Άδειασε Εξαντλήθηκε Κουράστηκε

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για το φυσιολογικό άδειασμα της ΑΕΚ στη Λεωφόρο και για το οφθαλμοφανές γεγονός ότι οι "κιτρινόμαυροι" δεν αντέχουν το εξαιρετικά φορτωμένο τους πρόγραμμα με τρία ματς σε 7 μέρες.

Άδειασε Εξαντλήθηκε Κουράστηκε
Ανέστης-ΑΕΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κάποια στιγμή θα γινόταν κι αυτό... Η ΑΕΚ καλείται να διανύσει ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα και τα πρώτα σημάδια εξάντλησης φάνηκαν χθες στο γήπεδο της Λεωφόρου. Οι "κιτρινόμαυροι" δεν είχαν δυνάμεις να πάνε... βήμα, αφού τα τρία ματς σε διάστημα επτά ημερών και ειδικά αυτήν την περίοδο είναι αρκετά πάνω από τα στάνταρ τους.

Βέβαια, η κατάσταση ήταν γνωστό ότι θα ήταν αναπόφευκτη, λόγω των όσων έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που οδήγησαν στην έλλειψη ημερομηνιών, με την ΑΕΚ να είναι εκείνη που πλήρωσε το μάρμαρο λόγω της συμμετοχής της σε τελικό Κυπέλλου και πλέι οφ. Ήταν γνωστό ότι η φετινή ομάδα δεν σχεδιάστηκε για να αντέχει δύο ματς την εβδομάδα, πόσω μάλλον τρία, κάτι που καθιστά φυσιολογικά τα όσα είδαμε στη Λεωφόρο.

Από την άλλη, δεν είναι -φυσικά- ό,τι καλύτερο για μια ομάδα όπως η ΑΕΚ να μαζεύει... τεμάχια μέχρι το τέλος, επειδή έκανε το χρέος της και κατέκτησε το κύπελλο, αλλά αυτό είναι κάτι που αφορά περισσότερο σε επίπεδο κουβέντας, παρά πραγματικότητας, η οποία δεν αλλάζει.

Μπήκε συμπαθητικά, δέχτηκε το γκολ και... παραδόθηκε

Στο ξεκίνημα του ματς, η ΑΕΚ έδειχνε να έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, αφού στο πρώτο δεκάλεπτο έδειχνε να πατάει καλά στο τερέν. Στο 7ο λεπτό, μάλιστα, οι "κιτρινόμαυροι" έφτιαξαν την πρώτη ευκαιρία τους στο ματς, μετά από μία σέντρα του Χρήστου Αραβίδη στον Αντρέ Σιμόες, με τον Πορτογάλο να πιάνει την κεφαλιά, αλλά να αστοχεί μπροστά στον Λουκ Στιλ. Η έλλειψη συντονισμού των "πρασίνων" στα πρώτα λεπτά έφερε γκρίνια στην εξέδρα, στη συνέχεια η κατάσταση άλλαξε σε ένα... λεπτό.

ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Οι παίκτες της "Ένωσης" προσπάθησαν να κρατήσουν την μπάλα για να δημιουργήσουν κι άλλες προϋποθέσεις, ωστόσο η ροή του ματς τους χάλασε τα σχέδια, αφού δέχτηκαν γκολ στην πρώτη -ουσιαστικά- επίθεση του Παναθηναϊκού στο 11ο λεπτό μετά από μία κακή λειτουργία της άμυνας, με σκόρερ τον Λουντ. Κάπου εκεί η ΑΕΚ χάθηκε, δεν κατάφερε ούτε να κρατήσει τη μπάλα, ούτε να γίνει πιο απειλητική με αποτέλεσμα να δεχτεί δεύτερο γκολ, στη δεύτερη τελική προς την εστία της, αυτή τη φορά με σκόρερ τον Μπεργκ.

ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο και... χειρότερο τρόπο για την ΑΕΚ, η οποία το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να κρατήσει το σκορ στα υπάρχοντα επίπεδα (2-0). Οι "πράσινοι" μπήκαν πιο δυνατά, με τον Ντίντακ να ξεπερνάει τον εαυτό του παρά την κούραση σε ότι έχει να κάνει με τα ανασταλτικά του καθήκοντα -έχοντας βέβαια κι αυτός κάποια κενά διαστήματα.

ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΓΚΟΛ

Τελικά ένα πούλημα της μπάλας από τον Κορδέρο στη μεσαία γραμμή ήταν αρκετό για να βρει τρίτο γκολ ο Παναθηναϊκός με την εκπνοή του ματς, αυτή τη φορά με σκόρερ τον Κλωναρίδη.

Οι ευκαιρίες που δημιούργησε η ΑΕΚ ήταν ελάχιστες και ήταν κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανές το γεγονός ότι οι παίκτες της κουράστηκαν από το εξουθενωτικό πρόγραμμα. Αυτό που μένει να φανεί είναι τα... ψυχοσωματικά αποθέματα που έχουν απομείνει στους παίκτες της "Ένωσης" γιατί η συνέχεια είναι εξίσου δύσκολη και δεν της χαρίζεται, καθώς απομένουν δύο ακόμα ματς κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3-0
Το "καυστικό" σχόλιο του Δημάτου μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό
Παναγιωτάρας: "Πώς να ρισκάρεις να φρεσκάρεις στη Λεωφόρο;"

News 24/7

24MEDIA NETWORK