ΑΕΚ όπως παλιά...

O Άκης Γεωργίου γράφει για τη λευκή ισοπαλία της ΑΕΚ με την Ίντερ στην Ανκόνα και για το δεύτερο συνεχόμενο επιτυχημένο τεστ της ομάδας του Τραϊανού Δέλλα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

ΑΕΚ όπως παλιά...
ΑΕΚ INTIME SPORTS

Από τη στιγμή που η ΑΕΚ κλήθηκε να δώσει δύο πολύ σοβαρά φιλικά και δεν έχασε σε κανένα, το πρόσημο δε γίνεται παρά να είναι θετικό. Κι αν με την Σεβίλλη το τεστ ήταν πιο οικείο καθώς η ομάδα του Δέλλα έπαιξε στην έδρα της, μπροστά στο κοινό της, το ματς με την Ίντερ είχε άλλες ιδιαιτερότητες, αφού έγινε σε άλλη χώρα, με αυθημερόν ταξίδι, με συνθήκες και δείκτη δυσκολίας που δεν θα ξαναεμφανιστούν σε κανένα σημείο της χρονιάς.

Στο χθεσινό ματς στην Ανκόνα, η ΑΕΚ έβγαλε ξανά τα περισσότερα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι της στις καλές τις περιόδους, ανεξαρτήτως προσώπων, σεζόν και... συστήματος. Μόνο και μόνο ότι η "Ένωση" στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν κινδύνευσε και η Ίντερ άρχισε να κάνει τελικές μετά τις αλλαγές, δείχνει πως η ανασταλτική λειτουργία απέναντι σε αντίπαλο ποιότητας που δεν θα συναντηθεί φέτος, είναι σοβαρή.

Ξεχώρισε με το καλημέρα ο Ντίντακ

Καθοριστική για την εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος ήταν και η παρουσία του Ντίντακ ο οποίος έκανε ντεμπούτο ως βασικός και... υπενθύμισε τι σημαίνει μπακ σε μια ομάδα που είχε την ατυχία να βλέπει μέχρι την περασμένη σεζόν το δεξί εξτρέμ του συμπαθούς Φωστήρα Ταύρου να μη δυσκολεύεται και τόσο να της φύγει στην πλάτη. Λόγω των παραστάσεων και της ποιότητάς του, υπάρχει αισιοδοξία ότι στη συνέχεια θα λυθεί και στο δημιουργικό κομμάτι βοηθώντας την ομάδα και σε αυτό. Μόνο τυχαίο δεν είναι το βιογραφικό του Ντίντακ, κάτι που σημαίνει ότι αν βρεθεί σε καλή κατάσταση, ο Δέλλας έχει λόγους να τρίβει τα χέρια του. Πάντως η παρουσία του Ισπανού βοήθησε και... έμμεσα αφού βελτιωμένη ήταν η εικόνα και του Άρη Σοϊλέδη ο οποίος τον αντικατέστησε στο β’ μέρος.

ΑΕΚ όπως παλιά...
Ίντερ-ΑΕΚ-Ικάρντι-Σιμόες-Γιόχανσον INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ τέσταρε τις δυνατότητές της απέναντι σε μία μεγάλη αντίπαλο όπως η Ίντερ και μία -κουτσή- εβδομάδα πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της δείχνει ότι βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Η αλήθεια είναι ότι από τη μέση και μπροστά κάτι έλειπε από την ΑΕΚ, ωστόσο με τις προσθήκες των Μπουονανότε, Μάνταλου και όσων αποκτηθούν από εδώ και πέρα, η ΑΕΚ θα ανέβει κι άλλο επίπεδο και θα μεταφέρει καλύτερα τη μπάλα μπροστά.

Όπως είπε και ο Δέλλας μετά από το ματς, η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε κερδίσει αλλά θα μπορούσε και να χάσει. Στα φιλικά όμως δε μετράει το αποτέλεσμα. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό που μετράει είναι ότι η ΑΕΚ μπορεί να ανταπεξέλθει σε αρκετών... ειδών ματς, είναι συμπαγής, αποκτά παραστάσεις και δείχνει έτοιμη, γιατί από εδώ και πέρα ξεκινάει να γράφει...

Καλά νέα από τους τερματοφύλακες

Ο Άλεν Μπαρόχα δεν απειλήθηκε τόσο πολύ, ωστόσο με τη μπάλα στα πόδια ο Βενεζουελάνος γκολκίπερ ήταν για μία ακόμα φορά καλός, έχοντας την ικανότητα να βρει συμπαίκτη του από βολέ. Από την άλλη ο Γιάννης Ανέστης στα 27 λεπτά που αγωνίστηκε δέχτηκε πίεση και αντέδρασε εξαιρετικά κρατώντας το μηδέν. Ο ανταγωνισμός των πορτιέρο κρατά και τους δύο σε εγρήγορση, παίζοντας ρόλο στο να βελτιωθεί ο Ανέστης. Σε κάθε περίπτωση, η μόνη κερδισμένη είναι η ΑΕΚ.

Η μεγάλη ελπίδα της ΑΕΚ που λέγεται Άνταμ

Για μία ακόμα φορά πολύ θετικός ο Άνταμ Τζανετόπουλος, ο οποίος απέναντι στην Ίντερ συνυπήρξε με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο. Σοβαρό ματς από τον 20χρονο κεντρικό αμυντικό που δίνει την εντύπωση ότι παίζει... χρόνια στην ΑΕΚ. Ικανότατος με τη μπάλα στα πόδια, πλήρως συμβατός στον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να εφαρμόσει ο Δέλλας και με αγωνιστικό θράσος. Αντίθετα με τον Τζανετόπουλο, ο Λαμπρόπουλος έκανε αρκετά λάθη. Πολλές φορές διόρθωνε, ωστόσο όπως και να το δει κανείς βρίσκεται αρκετά μακριά από αυτή που λέμε "έτοιμος για βασικό στόπερ στην ΑΕΚ".

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ προσπάθησε κάποιες φορές να βγει μπροστά. Με τον Γιάκομπ Γιόχανσον να δίνει αρκετές μάχες στη μεσαία γραμμή προσπαθώντας να κλέψει μπάλες, τον Σιμόες να τρέχει και με τον Ανάκογλου γενικά θετικό, η "Ένωση" δεν είχε μεγάλη επιτυχία στο δεύτερο μισό του γηπέδου, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα γινόταν απειλητική έχοντας ουσία.

ΑΕΚ όπως παλιά...
Ίντερ-ΑΕΚ INTIME SPORTS

Η ουσιαστική βοήθεια του Γκάλο στο δημιουργικό κομμάτι

Η φαρμακερή μπαλιά του Γκάλο στον Τζεμπούρ, δείχνει ότι ο δεξιός μπακ της ΑΕΚ είναι ήδη έτοιμος να δώσει βοήθειες στο δημιουργικό κομμάτι. Να υπενθυμίσουμε ότι πέραν από την πολύ καλή μπαλιά στον Αλγερινό, στο ματς με τη Σεβίλλη στην Καλογρέζα ο Βραζιλιάνος είχε βγάλει άλλη μία... πάρε-βάλε σέντρα στον Βάργκας. Πιο ουσιαστικός από τον Μπακάκη στο συγκεκριμένο κομμάτι, όντας πιο ευέλικτος από τη μέση και μπροστά, παρότι σε ξεπέταγμα και εκρηκτικότητα ο Έλληνας δεξιός μπακ της "Ένωσης" υπερτερεί.

Από τον Βάργκας η ΑΕΚ ίσως να περίμενε περισσότερες βοήθειες στο χθεσινό ματς. Βεβαίως και ο Βενεζουελάνος με την προσθήκη των υπολοίπων παικτών στην ενδεκάδα φαίνεται ότι θα λυθεί. Πάντως, παρότι ο Βάργκας δεν έκανε κάτι τρομερό στο χθεσινό ματς στην Ανκόνα, η ΑΕΚ είχε τους τρόπους να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ακόμα και με άλλους πρωταγωνιστές. Πέραν από την άψογη μπαλιά του Γκάλο στον Τζεμπούρ, η σημαντικότερη ευκαιρία της ΑΕΚ στο ματς, ξεκίνησε από τα πόδια του Μακόλεϊ Κρισάντους.

Ο "Χρύσανθος" βρήκε εξαιρετικά τον Δημήτρη Γροντή στις καθυστερήσεις, ο οποίος πρόλαβε να τελειώσει τη φάση (πριν γκρεμιστεί από τους αμυντικούς της Ίντερ) στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ από την εστία του Χαντάνοβιτς. Το ματς έληξε λίγα λεπτά μετά τη συνεργασία των δυο πιο βελτιωμένων παικτών της περσινής ΑΕΚ στην προετοιμασία της φετινής και η ΑΕΚ δείχνει πως είναι -αν μη τι άλλο- σε πολύ καλό δρόμο.

ΑΕΚ όπως παλιά...
INTIME SPORTS

Πλήρης μετά από χρόνια

Οι παίκτες που θα αποκτηθούν, πέρα από λύσεις πρώτης γραμμής, θα δώσουν και βάθος στο ρόστερ, το οποίο θα κληθεί να διαχειριστεί ο προπονητής. Πλέον, η ΑΕΚ εκτός από καλό σύνολο έχει και μονάδες που μπορούν να υποστηρίξουν το πρότζεκτ που έχει τεθεί σε εφαρμογή με στόχο μια ομάδα η οποία θα είναι αξιοπρεπέστατη στον ανταγωνισμό του πρωταθλήματος. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για τις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό υπάρχουν ήδη Μπουονανότε, Μάνταλος, Βάργκας, Αραβίδης, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα, ενώ -σύμφωνα με τον τρέχοντα σχεδιασμό- αναμένεται να αποκτηθεί ένας ακόμα.

Αν η συζήτηση των τελευταίων ημερών να αποκτηθεί ένας φορ γίνει απόφαση, τότε η ΑΕΚ ανεβάζει ακόμα περισσότερο το ταβάνι της. Με τόσες μπάλες που -θεωρητικά- θα φτάνουν μπροστά, φαίνεται να θέλει έναν... Μπλάνκο της περασμένης δεκαετίας ή έναν Δημητριάδη της δεκαετίας του ’90 που να έχει το εύκολο γκολ, για να ξεμπερδεύει. Ενδεχομένως ο Τζεμπούρ να μπορεί να γίνει ένας ιδανικός φορ για την ΑΕΚ με όλους αυτούς πίσω του. Την ποιότητα για να κάνει κάτι τέτοιο την έχει χαλαρά. Αυτή τη στιγμή όμως, δεν είναι σε αυτό το σημείο...

Διαβάστε ακόμη

Ίντερ - ΑΕΚ 0-0

Δέλλας: "Στόχος μου να φτιάξω ομάδα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK