AEK, αποδείξεις και ονόματα

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την κίνηση της ΑΕΚ να δημοσιεύσει τα ονόματα όσων προσέφυγαν στο ΣτΕ και για τα εσωτερικά προβλήματα στην «Ένωση» που αν και έχουν μειωθεί, υπάρχουν…

AEK, αποδείξεις και ονόματα

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των 17 κατοίκων που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι απόψεις διίστανται για την ενέργεια της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, καθώς υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι έκαναν… follow up αμέσως μετά την αποκάλυψη των ονομάτων ενώ ορισμένοι άλλοι θεώρησαν υπερβολική τη διάθεση των ονομάτων των 17 αντιφρονούντων στο… φιλοθεάμον κοινό. Ο καθένας έχει την άποψή του, αν είχαμε όλοι την ίδια δεν θα υπήρχε κανένα νόημα…

Κατ’ αρχήν η κίνηση της ΑΕΚ να βγάλει στη… σέντρα τα ονόματα έχει κι άλλη ανάγνωση. Δεν είναι τόσο ότι η ΑΕΚ ασχολήθηκε με τις 17 προσφυγές στο ΣτΕ -τις οποίες όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ δεν φοβάται καθόλου- αλλά το μήνυμα που στέλνει προς τη δημοτική αρχή ότι η «Ένωση» θα είναι αμείλικτη σε ότι αφορά τις αντιδράσεις στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια, η ΑΕΚ ήταν πολύ ελαστική. Όλες οι στιγμές καταστροφής της έκαναν σχετικά μικρό θόρυβο. Αν μη τι άλλο έκαναν πολύ μικρότερο κρότο από αυτόν που θα δημιουργούσαν σε αντίστοιχες περιπτώσεις Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Τα παραδείγματα πολλά. Από την κατεδάφιση του γηπέδου με τον Γρανίτσα να κατεβαίνει με χαρακτηριστική άνεση τρία χρόνια μετά υποψήφιος στις εκλογές της Ερασιτεχνικής, τη μη αδειοδότηση που οδήγησε στον υποβιβασμό, μέχρι τον ίδιο τον υποβιβασμό. Ακόμα και στην απόλυτη αγωνιστική της σήψη, η ΑΕΚ, απασχόλησε την κοινή γνώμη με τον θόρυβο που παρήγαγε, μόλις για πέντε μέρες. Μέχρι, δηλαδή, να πει ο Χατζηιωάννου δημόσια ΟΚ στον Μελισσανίδη. Μετά, ακόμα και ο υποβιβασμός πήρε… πανηγυρικό χαρακτήρα.

Στην ΑΕΚ, υπάρχει η πεποίθηση πως η μετριοπάθεια η οποία σημάδεψε αρκετές οριακές στιγμές του Συλλόγου, εκλήφθηκε ως αδυναμία από αρκετούς φορείς: Από τους αγωνιστικούς της αντιπάλους, στα κέντρα αποφάσεων, στις τάξεις των… αντιφρονούντων. Σχεδόν παντού. Έτσι, η ριζοσπαστική αλλαγή στον χαρακτήρα του Συλλόγου και στην αντιμετώπιση των περιπτώσεων που ο τελευταίος βάλλεται, ήρθε μοιραία.

Καλά έκανε η ΑΕΚ που δημοσίευσε τα ονόματα;

Η ΑΕΚ θεώρησε ότι η προσφυγή στο ΣτΕ ήταν κακόβουλη. Πιστεύει ότι υπάρχει ένα κοινό που αντιδρά απλά για την αντίδραση. Οπότε αποφάσισε να δημοσιοποιήσει ένα… δημόσιο έγγραφο για μία υπόθεση στην οποία έχει έννομο συμφέρον. Επειδή, όμως, η ΑΕΚ δεν είναι αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών που αναζητά ένα καινούργιο εργοστάσιο, αλλά μία ποδοσφαιρική ομάδα που προσπαθεί να στεγαστεί στο γήπεδό της εκπληρώνοντας το όνειρο ορισμένων χιλιάδων ανθρώπων, θεώρησε ότι η συγκεκριμένη ιστορία αφορά και τον κόσμο της. Από την οπτική της ΠΑΕ, ο κόσμος και ειδικά οι μερικές χιλιάδες μέτοχοι είχαν δικαίωμα στην ενημέρωση. Κάποιος π.χ. μπορεί να επιθυμεί να στραφεί νομικά κατά των 17 που επιχείρησαν να σταματήσουν το έργο που έχει συγχρηματοδοτήσει.

Όπως και να έχει ότι ήταν να γίνει έγινε. Εγώ από την ιστορία αυτή δεν κρατώ το γεγονός πως κάποιος εκ των αντιφρονούντων είναι κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας σε ανταγωνιστικό Σύλλογο, όπως συμβαίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ώρες. Ούτε πως κάποιος άλλος εξ αυτών ζει μόνιμα στο κέντρο της Αθήνας, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Κρατώ δύο πράγματα: Το ένα είναι ότι στη λίστα που δημοσιοποίησε η ΠΑΕ ΑΕΚ υπάρχουν τα ονόματα στενών συνεργατών του Δημάρχου, Άρη Βασιλόπουλου ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει πως κανένα μέλος της κίνησής του δεν πρόκειται να προσφύγει στο ΣτΕ.

Επίσης κρατώ το γεγονός ότι ανάμεσα στα ονόματα υπάρχει και κάποιο υποψηφίου σε πρόσφατες εκλογές της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Σε ένα… κομματικό ψηφοδέλτιο που είχε κυκλοφορήσει το 2008 στις εκλογές της Μιχαλακοπούλου στις οποίες επικράτησε ο συνδυασμός του Δημήτρη Χατζηχρήστου. Με μία ματιά στα υπόλοιπα μέλη του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου, διαπιστώνει κανείς πως το όνομα του συγκεκριμένου υποψηφίου βρίσκεται ανάμεσα σε άλλα που είναι γνωστά στον μικρόκοσμο της ΑΕΚ, ως ονόματα ανθρώπων που ερευνούν… τα πάντα μέχρι να αποδείξουν ότι είναι όλα… λάθος. Το παραπάνω αποδεικνύει ότι η ΑΕΚ εξακολουθεί να έχει εσωτερικά θέματα. Μειωμένα μεν, αλλά εξακολουθεί να έχει.

Υ.Γ.: Μακάρι όλος αυτός ο παραλογισμός να ολοκληρωθεί χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Οι έντονες συμπεριφορές και η βία δεν οδηγούν πουθενά. Ο καθένας έχει την άποψή του και το μόνο σίγουρο είναι πως μόνο αυτοί οι 17 δεν μπορούν να σταματήσουν την ΑΕΚ από το να επιστρέψει στο σπίτι της.

Διαβάστε ακόμη:

Κινδυνεύουν με φυλάκιση στην ΑΕΚ

Στα χέρια της ΑΕΚ η προσφυγή στο ΣτΕ

News 24/7

24MEDIA NETWORK