ΑΕΚ: Oμάδα ημέρας και... ταλαιπωρίας

Η ΑΕΚ έκλεισε τις υποχρεώσεις της για τον όμιλο του Κυπέλλου, πήρε την πρώτη θέση και την πρόκριση που είναι το σημαντικό, αλλά για μία ακόμα φορά απογοήτευσε λόγω της εικόνας της και κάποιων… καλοκαιριών κούφιων πονταρισμάτων της. Γράφει ο Άκης Γεωργίου.

ΑΕΚ: Oμάδα ημέρας και... ταλαιπωρίας

H AEK oλοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για τον όμιλο του Κυπέλλου με τον γνωστό φετινό… μέτριο τρόπο, ωστόσο παρόλα αυτά το σημαντικό είναι ότι πέρασε στην επόμενη φάση και δεν έζησε κάτι ακόμα χειρότερο από αυτά που ήδη ζει από την αρχή της σεζόν. Το πρόβλημα της "Ένωσης" στη δημιουργία υπερτονίστηκε για μία ακόμα φορά αφού η ομάδα του Μοράις δυσκολεύεται να βρει τρόπο να απειλήσει σοβαρά τον αντίπαλο, παρότι στα περισσότερα ματς -συμπεριλαμβανομένου και αυτού στη Λαμία- έχει την κατοχή.

Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που αντίπαλος της ΑΕΚ δεν έχει αισθανθεί κίνδυνο απέναντι στην επιθετική και μεσοεπιθετική γραμμή της "Ένωσης" και όπως όλα δείχνουν η Λαμία δεν θα είναι και η τελευταία. Αν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για ένα "σκοτωμένο" ματς ενδεχομένως και τα συμπεράσματα να μην έχουν κάποια σοβαρή βαρύτητα, όμως σε κάθε περίπτωση μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η ΑΕΚ δυσκολεύεται να νικήσει έστω και δύο αγώνες σερί. Κάτι λέει για τον χαρακτήρα της ομάδας το συγκεκριμένο… επίτευγμα, που ως προς τις επιδόσεις της "Ένωσης" ιστορικά, αν μη τι άλλο είναι κάτι που δε συνηθίζεται. Το να χάσεις βαθμούς στην Καρδίτσα και μάλιστα σε πολύ κακό αγωνιστικό χώρο συμβαίνει. Το να φέρεις ένα μεμονωμένο "Χ" στη Λαμία χωρίς να μπορείς να απειλήσεις, επίσης. Το να φέρνεις, όμως, "Χ" στην Καρδίτσα από 0-2 και το να μην μπορείς να κάνεις φάση στη Λαμία στο πλαίσιο του ίδιου ομίλου και με δεδομένη την πολύ μέτρια πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, δεν είναι οτιδήποτε άλλο πέραν από ένα ακόμα καμπανάκι κινδύνου.

Δεν ήταν ότι η ΑΕΚ δεν είχε διάθεση. Κάθε άλλο. Ειδικά η εικόνα του προπονητή της που χτυπιόταν στον πάγκο έδειχνε το αντίθετο, όπως συνέβη και με την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών που υπήρξε, ήταν όμως για μία ακόμα φορά κατώτερη των περιστάσεων. Ο Μοράις έδωσε χρόνο συμμετοχής ξανά στους πιτσιρικάδες Γαλανόπουλο και Τσέλιο βάζοντάς τους ως εσωτερικούς μπροστά από τον κόφτη Γιόχανσον. Ο Πορτογάλος έδωσε χρόνο και στον Τζανετόπουλο που τον έβαλε στο κέντρο της άμυνας στο πλευρό του Λαμπρόπουλου, με τον "Τζάνε" να κάνει συμπαθητικό ματς και να βγάζει στο χορτάρι μέρος της ικανότητάς του με τη μπάλα στα πόδια. Η παραχώρησή του ως δανεικός που κατά πάσα πιθανότητα αυτή τη φορά θα προχωρήσει ενδεχομένως να βοηθήσει τον απενεργοποιημένο -τον τελευταίο καιρό- Τζανετόπουλο.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ

Απογοητευτική ήταν η εμφάνιση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Πρόκειται για έναν από τους ποδοσφαιριστές που προορίζονταν για να γίνουν βαρόμετρο της φετινής ΑΕΚ, όμως για την ώρα η προσφορά του είναι απειροελάχιστη. Λάθος εκτίμηση της κατάστασης (αδικαιολόγητα για την εμπειρία του) που φόρτσαρε δύο φορές όντας ανέτοιμος με αποτέλεσμα να υποστεί θλάσεις (αφού δεν έκανε προετοιμασία) και έκτοτε δεν έχει… καλά καλά επιστρέψει σε ουσιαστικό επίπεδο.

Για τον Αλμέιδα ισχύει το ίδιο με τους υπόλοιπους από άποψη προσπάθειας η οποία είναι εμφανής, σε καμία περίπτωση, όμως, δεν φτάνει. Εννοείται ότι για να φανεί καλύτερα ο Πορτογάλος πρέπει πρώτα να γίνει η ΑΕΚ ομάδα προκειμένου να φτάσει τη μπάλα μπροστά. Όμως και αυτός αναλώνεται τρέχοντας άσκοπα χιλιόμετρα, έχει κάποιες κακές τοποθετήσεις και σε κάθε περίπτωση δεν έχει επαφή με τα δίχτυα.

ΝΤΙΑΣ: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ… ΚΑΠΟΤΕ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Αυτός που φωνάζει ότι δεν έχει καμία απολύτως θέση ούτε καν στο ρόστερ είναι ο Χουάν Ντίας. Μπορεί ο Ουρουγουανός κάποτε να ήταν ένα αριστερό μπακ κανονικού επιπέδου, όμως αυτή τη στιγμή δε ζούμε στο… κάποτε αλλά στο σήμερα. Δεν είναι κάτι μακρινό σε σχέση με την κοινή λογική το περσινό αριστερό μπακ της 14ης ομάδας του πρωταθλήματος Ουρουγουάης να γίνεται γιο-γιο από τον Βασιλόγιαννη της Λαμίας, αποτελεί όμως ένα ζήτημα για το τι ακριβώς περιμένει η ΑΕΚ αλλά και για τα στάνταρ που η ίδια θέτει για τον εαυτό της.

ΟΜΑΔΑ… ΗΜΕΡΑΣ

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ίδια την ΑΕΚ δείχνει μια ομάδα που αν βρεθεί στη μέρα της μπορεί να κερδίσει, αν όμως δεν της πάει το ματς δεν έχει κανένα απολύτως… θέμα να της στραβώσει το σύμπαν ή να κυλάνε τα 90λεπτα χωρίς ουσία και με ταλαιπωρία της μπάλας. Με λίγα λόγια η ΑΕΚ δυσκολεύεται να πάρει ματς που δεν της πάνε καλά με τη… φανέλα. Μόνο καλό δεν είναι για τον σύλλογο το γεγονός ότι η ομάδα δεν μπορεί να το βάλει νίκες και διάρκεια στην ημερήσια διάταξή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αγγαρεία στη Λαμία και πρόκριση για ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK