Δύο "κακουργήματα" και τιμωρία για την ΑΕΚ!

Ο ανεξήγητα θολωμένος Αραβίδης (τον οποίο θέλει ο Ουζουνίδης στον ΠΑΟ) και ο βοηθός Κωσταράς που δεν είχε τις “κοχόνες” μέσα σε 2' να ακυρώσει και 2οοφσάιντ γκολ του ΠΑΣ, "εγκλημάτησαν" σε βάρος της Ένωσης που με 10 παίζει καλύτερα από ότι με 11.

Δύο "κακουργήματα" και τιμωρία για την ΑΕΚ!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο ΟΑΚΑ και στο ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα ομολογουμένως έγιναν αρκετά...εγκλήματα. Συμπεριφορικά, αγωνιστικά, ποδοσφαιρικά, διαιτητικά... Αυτή όμως, που τιμωρήθηκε στην πραγματικότητα ήταν μόνο η Ένωση. Και δεν της άξιζε σε μια καμία περίπτωση τέτοια τιμωρία, σε μια βραδιά που έκανε ίσως την καλύτερη εμφάνισή της μέχρι τώρα στη σεζόν, τηρουμένων των αναλογιών. Γιατί ενώ αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο για συνολικά 85΄, σου έδινε την εντύπωση πως αγωνιζόταν με... 12!!

Το πρώτο, “κακουργηματικό”, έγκλημα (σε βάρος της ΑΕΚ) έγινε από τον Χρήστο Αραβίδη. Δεν ξέρω αν ήταν... θολωμένος και γιατί ή από ποιόν. Δεν ξέρω αν ήταν “φτιαγμένος” και με τι ή από ποιους. Επίσης, δεν ξέρω ήταν επηρεασμένος αποαυτό που κυκλοφόρησε εσχάτως στην πιάτσα των agents και εμφανίζει τον Ουζουνίδη να τον έχει ενημερώσει πως θα τον ήθελε στον ΠΑΟ (μετά τον Ελευθερόπουλο και τον Αστέρα Τρίπολης), εφόσον έφευγε τώρα από την ΑΕΚ, στην οποία παρεμπιπτόντως μάλλον καταλαβαίνει πως δεν τον θέλουν.

Ξέρω όμως, πως για τέτοιο αμόκ που τον έπιασε, μόλις στο 10΄ της αναμέτρησης(!!) δεν υπάρχει λογική εξήγηση(θα ήθελα και θα περιμένω βέβαια να την ακούσω από τον ίδιο, το “συγνώμη' δεν φτάνει). Ούτε για τον “Άραβα”, ούτε για κανέναν άλλον αθλητή. Τουλάχιστον στα δικά μου...μάτια εκτός από ανεξήγητη ήταν κι αδικαιολόγητη αυτή η συμπεριφορά του(επαναλαμβάνω) μόλις στο 10΄...

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ” ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΣΕ ΑΡΑΒΙΔΗ

Ο Αραβίδης που θα μπορούσε να είχε δει και σε... πρώτο χρόνο (αυστηρή) κόκκινη για το “λατινοαμερικάνικο” κτύπημα του από πίσω στον Μπέριο, τελείως αψυχολόγητα στην συνέχεια πάει και του ρίχνει κουτουλιά μπροστά στα μάτια του διαιτητή! Για να...σιγουρέψει την αποβολή;Εκτός κι αν είχε... απωθημένο κάποια στιγμή να γίνει... Ζιντάν, σε μια διάσημη παγκοσμίως ενέργεια που συνάμα πάντως αποτέλεσε και στίγμα για τον Γάλλο σταρ. Σε αντίθεση πάντως με τον Ζιντάν, το τηλεοπτικό πλάνο μετά την κουτουλιά του Αραβίδη, τον δείχνει σαν να μην είχε...συναίσθηση τι έκανε!!

Θεωρώ – σε συνδυασμό με τα προηγούμενα παραπτώματα του κατά την διάρκεια της σεζόν – πως πολύ δύσκολα πλέον ο διεθνής επιθετικός θα σώσει την καριέρα του στην ΑΕΚ. Ενδεχομένως να μην πρέπει να του δοθεί και τρίτο “συγχωροχάρτι”, γιατί τέτοιες νοοτροπίες όταν δεν κόβονται αρρωσταίνουν το σύνολο!

Το δεύτερο, “μη κακουργηματικό”, έγκλημα (σε βάρος του ΠΑΣ) έγινε από τον Περιστερίδη. Στην πραγματικότητα μιλάμε για...γκάφα- έπος: πήγε να αποσοβήσει ένα κόρνερ, στην συνέχεια έκανε πέναλτι στον Γκάλο(που τσίμπησε την μπάλα η οποία έφυγε από τα χέρια του), το οποίο δεν δόθηκε γιατί εντός 3 δευτερολέπτων ο αναγεννημένος Πέκχαρτ την έστειλε στα δίχτυα!

Μια φάση η οποία δημιούργησε την ψευδαίσθηση στους “κιτρινόμαυρους” πως η ... τύχη επέστρεψε και τους ξανα-χαμογέλασε, μετά το...γύρισμα της πλάτης στην φάση του πρώτου ημιχρόνου, με το πέναλτι -δοκάρι του Μάνταλου...

ΒΟΗΘΟΣ ΧΩΡΙΣ...ΚΟΧΟΝΕΣ

Το τρίτο, “κακουργηματικό” ,έγκλημα (σε βάρος της ΑΕΚ) έγινε από τον βοηθό Κωσταρά, ο οποίος ετσιθελικά της στέρησε δύο βαθμούς, της έκλεψε μια νίκη που άξιζε περισσότερο από κάθε άλλη φετινή. Γιατί στις... καθυστερήσεις των καθυστερήσεων ο βοηθός δεν είχε το ειδικό βάρος( τις λένε και...κοχόνες) να ακυρώσει μέσα σε δύο λεπτά και το δεύτερο αντικανονικό γκολ του ΠΑΣ αφού ο σκόρερ Μαμπουλού βρισκόταν τουλάχιστον μισό μέτρο οφσάιντ. Ένα οφσάιντ μάλιστα πολύ πιο “κραχτό” και πιο εύκολο να το δει από το προηγούμενο του Μιχαήλ (που ορθά υπέδειξε)...

Το τέταρτο, “μη κακουργηματικό” ,έγκλημα (σε βάρος της ΑΕΚ) έγινε από τον πάγκο και τους παίκτες των γηπεδούχων. Ίσως να είναι και το μοναδικό σοβαρό που μπορείς να καταλογίσεις στον Μοράις και τους ποδοσφαιριστές του στο χθεσινό ματς. Ήταν που... πίστεψαν πως τελείωσε στο 92΄, δηλαδή στο ακυρωθέν γκολ του Μιχαήλ.

Εκεί ήταν πουέπρεπε να έχουν το καθαρό μυαλό, την εμπειρία και την συγκέντρωση για να ροκανίσουν τον χρόνο, να φάνε την μπάλα και όχι να σπεύσουν να ξαναμπούν στο ρυθμό του αγώνα, δίνοντας έτσι μια ακόμη ευκαιρία στον ΠΑΣ, η οποία αποδείχθηκε και... μοιραία. Δεν γίνεται σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ και με το σκορ στο 1-0 μέσα στα τελευταία 2 λεπτά των καθυστερήσεων να δέχεται 2 γκολ, έστω αν και τα δύο ήταν άκυρα...

ΣΤΟ -11 ΑΝΤΙΑ ΓΙΑ...-3

Με αυτά και με αυτά η ΑΕΚ αποχαιρετά αγωνιστικά το 2016 με την 4η ισοπαλία στην έδρα της (προηγήθηκαν εκείνες μεΗρακλή, Πανιώνιο,Ατρόμητο) ,που σημαίνει απώλεια 8 βαθμών. Και με δεδομένο πως είναι στο -11 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό αντιλαμβάνεται κανείς πως ο τίτλος φέτος χάθηκε για τους “κιτρινόμαυρους” στο ΟΑΚΑ.

Από την στιγμή που δεν διαθέτεις έδρα φρούριο και είσαι εκεί επιρρεπής στην γκέλα( είτε λόγω... Κετσπάγια, είτε λόγω Ανέστη, είτε λόγω έλλειψης του εύκολου γκολ, είτε λόγω διαιτησίας και ατυχίας), δεν μπορείς να είσαι πλήρως ανταγωνιστικός στην κούρσα του πρωταθλητισμού.

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, λάθη κάνουν όλοι ακόμη και οι διαιτητές...” ήταν η ατάκα του τζέντλεμαν Ζοσέ Μοράις, αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα κι ενώ εμφανώς προσπαθούσε να διαχειριστεί το σοκ με το μπάζερ μπίτερ του Μαμπουλού. Δεν ήταν εύκολο και μπράβο του που στάθηκε και μίλησε, με τα συναισθήματα να τον πλημμυρίζουν και εμφανή την ανάγκη του να τρέξει στα αποδυτήρια.

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΗΤΤΑΣ ΑΛΛΑ...

Ένας Μοράις που είχε σχεδιάσει πολύ καλά το πλάνο για την αντιμετώπιση του ΠΑΣ, πήρε υψηλό βαθμό στην διαχείριση και το κοουτσάρισμα της ομάδας του μετά την αναπάντεχη αποβολή του Αραβίδη, με την αλλαγή διάταξης σε 4-1-3-1 να εγκλωβίζει τον Πετράκη. Και την ΑΕΚ με διάθεση, ενέργεια και τακτική συγκέντρωση, να έχει προσανατολισμό και ρυθμό στο παιχνίδι της, να δημιουργεί και να κάνει φάσεις (ειδικά στο ημίχρονο).

Στο δια ταύτα: μπορεί λόγω εμφάνισης, προσπάθειας(με δέκα), τρόπου και...χρόνου που χάθηκε η νίκη (στο 94΄, με οφσάιντ γκολ), αυτή η ισοπαλία με τα Γιάννινα να άφησε στην ΑΕΚ...γεύση ήττας αλλά θα προσυπόγραφα την ατάκα του Πατίτο Ροντρίγκεζ: “αν με έντεκα παίζουμε όπως σήμερα με δέκα, θα κερδίσουμε και τα 18 ματς που απομένουν”!!Με μια μικρή...τροποποίηση: αν παίζουν όπως στα 90΄και όχι στα 4 των καθυστερήσεων...

ΥΓ. Άλλος σέντερ εμφανίζεται ο Πέκχαρτ, κάτι που πρέπει να πιστωθεί στον Μοράις. Κινητικός, πιεστικός, πεισματάρης, με...αύρα γκολτζη πλέον και σπουδαίες σεντερφορίσιες στιγμές, όπως στο 6΄ που εντός περιοχής στοπάρει με το ένα πόδι και εκτελεί άμεσα με το άλλο για να του βγάλει έξοχα στοπ ο Περιστερίδης. Αν και όλα τα λεφτά ήταν στο 80΄η μαγική ασίστ (σπουδαίου δεκαριού) που έβγαλε ο Πέκχαρτ στο κενό χώρο για τον Χριστοδουλόπουλο, στην φάση που σαν από μηχανής θεός πρόλαβε ο Μπουκουβάλας και πήρε κυριολεκτικά το γκολ από τα πόδια του Λάζαρου(για το 2-0). Ο Πέκχαρτ παίρνει σαφή προβάδισμα έναντι του Αλμέιδα και ενώ στην ΑΕΚ περιμένουν και μεταγραφή σεντερ φορ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ζήτησε συγγνώμη ο Αραβίδης!
Δύσκολες ώρες για Αραβίδη στην ΑΕΚ
Ο Μοράις δεν δικαιολόγησε Αραβίδη και... άμυνα
Αμόκ Αραβίδη και κουτουλιά αλά... Ζιντάν (PHOTOS)
"Έγκλημα" Αραβίδη και... τιμωρία με γκολ οφσάιντ στο 94'

News 24/7

24MEDIA NETWORK