ΑΕΚ VS Super League: Παράλογο...

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την ΑΕΚ που όταν δεν σοβαρεύεται θα τα βρίσκει μπαστούνια, όταν σοβαρεύεται θα παίρνει τα ματς της Β’ Εθνικής για πλάκα και για την τάση στην εξέδρα που κάνει την "Ένωση" ξανά μόδα…

ΑΕΚ VS Super League: Παράλογο...
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης εμπέδωσε το αυτονόητο: Ότι κανένα ματς στη Β’ Εθνική δεν πρόκειται να το πάρει εύκολα. "Με τη φανέλα" που λένε. Ή με τον κόσμο. Ακόμα και στο ΟΑΚΑ που υπάρχει η απαίτηση να παίξει καλό ποδόσφαιρο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Η φανέλα είναι βαριά, η πίεση από την παρουσία περισσότερων από 25.000 οπαδών της εκτός από εκπληκτική ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα δημιουργεί και πίεση σε παιδιά που δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν σε ομάδες για τις οποίες η ισοπαλία είναι ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα που πρέπει να ξεχαστεί γρήγορα. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι την περασμένη αγωνιστική σεζόν, η ΑΕΚ έφτασε στις πιο επιβλητικές νίκες της σε δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών σημειώνοντας για δύο συνεχόμενες εβδομάδες οκτώ (8) γκολ.

ΑΕΚ VS Super League: Παράλογο...
INTIME SPORTS

ΟΚ, άλλο επίπεδο το φετινό ρόστερ, άλλο επίπεδο ο βαθμός δυσκολίας της κατηγορίας. ΟΚ, αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές που αποτελούν τον βασικό κορμό της ΑΕΚ θα τη στελεχώσουν και στη μεγάλη επιστροφή, του χρόνου στη Σούπερ Λιγκ. Όλοι θέλουν χρόνο για να προσαρμοστούν στα δεδομένα της παρουσίας τους σε ένα μεγάλο μέγεθος όπως η ΑΕΚ και να αγωνιστούν μπροστά σε ένα τέτοιο κοινό. Τα πόδια βαραίνουν, τα λάθη φαίνονται στα μάτια των ποδοσφαιριστών "εγκληματικά" σε σημείο τύψεων, κάτι που μαρτυρά και η ανακούφιση του Λαμπρόπουλου που αγκαλιάζει τους σκόρερ και πανηγυρίζει πιο έξαλλα από όλους την ανατροπή του σκορ, καθώς η "Ένωση" βρέθηκε πίσω από ένα δικό του, αδικαιολόγητο λάθος.

ΑΕΚ VS Super League: Παράλογο...
INTIME SPORTS

Όπως και να έχει, η ΑΕΚ συνεχίζει για το ματς της Παρασκευής στα Χανιά. Στόχος της είναι να δημιουργήσει από τις πρώτες αγωνιστικές μία διαφορά ασφαλείας για να αποβάλει το άγχος και να μπορεί να παίξει το ποδόσφαιρό της. Βέβαια στην Κρήτη τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλά, αφού ο Σούλης Παπαδόπουλος γνωρίζει την κατηγορία, τον τρόπο να χτυπάει τέτοια ματς (πικρή εμπειρία έχει ο Παναθηναϊκός ένα απόγευμα πριν κάτι χρόνια με την Προοδευτική στη Λεωφόρο) και είναι προπονητής μίας σχολής, εντελώς ξένης από τη νοοτροπία της ΑΕΚ.

Αυτό που θέλει η ΑΕΚ είναι να διατηρήσει την ψυχραιμία της, κυρίως με αυτά που θα δει κατά τη διάρκεια της σεζόν στους εκτός έδρας αγώνες και να επιβάλει τη δικιά της ποιοτική ανωτερότητα προκειμένου να καθαρίσει και να... ηρεμήσει.

Κόσμος

Το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι η πιο εμπορική ομάδα της Β’ Εθνικής δε χρειάζεται ιδιαίτερες επεξηγήσεις. Η παρουσία της στη Football League είναι καθαρά συγκυριακή και είναι φυσιολογικό να αντιμετωπίζεται ως το παραπάνω μέγεθος. Κάτι που μεταφράζεται σε εισιτήρια, δυναμική, εμπορικές συμφωνίες κλπ. Το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι -βάσει αριθμών- η πιο εμπορική ομάδα σε όλα τα εγχώρια πρωταθλήματα είναι επίσης φυσιολογικό.

ΑΕΚ VS Super League: Παράλογο...
INTIME SPORTS

Υπάρχει δίψα, αίσθημα αδικίας, αναμονή για την επιστροφή και για πρώτη φορά προοπτική: Η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Από την πρώτη χρονιά της διοικητικής παρουσίας του Ντέμη Νικολαϊδη στον Σύλλογο είχε να ζήσει η ΑΕΚ την απόλυτη συσπείρωση και τη μεταφορά της παλιάς αύρας της Φιλαδέλφειας στην Καλογρέζα για τους εντός έδρας αγώνες της.

Σημασία έχει ότι πλέον περνάνε όλοι καλά, έχοντας ξεκάθαρους ρόλους. Οι οπαδοί στην εξέδρα, οι ποδοσφαιριστές στο γκαζόν, ο προπονητής στον πάγκο, η διοίκηση στο ύψος της και οι... δημοσιογράφοι να ασχολούνται (π.χ.) με τον τραυματισμό του Ανάκογλου και το αν αυτός θα προλάβει το ματς στα Χανιά.

ΑΕΚ VS Super League: Παράλογο...
INTIME SPORTS

Σε μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια τίποτα δεν ήταν δεδομένο με προέδρους-κούριερ, δημοσιογράφους να προτείνουν λύσεις, διοικήσεις που έπαιρναν αποφάσεις με κριτήριο το πώς θα αποφύγουν το κράξιμο και ποδοσφαιριστές που έκαναν υποδείξεις στους προπονητές, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Και η ΑΕΚ έζησε όλα τα παραπάνω με τον χειρότερο τρόπο. Πλέον ζει φυσιολογικά. Και το απόγευμα της Κυριακής, όπως και εκείνο το πρώτο απόγευμα στο ΟΑΚΑ με τη Ραφήνα πέρσι τέτοια εποχή, η ΑΕΚ έδωσε μία απάντηση στον εαυτό της σχετικά με το αν έκανε καλά με την επιλογή του restart και του... αυτομαστιγώματος της Γ’ Εθνικής: Πολύ καλά έκανε. Και όσο πλησιάζει το φως από τα βάθη του τούνελ, τόσο δικαιωμένη πρέπει να νιώθει που σταμάτησε να διαιωνίζει τα προβλήματά της και δημιούργησε προοπτική για τη ζωή της και ελπίδα για τον κόσμο της.

ΑΕΚ VS Super League: Παράλογο...
INTIME SPORTS

Υ.Γ.: Μεγάλη κουβέντα γίνεται για τη σύγκριση των εισιτηρίων και των εισπράξεων της ΑΕΚ σε σύγκριση με τα αντίστοιχα του Ολυμπιακού. Προσωπική μου άποψη είναι ότι η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή βρίσκεται ένα ράφι παρακάτω, συνεπώς δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τους "ερυθρόλευκους" σε κανένα ζήτημα. Ειδικά όταν πρόκειται για δύο ομάδες με μεγάλη δυναμική που κουβαλούν τόσο κόσμο στις πλάτες τους, τα νούμερα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι παροδικά.

Πέραν του γεγονότος ότι αδικείται η ΑΕΚ από τη λογική "κόψαμε περισσότερα εισιτήρια στη Β’ Εθνική από τον Ολυμπιακό στη Σούπερ Λίγκα" για τον απλούστατο λόγο ότι η "Ένωση" δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται ως ομάδα μικρότερης κατηγορίας. Ήταν, είναι και θα είναι η ΑΕΚ. Ένα μεγάλο κεφάλαιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο από άποψη μεγέθους, συνεπώς είναι απολύτως φυσιολογικό τα νούμερά της να μην έχουν σχέση με αυτά του Παναιγιαλείου, του Αχαρναϊκού και του Αγροτικού Αστέρα.

Απολύτως φυσιολογικό είναι φυσικά να έχει μεγαλύτερα νούμερα και από το 95% των ομάδων της Α' Εθνικής. Ποιος θα κόψει περισσότερα εισιτήρια; Ο Παναθηναϊκός που διαχειρίστηκε καλύτερα από την ΑΕΚ τις περικοπές στη ζωή του; Ο Πλατανιάς, η Καλλονή, ο Άρης που δεν υπάρχει καν στην κατηγορία, ο Ατρόμητος ή η Τρίπολη; Ή ο κορεσμένος Ολυμπιακός που κουράστηκε και ο ίδιος στο κακό εγχώριο περιβάλλον που ζει και πανηγυρίζει στις φιέστες με την ίδια ένταση που πανηγυρίζει η ΑΕΚ το γκολ του Ντακόλ στο φιλικό με τη Ρόμα;

Δεν νομίζω ότι είναι λογικό να προτρέχει κανείς από τις δύο πλευρές για τέτοιου είδους συγκρίσεις ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό. Αν εξαιρεθεί, βέβαια, η έλλειψη σοβαρού ανταγωνισμού στο παραπάνω ράφι και η ανάγκη για αλλαγή της ποδοσφαιρικής κατάστασης προς τη μορφή των πρωταθλημάτων της δεκαετίας του '90. Ούτως ή άλλως αυτός είναι ο προορισμός της Ένωσης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK