ΑΕΚ, ήρθε η ώρα!

Ο Άκης Γεωργίου επέστρεψε μαζί με την ΑΕΚ από το Πήλιο και γράφει για την προετοιμασία της Ένωσης αλλά και για τους στόχους μίας χρονιάς, η οποία θα είναι επιτυχημένη αν...

ΑΕΚ, ήρθε η ώρα!

Πάει και αυτό… Επιστρέψαμε στην Αθήνα με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα, πλέον, για να κυλήσει ξανά η μπάλα στο γκαζόν και να βγουν όσα έγιναν στο Πήλιο επί χόρτου. Ο χρόνος, βέβαια, πάντα κυλάει αντίστροφά και δε συγχωρεί. Στην περίπτωση της φετινής ΑΕΚ, και σε πλήρη αντίθεση με πέρσι τέτοια εποχή, υπάρχει βιασύνη. Λογικό. Αυτό συμβαίνει πάντα όταν το ποδόσφαιρο από βραχνάς της Κυριακής γίνεται ευχαρίστηση.

ΑΕΚ, ήρθε η ώρα!
INTIME SPORTS

Πλήρης αντίθεση

Η περσινή προετοιμασία ήταν ψυχοφθόρα. Γεμάτη με άγνωστα πρόσωπα ακόμα και στους ρεπόρτερ της ΑΕΚ που πάλευαν να ξεχωρίσουν από τη μεταλλική κατασκευή που βρίσκεται στον γκρεμό του Πηλίου και "βλέπει" το γήπεδο που προετοιμαζόταν η ομάδα, τον Δημγκιόκα, τον Ράμα, τον Παληαρούτα, τον Μούργκα. Πλημμυρισμένη με τον φόβο του καινούργιου που θα συναντούσε η ΑΕΚ σε μια πρωτοφανή κατάσταση με την πρώτη περιπλάνησή της εκτός της μεγάλης κατηγορίας και με ποδοσφαιριστές που "έσκαγαν" γιατί δεν άντεχαν τον ρυθμό των επαγγελματικών προπονήσεων με αποτέλεσμα να μην ξαναπαίξουν ποτέ μέσα στη σεζόν (Καζβιρόπουλος).

Η φετινή προετοιμασία ήταν εντελώς διαφορετική. Με μία ΑΕΚ, μετά από αρκετά χρόνια, κανονική. Βεβαίως, σοβαροί να είμαστε, καλό θα είναι να διευκρινιστεί ότι το "κανονική" δεν παραπέμπει στις προσδοκίες από τη μεγάλη ομάδα του Μπάγεβιτς, του Σαβέβσκι, του Κασάπη, του Τσιάρτα και των άλλων παιδιών της δεκαετίας του ’90. Σημαίνει όμως ότι η ΑΕΚ έγινε ξανά κανονική ποδοσφαιρική ομάδα. Με σχέδιο, αρχή, τέλος και με έναν κανονικό προπονητή. Που φυσικά υπάρχει από πέρσι, ωστόσο αυτό που θέλει να "βγάλει" στο γήπεδο μπορεί να υποστηριχθεί, πλέον, από κανονικούς ποδοσφαιριστές. Σε -πλήρη- αντίθεση με πέρσι…

ΑΕΚ, ήρθε η ώρα!
INTIME SPORTS

Έντονη δουλειά

Η ΑΕΚ δούλεψε πολύ σε όλη τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς. Το έχουν παραδεχθεί όλοι. Ακόμα και όσοι θεωρούσαν επιτακτική ανάγκη την αποχώρηση Δέλλα μετά από αρνητικά αποτελέσματα. Το πλάνο και το σχέδιο είναι ίδια: Κατοχή της μπάλας, πρεσάρισμα ψηλά και μία ΑΕΚ που έχει τις προδιαγραφές του επιθετικού χαρακτήρα της. Που πνίγει τον αντίπαλο, επιτίθεται ορθόδοξα με χαφ που μπορούν να κουβαλήσουν τη μπάλα και να ξεκινήσουν το παιχνίδι της. Που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον αντίπαλο από παντού: Από τον άξονα με τα μέτρα που έχει ο Ανάκογλου ως οριστικός παρτενέρ του Κορδέρο και με τις κάθετες του Μάνταλου, από τα άκρα εκμεταλλευόμενη την ποιότητα του Μπαρμπόσα και τις μπούκες του Μπακάκη. Από την εκτελεστική δεινότητα του Αραβίδη και γενικότερα από παντού.

Ένα χρόνο πριν, η ευρύτερη κοινωνία της ΑΕΚ ζητούσε από τον Δέλλα να φτιάξει ομελέτα χωρίς αυγά. Τα σκαμπανεβάσματα απέναντι σε ομάδες που έπαιζαν την Ένωση με το πούλμαν στην εστία και με το ενδεχόμενο διάκρισης σε μία συγκυριακή αναμέτρηση μαζί της να γίνεται αντικείμενο αναφοράς για μια ολόκληρη ζωή, ήταν το φυσιολογικό επακόλουθο. Από τη στιγμή που η ΑΕΚ δεν είχε, σε ατομικό επίπεδο, την ποιότητα να διασπάσει τις πολυπρόσωπες άμυνες. Πλέον τη διαθέτει. Και την ποιότητα και το σχέδιο.

ΑΕΚ, ήρθε η ώρα!
INTIME SPORTS

Με όπλο τη διάθεση

Το μεγάλο συν της εφετινής ΑΕΚ είναι η διάθεση των ποδοσφαιριστών της. Ακόμα και ο πλουσιότερος σε παραστάσεις από αυτούς, ο Μπαρμπόσα δείχνει να μην πτοείται από τη συγκυρία της παρουσίας στη Β΄Εθνική. Διψάει για μπάλα. Όπως και ο Αραβίδης που θυμίζει... ΟΫΚά στις προπονήσεις. Κολοβέτσιος, Μάνταλος, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης και μία σειρά παιδιών που αποτελούν την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, φορούν για πρώτη φορά φανέλα μεγάλης ομάδας και αντιλαμβάνονται πλήρως τη μεταβατικότητα του εγχειρήματος και της ανάγκης να γίνουν τα θεμέλια για την ΑΕΚ της επόμενης μέρας.

Μέσα από τη δουλειά θα βελτιωθεί και ο Φαγέ ο οποίος έχει μεγάλες δυνατότητες οι οποίες αν προσαρμοστούν στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας η ΑΕΚ θα έχει μεγάλο κέρδος. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Ζόριτς. Άλλο να κλωτσάς καλά τη μπάλα στην Τσέλικ του Μαυροβουνίου σε πλαστικό, ενίοτε, χλοοτάπητα με φόντο το λεωφορείο της γραμμής που περνάει πίσω από την, τριών σκαλοπατιών, εξέδρα και άλλο στην ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ με 20.000 κόσμο. Το φετινό στοίχημα του Δέλλα είναι να βγάλει κέρδος από αυτά τα παιδιά για την ομάδα, να τα βάλει στο παιχνίδι της και να τα προσαρμόσει σε αυτό.

ΑΕΚ, ήρθε η ώρα!
INTIME SPORTS

Μετά από τόνους ιδρώτα, επιστροφή στην Αθήνα

Η ΑΕΚ επέστρεψε στην Αθήνα έχοντας κάνει καμιά 20αριά προπονήσεις σε 12 μέρες. Με τρία φιλικά, δύο εκ των οποίων δεν αποτελούν κριτήριο. Με το Διμήνι και τον Ρήγα Φεραίο το επίπεδο δυσκολίας ήταν κάτι παραπάνω από χαμηλό. Σχεδόν σχολικού πρωταθλήματος. Στο τελευταίο η ομάδα έδειξε και κούραση. Με τη Νίκη Βόλου που ήταν έτοιμη η ΑΕΚ έδειξε τα δόντια της. Πριν της αλλαγές "έπνιξε" την αντίπαλό της και ενθάρρυνε τον κόσμο. Αν και ανέτοιμη. Πλέον όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Η αποστολή επέστρεψε στην Αθήνα μετά από μία στάση στον Καραβόμυλο και συνεχίζει μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι της κόντρα στον Φωκικό.

Μεσολαβεί το μεγάλο φιλικό του Σαββάτου απέναντι στη Ρόμα. Που φυσικά δεν αποτελεί κριτήριο καθώς η –μεγάλη- ιταλική ομάδα δίνει το τελευταίο της φιλικό πριν την έναρξη του Καμπιονάτο, είναι απόλυτα έτοιμη και καμιά 10αριά επίπεδα πάνω από την ΑΕΚ. Ό,τι και να γίνει όμως στην Καλογρέζα το Σάββατο, η ΑΕΚ που είδαμε στο Πήλιο επιτρέπει αρκετά πράγματα. Όπως για παράδειγμα της μετατροπής των προσδοκιών σε στόχους.

ΑΕΚ, ήρθε η ώρα!
INTIME SPORTS

Πώς θα κριθεί επιτυχημένη η σεζόν στη Football League;

Η ΑΕΚ θα έχει πετύχει στη σεζόν αν καταφέρει να δέσει τον κορμό της, προετοιμάζοντας παράλληλα τη βάση της για την ομάδα που θα επιστρέψει στη Super League. Θα πετύχει αν καταφέρει να "βγάλει" τον Σβάρνα, τον Φαγέ, τον Ζόριτς. Θα πετύχει αν κάνει τον κόσμο της να μετράει ξανά αντίστροφα, μετά από χρόνια, μέχρι να φτάσει η Κυριακή. Θα πετύχει ανεβαίνοντας νεράκι την κατηγορία επιστρέφοντας εκεί που ανήκει και αν κάνει τη ζωή μαρτύριο ενός εκ των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ σε περίπτωση που πέσουν πάνω της στο Κύπελλο με ένα γεμάτο ΟΑΚΑ να το πιστεύει και να φωνάζει "ΑΕΚ μπορείς, μπορείς να προκριθείς". Και ας αποκλειστεί…

Διαβάστε ακόμη:

Χαμός στο ΟΑΚΑ για ένα εισιτήριο με Ρόμα

Επιστροφή στην Αθήνα για την ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK