο1 χαρακτηριστικό του Σάντσεθ: τις φορές που επεμβαίνει για να βγει πρώτος στην μπάλα και να γίνει κάτοχος της και τις φορές που βγαίνει στο χώρο για να καλύψει και να πασάρει σε συμπαίκτη, όχι να διώξει “στα τυφλά”. Πέρσι ο Σάντσεθ ήταν στην 9η θέση των στόπερ της Πριμέρα με 3.3 κλεψίματα ανά 90 λεπτά, ενώ την προηγούμενη σεζόν είχε πάλι 3.3 κλεψίματα κι ήταν στην 5η θέση.

Στα διωξίματα της 2η ενότητας προσπαθεί να είναι “καθαρός”. Αν δεν μπορεί να σημαδέψει συμπαίκτη, προσπαθεί τουλάχιστον να κρατήσει την μπάλα εντός γηπέδου. Στον συγκεκριμένο αγώνα δεν έχει ούτε ένα διώξιμο που να έστειλε την μπάλα στην κερκίδα. Στην 3η ενότητα θα δείτε το ένα και μοναδικό τάκλινγκ που έκανε, γεγονός καθόλου περίεργο, αφού έχει μέσο όρο κάτω από ένα τάκλινγκ ανά αγώνα. Ακόμα κι αυτό που επιχείρησε δεν ήταν πάνω σε παίκτη που είχε την μπάλα, αλλά για να βγει πρώτος και να διώξει. Ούτε φάουλ κάνει πολλά κι αυτό επιβεβαιώθηκε στον συγκεκριμένο αγώνα, αφού έχει υποπέσει μόλις σε ένα φάουλ κι αυτό σε άτσαλο ντουμπλάρισμα, πολύ μακριά απ’την περιοχή.

Στην τελευταία ενότητα αυτού του βίντεο, θα δείτε τις εναέριες μονομαχίες του Σάντσεθ. Μέσα σ’αυτές υπάρχουν και οι δύο φορές που “έχασε” σέντρα, με τη δεύτερη να αποδεικνύεται οδυνηρή, αφού οδήγησε στην ισοφάριση της Ατλέτικο.

2ο VIDEO: Κατοχή

Στην πρώτη ενότητα θα δείτε τις λίγες φορές που ο Σάντσεθ “σημάδεψε” συμπαίκτη με μακρινή μπαλιά. Περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δεύτερη ενότητα. Εκεί θα δείτε τον Σάντσεθ να πασάρει από θέση άμυνας. Να μην διώχνει δηλαδή όπως-όπως, αλλά να προσπαθεί, με τα πόδια ή το κεφάλι, να βρει ψύχραιμα συμπαίκτη και να ξεκινήσει μια νέα κατοχή για την ομάδα του.

Στην τελευταία ενότητα του βίντεο κατοχής συγκεντρώσαμε τις απλές πάσες του Σάντσεθ στο πλάι ή μπροστά. Εκτός απ’τις μακρινές μπαλιές, δεν είχε άλλη λανθασμένη μεταβίβαση, άλλωστε τις τελευταίες τρεις σεζόν στην Ισπανία έχει πάνω από 80% στις μεταβιβάσεις.

Συνολικά

Τα βίντεο δείχνουν γιατί ο Σάντσεθ μπορεί να έχει πολύ καλή χημεία με τον Ταυλαρίδη. Ο Έλληνας στόπερ προτιμά τα τάκλινγκ, τις μάχες σώμα με σώμα και είναι δυνατός στον αέρα, ενώ ο Ισπανός αμύνεται περισσότερο χάρις στην αντίληψη, που του επιτρέπει είτε να “διαβάζει” και να βγαίνει πρώτος στην μπάλα, είτε να καλύπτει στο χώρο. Ο Ταυλαρίδης μπορεί να δώσει στον αέρα όσα μπορεί να λείπουν απ’τον Σάντσεθ και ο Ισπανός να προσφέρει την άνεση με την μπάλα που δεν έχει ο παρτενέρ του.

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν ο Σάντσεθ θα αναγκαστεί να φύγει απ’την αγαπημένη του θέση ως δεξιός στόπερ και να πάει αριστερά και κατά πόσο αυτό θα τον επηρεάσει.

Διαβάστε ακόμη:

Τσάρλυ: Αυτός που έψαχνε ο Παναθηναϊκός

Εσιέν: The Video Analysis

News 24/7

24MEDIA NETWORK