ΑΕΚ υπεράνω... λαθών!

O Άκης Γεωργίου γράφει για τον ρόλο του Ντιέγκο Μπουονανότε, την αύξηση της συμμετοχής του Μακόλεϊ Κρισάντους, τα τηλεοπτικά και τις φωνές διαμαρτυρίας των τελευταίων ημερών.

ΑΕΚ υπεράνω... λαθών!
INTIME SPORTS

Η προχθεσινή συζήτηση του προπονητή της ΑΕΚ, Τραϊανού Δέλλα με τους Ντιέγκο Μπουονανότε και Μακόλεϊ Κρισάντους είναι ιδιαίτερα σημαντική για την οικονομία της κουβέντας σχετικά με τον τρόπο που θα παρουσιαστεί η "Ένωση" μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Ο Δέλλας κουβέντιασε ο ίδιος με τους ποδοσφαιριστές του για την κατάσταση αφού σε κάθε περίπτωση πρόκειται για δύο μονάδες με διαφορετικούς ρόλους, από τις οποίες ωστόσο η ΑΕΚ περιμένει να πάρει σημαντικές βοήθειες.

Φουλάρει για τη θέση βασικού ο Ντιέγκο

Σε ότι έχει να κάνει με την περίπτωση του Ντιέγκο Μπουονανότε, ο τεχνικός της ΑΕΚ και η… ευρύτερη κοινωνία του συλλόγου περιμένουν να δουν τον Αργεντινό να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στην ομάδα καθώς πρόκειται για την πιο δαπανηρή προσθήκη της μεταγραφικής περιόδου και όπως γίνεται αντιληπτό οι προσδοκίες είναι υψηλές.

Η ποιότητα του Μπουονανότε είναι αδιαμφισβήτητη ωστόσο αυτό που θέλουν άπαντες στην ΑΕΚ είναι να βρεθεί ο Αργεντινός σε καλό μομέντουμ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ομάδα. Ακόμα και το 60% της παλιάς του απόδοσης να πιάσει ο El nano, είναι αρκετό για να δημιουργήσει τη διαφορά στη Super League και αυτό είναι κάτι το οποίο εδώ και λίγο καιρό θεωρείται ένα από τα καλά όπλα της "Ένωσης" στη σεζόν.

ΑΕΚ υπεράνω... λαθών!
INTIME SPORTS

Τετ-α-τετ και με Κρισάντους

Από την άλλη, στην περίπτωση του Μακόλεϊ Κρισάντους τα… κουκιά -τουλάχιστον μέχρι την επιστροφή του Ράφικ Τζιμπούρ από τον τραυματισμό- είναι μετρημένα στους σέντερ φορ του ρόστερ, και η ΑΕΚ θα χρειαστεί αρκετές βοήθειες από τους παρόντες. Κρισάντους και Αραβίδης θα είναι οι μόνοι διαθέσιμοι φορ της ΑΕΚ για το προσεχές διάστημα. Δεδομένης και της απουσίας του Χρήστου Αραβίδη στην Εθνική, ο Μακόλεϊ Κρισάντους θα πάρει περισσότερο χρόνο αρχής γενομένης από σήμερα.

Ο Νιγηριανός φορ θα ξεκινήσει βασικός στο Αγρίνιο και επιθυμία τόσο του ιδίου και του προπονητή του, αλλά και ευχή του κόσμου της ΑΕΚ είναι να διανύσει -ο Κρισάντους- ένα πολύ καλό φεγγάρι με την "Ένωση" από σήμερα και μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο Δέλλας προτίθεται ούτως ή άλλως να δώσει ευκαιρίες στον "Χρύσανθο" ο οποίος κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ήταν από τους πιο βελτιωμένους παίκτες της ΑΕΚ και έχει διορθώσει σε σημαντικό βαθμό την περσινή του εικόνα.

ΑΕΚ υπεράνω... λαθών!
INTIME SPORTS

H… μάχη για τα τηλεοπτικά

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει ο αγώνας της ΑΕΚ στο Αγρίνιο, το εταιρικό κομμάτι του συλλόγου θα εκπροσωπηθεί στο Δ.Σ. της Super League, όπου θα συζητηθεί μεταξύ άλλων και το αίτημα των "κιτρινόμαυρων" για την κατανομή του τηλεοπτικού συμβολαίου. Συγκεκριμένα, φιλοδοξία της "Ένωσης" είναι να εισπράξει το σύνολο του συμβολαίου που δικαιούται με βάση την εμπορική της αξία και όχι το ποσοστό που στην ΑΕΚ ως νεοφώτιστη. Με λίγα λόγια η ΑΕΚ θέλει να πάρει τα χρήματα που έπαιρνε πριν υποβιβαστεί αφού το 1,5 εκατ. ευρώ είναι δυσανάλογο ως προς το τηλεοπτικό ενδιαφέρον για την ομάδα.

Για το αν είναι λογικό το αίτημα της ΑΕΚ, δεν το συζητάμε. Ναι. Για το αν υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να περάσει αυτό που θέλει η ΑΕΚ, επίσης δεν το συζητάμε. Όχι. Η συγκεκριμένη ιστορία με τα τηλεοπτικά προκύπτει αρκετές φορές στηριγμένη στον παραλογισμό και η ΑΕΚ -όπως όλα δείχνουν- τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο θα πέσει θύμα της, Σημειολογικά αξίζει να σημειωθεί ότι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα λάβουν πάνω από 3.5 εκατ. ευρώ ενώ πριν από μερικά χρόνια ο Πανιώνιος (με σαφώς μικρότερο κοινό από όλους τους παραπάνω) είχε λαμβάνειν ακόμα και πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ.

ΑΕΚ υπεράνω... λαθών!
INTIME SPORTS

Η γκρίνια των τελευταίων ημερών

Η λειτουργία της ομάδας με βάση ένα μέρος των εσόδων της, στεναχώρησε αρκετούς οπαδούς της ΑΕΚ. Πολλοί φίλοι της "Ένωσης" αμέσως μετά τον υποβιβασμό θεώρησαν ότι είναι αρκετά πιθανό να ζήσουν άμεσα στιγμές, όπως αυτές που έζησαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην υποδοχή του Μπερμπάτοφ: Με έναν πραγματικά τεράστιο ποδοσφαιριστή στο γήπεδο της ομάδας τους. Το ξενέρωμα είναι μεγάλο και η διαχείριση δεν είναι εύκολη.

Καλό είναι να είμαστε άμεσα συνδεδεμένοι με την πραγματικότητα. Και σε αυτή (στην πραγματικότητα) η ΑΕΚ πολυτέλεια για παρόμοια ανοίγματα δεν έχει. Από τη στιγμή που κινείται με μέρος των εσόδων της γιατί το μεγαλύτερο μέρος αυτών προορίζεται για την κατασκευή του γηπέδου, κάτι άλλο δεν υπάρχει σε ότι αφορά το πλάνο.

Η ομάδα είχε τη δυνατότητα να κινηθεί για συγκεκριμένα πράγματα στις μεταγραφές και ήταν αρκετά περιορισμένη γιατί δεν είχε άλλη επιλογή από το να αποκτά ελεύθερους παίκτες. Από εκεί και πέρα είναι θέμα οπτικής. Πώς βλέπει ο καθένας το ποτήρι, δηλαδή, μισοάδειο ή μισογεμάτο.

Γιατί η ΑΕΚ μπορεί να μην έχει την άνεση να χτυπήσει έναν ανάλογο Μπερμπάτοφ για να εκτοξεύσει την αποτελεσματικότητά της εντός τερέν, αλλά παραμένει μια πολύ καλή ομάδα. Με αρκετά στοιχήματα στη σύνθεσή της, μεν, αλλά πολύ καλή ομάδα και πάνω από όλα είναι (αφού πλήρωσε πανάκριβα για την Ιστορία της το τίμημα) και ένα καθαρό μαγαζί. Και εν πάση περιπτώσει αυτή είναι η ΑΕΚ για φέτος και για αυτό δε νομίζω ότι δικαιολογείται η συζήτηση τουλάχιστον για την απαξίωση που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες. Η ΑΕΚ δεν είναι αυτοί που δεν ήρθαν αλλά αυτοί που μένουν πίσω, όποιοι κι αν είναι. Και όλοι αυτοί που έμειναν πίσω περιμένουν όλους τους υπόλοιπους δίπλα, όχι απέναντι μπας και…

ΑΕΚ υπεράνω... λαθών!
INTIME SPORTS

Απόψεις και λογική

Απόλυτα θεμιτό να θεωρείται από τον κόσμο λανθασμένη επιλογή ο Τζιμπούρ π.χ. Κι εγώ για να πω την αμαρτία μου συμφωνώ με αυτή την άποψη. Θα είναι εγκληματικό, όμως, να υπάρχει έστω και ένας εντός των τειχών που να μην θέλει να πάει καλά ο Τζιμπούρ… Μετά τον τραυματισμό του στο ματς με τον Πλατανιά φανερώθηκαν κάποιες άρρωστες προσεγγίσεις του παρελθόντος οι οποίες γιγαντώθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αν συνεχιστεί όλο αυτό, θα "τρώνε" την ΑΕΚ και στο μέλλον.

Σαφέστατα και είναι απολύτως ρεαλιστικό να πληγώθηκε ο ΑΕΚτζής με τις μεταγραφές, αφού όλο αυτό το κόνσεπτ Μπερμπάτοφ χθες, δεν διαδραματίστηκε σε κάποια μακρινή πόλη της Ισπανίας, αλλά στη Θεσσαλονίκη. Ο ΑΕΚτζής πίστεψε ότι μια μέρα θα του φέρουν έναν… Μπερμπάτοφ με κορδέλα στη Φιλαδέλφεια για να χρυσωθεί το χάπι των δύσκολων κατηγοριών. Η πραγματικότητα τον προσγείωσε και όλο αυτό ξέσπασε. Αν, όμως παραμείνει συνδεδεμένος με την πραγματικότητα (όχι αυτή των δεκάδων ονομάτων με τα ασήκωτα για την ΑΕΚ συμβόλαια που θα έρχονταν… εν αγνοία τους) τότε τα πράγματα θα πηγαίνουν καλά. Τουλάχιστον δεν θα πάνε χειρότερα.

Δικαιολογημένος -κατά τη γνώμη μου- ο προβληματισμός, αλλά αυτό είναι ένα πράγμα, και είναι τελείως διαφορετικό να… πάρουμε ένα τσεκούρι να γκρεμίσουμε την ΑΕΚ επειδή δεν πήρε σέντερ φορ.

Υ.Γ.1: Άστοχη κατά τη γνώμη μου η κίνηση με της επίσημης ΑΕΚ με τις… διαρροές μέσω κύκλων για να περάσει τη γραμμή της. Είναι αλήθεια ότι καμιά φορά στο παρελθόν όλοι είχαμε κάποια στιγμή αγανακτήσει με την κωλυσιεργία, την αναβλητικότητα και τον πρόχειρο τρόπο που λειτουργούσε η ΑΕΚ στο συγκεκριμένο κομμάτι αλλά από το να πάρει τα κουσούρια αυτών που έχει απέναντι όλα αυτά τα χρόνια, καλύτερα να επαναφέρει τα δικά της κουσούρια που είναι κατά κάποιο τρόπο ρετρό και αν μη τι άλλο… ΑΕΚτζήδικα.

Διαβάστε ακόμη

Περιμένει ημερομηνίες και... τηλεοπτικά η ΑΕΚ

Mε Κορδέρο-Μάνταλο κόντρα σε Παναιτωλικό

News 24/7

24MEDIA NETWORK