AEK reloaded!

Με εξαίρεση τον Τζολέον Λέσκοτ όλοι οι υπόλοιποι τραυματίες και τιμωρημένοι της ΑΕΚ επέστρεψαν και όλα δείχνουν ότι ο Μοράις θα έχει για πρώτη φορά διαθέσιμο -σχεδόν- το σύνολο του ρόστερ ενόψει του ματς στην Τούμπα.

AEK reloaded!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

To "κιτρινόμαυρο" απουσιολόγιο τόσο στο ξεκίνημα του Ζοζέ Μοράις, όσο και στα τελειώματα της παρουσίας του Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο της ΑΕΚ, ήταν σχετικά γεμάτο. Τραυματισμοί, τιμωρίες παικτών και γενικότερα αρκετά αγωνιστικά προβλήματα ταλαιπωρούσαν την "Ένωση" και τους… προπονητές της, αφού τα κουκιά έβγαιναν λειψά με δεδομένη την απουσία ορισμένων ποδοσφαιριστών.

Η θλάση του Βάργκας, το πρόβλημα του Σιμόες στον αχίλλειο, ο τραυματισμός του Μάνταλου, οι αποβολές των Γκάλο-Χριστοδουλόπουλου στη Λάρισα, η τιμωρία του Πατίτο μετά το «Καραϊσκάκη» και η δεδομένη απουσία του Λέσκοτ μετά τον τραυματισμό του στην Αγγλία κάνοντας ποδήλατο, είναι μόνο μερικά από τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετώπισε η ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα.

Πλέον τα παραπάνω ζητήματα (με εξαίρεση την περίπτωση του Λέσκοτ) αποτελούν παρελθόν, αφού οι τιμωρημένοι εξέτισαν και οι τραυματίες επανήλθαν σε κανονικό ρυθμό. Αυτό έχει ως συνέπεια να ετοιμάζεται η ΑΕΚ σε μια σχετικά πλήρη εκδοχή της ενόψει του αγώνα που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Βέβαια, υπάρχει ένα ζήτημα με τον Μάνταλο ο οποίος υποβλήθηκε σε θεραπεία μετά από ένα τραυματισμό που… κονόμησε από τον αγώνα Κυπέλλου με την Κέρκυρα στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού του ποδιού, ωστόσο για την ώρα δε φαίνεται να υπάρχει ανησυχία σχετικά με τη συμμετοχή του στον αγώνα της Θεσσαλονίκης.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΟΒΑΡΟ ΔΕΙΓΜΑ

Οι παραπάνω -θετικές για το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ- εξελίξεις προσθέτουν ένα επιπλέον ενδιαφέρον στις σκέψεις του Μοράις για τον καταρτισμό της αρχικής 11άδας στο ματς της Τούμπας, αφού αυτή θα είναι η πρώτη φορά κατά την οποία ο Πορτογάλος τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του σχεδόν… απαρτία.

Στο ντεμπούτο του το περασμένο Σάββατο στην Καλογρέζα με τον Πανιώνιο οι πολλές απουσίες της "Ένωσης" δεν του επέτρεψαν να δείξει τι ακριβώς σκέφτεται για τους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του, ενώ στο ματς Κυπέλλου με την Κέρκυρα αποφάσισε -φυσιολογικά- να ξεκουράσει κάποιους ποδοσφαιριστές για να τους έχει φρέσκους στη συνέχεια.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ

Εκτός από τα πρόσωπα που θα χρησιμοποιήσει ο Μοράις, θα έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η διάταξη με την οποία θα προτιμήσει να παρατάξει την ΑΕΚ στην Τούμπα, αφού η κατάσταση -και- σε αυτό το κομμάτι δείχνει να είναι ρευστή.

Ο Πορτογάλος δεν απορρίπτει το 4-4-2 παρότι δεν έδειξε να λειτουργεί καλά στο ματς με την Κέρκυρα, αν και υπήρχαν ελαφρυντικά για αυτό. Από την άλλη δε σημαίνει ότι υπάρχει οριστική απόφαση για να παίζει η

News 24/7

24MEDIA NETWORK