Αδικεί την ΑΕΚ η 4η θέση

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για το κλείσιμο της ΑΕΚ στη σεζόν σε ένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον στο οποίο θα μπορούσε να αποφύγει την ήττα και να τελειώσει κάπως καλύτερα τις υποχρεώσεις της.

Αδικεί την ΑΕΚ η 4η θέση

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ ολοκληρώθηκαν στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο και η κατάληξη της όλης διαδικασίας ήταν η εξασφάλιση της 4ης θέσης. Άσχημο για τον σύλλογο ως γεγονός, ωστόσο ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πως η παραπάνω κατάταξη είναι πλασματική τουλάχιστον ως προς τη συνολική εικόνα της χρονιάς, αλλά αυτό είναι θέμα του παντελώς άκυρου συστήματος διεξαγωγής των πλέι-οφ στην Ελλάδα.

Το αποτέλεσμα, βέβαια, είναι αυτό που μετράει και αυτό θα κληθεί να βελτιώσει η ΑΕΚ τη νέα σεζόν. Γιατί φέτος όντως η ομάδα έκανε την υπέρβαση, αλλά τα στάνταρ είναι αρκετά ψηλότερα από -τίμιες- χρονιές που ολοκληρώθηκαν με κόπο, ιδρώτα και ένα Κύπελλο.

Όπως και να έχει η πραγματικότητα είναι ότι για την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε στη Νέα Σμύρνη μια μεταβατική σεζόν και πλέον όλα κινούνται γύρω από την προετοιμασία για την επόμενη. Οι ποδοσφαιριστές δεν επιστρέφουν καν στα Σπάτα και αναχωρούν για διακοπές κατευθείαν, αφού οι περισσότεροι εξ αυτών θα επιστρέψουν για την έναρξη των προπονήσεων για τη νέα σεζόν στο τέλος Ιουνίου.

Nωθρή στο ματς

Σε ένα ματς παντελώς αδιάφορο βαθμολογικά, η ΑΕΚ με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της ξεκίνησε έχοντας τον έλεγχο και κρατώντας περισσότερη ώρα στα πόδια της τη μπάλα, χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να απειλήσει. Τη γενικότερη ηρεμία του ματς διατάραξε για πρώτη φορά ο Μπαργκάν στο 16’ ο οποίος αφού ταλαιπώρησε τον Τζανετόπουλο είχε την πρώτη σοβαρή φάση του ματς από την οποία πήρε όμως μόνο ένα κόρνερ.

ΞΥΠΝΗΣΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ

Κάπου εκεί η ΑΕΚ ξύπνησε και δημιούργησε την πρώτη της φάση στο ματς με τον Πλατέλλα να βρίσκει στο 20’ τον Μπουονανότε μέσα στην περιοχή, ο τελευταίος όμως δεν έπιασε καλά το σουτ και έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Η δεύτερη φάση για την «Ένωση» ήρθε μερικά λεπτά μετά με τον Έλντερ Μπαρμπόσα, ο οποίος επωφελήθηκε από τις κόντρες και προσπάθησε να νικήσει τον Γιαννιώτη όμως δεν σημάδεψε καλά.

Ξανά πτώση μέχρι να δεχτεί το γκολ

Μετά τις παραπάνω ευκαιρίες η ΑΕΚ ξαναέπεσε, ενώ λίγο αργότερα κινδύνευσε για πρώτη φορά, όταν ο Σοϊλέδης δεν πρόλαβε να σταματήσει τον Μασούρα, το σουτ του οποίου όμως κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Από το ίδιο δίδυμο (Μασούρας-Σοϊλέδης) προέκυψε και το γκολ του Πανιωνίου λίγο πριν βγει το ημίχρονο. Αυτή τη φορά ο αριστερός μπακ της ΑΕΚ έχασε τον μέσο του Πανιωνίου σε εκτέλεση κόρνερ και ο τελευταίος έδωσε στην ομάδα της Νέας Σμύρνης το προβάδισμα στο 40’.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΑΡΕΣΕ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναγιωτάρας έκανε αλλαγές δίνοντας τόπο στα νιάτα, περνώντας πρώτα στο ματς τον Γαλανόπουλο στη θέση του Ζουκουλίνι. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Γαλανόπουλος είναι ένα από τα πιο ελπιδοφόρα αποτελέσματα των ακαδημιών της ΑΕΚ, πάνω στο οποίο ποντάρουν αρκετά στα Σπάτα από τις μικρές ομάδες.

Ξανά δοκάρι ο Αραβίδης

Οι «κιτρινόμαυροι» έψαξαν το γκολ σε ορισμένες περιπτώσεις στην επανάληψη, αλλά αρχικά (με το καλημέρα) Μπαρμπόσα και Αραβίδης δεν κατάλαβαν το γύρισμα του Μπουονανότε και στη συνέχεια ο Έλληνας επιθετικός έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι μετά από εξαιρετική μπαλιά του Πλατέλλα.

Η ΑΕΚ το κυνήγησε λίγο ακόμα όσο άντεξε και παρέδωσε… πνεύμα στο τέλος γνωρίζοντας την ήττα και παίρνοντας την 4η θέση της βαθμολογίας.

Το ματς με τον Πανιώνιο μικρή σημασία έχει για την ΑΕΚ και αυτό φαίνεται από τον τρόπο με το οποίο το προσέγγισε. Παρόλα αυτά ήταν ένα φινάλε στη σεζόν το οποίο μόνο ευχάριστο δεν ήταν για τον σύλλογο, που αντιμετωπίζεται όμως σαν αναγκαίο κακό εξαιτίας του extreme προγράμματος. Παρά τις πολλές αλλαγές (σε βαθμό που δε μπορούσε να αντέξει) η ΑΕΚ θα μπορούσε να μην είχε χάσει. Δημιούργησε κάποιες φάσεις, δε βρήκε το γκολ και είχε αδειάσει από κάθε άποψη.

Από εκεί και πέρα υπάρχει αναμονή. Το θέμα του προπονητή θα σημάνει την έναρξη των εξελίξεων στην ευρύτερη κοινότητα του συλλόγου ωστόσο για την ώρα υπάρχει ακόμα εκκρεμότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι πιθανοί αντίπαλοι Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, Πανιωνίου στο Europa League
Καταλήγει σε Μοντανιέ η ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK