ΑΕΚ, ροκ καταστάσεις και γήπεδο

H AEK συνάντησε Τρίτη και 13 τη Ρένα Δούρου (με την οποία όπως και να το δει κανείς, μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα υπήρχε) και μετά το τέλος της συνάντησης ο Δημήτρης Μελισσανίδης είπε χαριτολογώντας ότι θα ονομάσει το γήπεδο Αρένα Δούρου. Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την εντελώς ροκ ΑΕΚ!

ΑΕΚ, ροκ καταστάσεις και γήπεδο
Μελισσανίδης-ΑΕΚ INTIME SPORTS

Η ατάκα του Δημήτρη Μελισσανίδη κατά την έξοδό του από το κτίριο της Περιφέρειας Αττικής λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ, συμπεριλαμβάνει όλο το κλίμα της συνάντησης που προηγήθηκε στο γραφείο της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, ανάμεσα στην πλευρά της Περιφέρειας και εκείνη της ΑΕΚ.

"Πήγαμε πολύ καλά. Το γήπεδο θα το βγάλουμε... Αρένα Δούρου", ήταν το σχόλιο του "Μελισσάν", βγαίνοντας από το κτίριο, μέσα στον... κακό χαμό που επικρατούσε από τους εκπροσώπους του Τύπου (πολιτικού και αθλητικού). Βέβαια τη συγκεκριμένη ατάκα είχε επαναλάβει και λίγη ώρα πριν, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εκείνη τη φορά απευθείας στην Περιφερειάρχη.

"Γράψε εσύ ιστορία και εγώ θα βγάλω το γήπεδο... Δούρου Αρένα"

"Είναι απόλυτα νόμιμα τα όσα ζητάμε. Σας θέλουμε μαζί μας γιατί έχουμε τον νόμο και το δίκαιο με το μέρος μας. Γράψε ιστορία και εγώ θα βγάλω το γήπεδο... Δούρου Αρένα", ήταν η ατάκα που... εκτόξευσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης μέσα στην αίθουσα που πραγματοποιείτο η συνάντηση, με τους παρευρισκόμενους να γελούν, δείγμα του κλίματος της συζήτησης.

ΑΕΚ, ροκ καταστάσεις και γήπεδο
Μελισσανίδης-ΑΕΚ INTIME SPORTS

Πολυπρόσωπη εκπροσώπηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χθεσινή συνάντηση, από πλευράς ΑΕΚ έδωσαν το παρών εκπρόσωποι όλων των φασμάτων της "Ένωσης". Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Αλέξης Αλεξίου, ο οποίος ήταν κι εκείνος που ζήτησε τη συνάντηση, ο αντιπρόεδρος της "Δικέφαλος 1924", Δημήτρης Μελισσανίδης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Ασλανίδης, ο εκτελεστικός διευθυντής, Ντούσαν Μπάγεβιτς, και φυσικά ο πρότζεκτ μάνατζερ της " Αγιάς Σοφιάς", Δημήτρης Ανδριόπουλος, μαζί με τους συνεργάτες του, Μ. Αναστασόπουλο και Π. Παναγιωτίδη, οι οποίοι έφτασαν... φορτωμένοι με φακέλους και έγγραφα.

ΑΕΚ, ροκ καταστάσεις και γήπεδο
Μπάγεβιτς-Ασλανίδης-Αλεξίου-ΑΕΚ INTIME SPORTS

Διαπίστωσαν δια ζώσης τη θετική στάση της Περιφέρειας

Στην ΑΕΚ καταλάβαιναν από τα... συμφραζόμενα τον τελευταίο καιρό ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει θετική στάση στο θέμα του γηπέδου, καθώς αντιλαμβάνεται και η ίδια αυτό που είπε εξαρχής στην Ρένα Δούρου ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ότι, δηλαδή, το δίκαιο και ο νόμος είναι με το μέρος της ΑΕΚ. Στη χθεσινή συνάντηση, οι άνθρωποι της "Ένωσης" διαπίστωσαν και δια ζώσης ότι όντως υπάρχει καλή θέληση από πλευρά της Περιφέρειας για την πραγματοποίηση του μεγαλύτερου ονείρου όλων των ΑΕΚτζήδων.

Συζήτηση για την ουσία

Συγκεκριμένη ατζέντα δεν υπήρχε, ωστόσο όλοι, λίγο πολύ μπορούσαν να... υποψιαστούν από πριν τους βασικούς άξονες της συζήτησης. Έτσι, στο πλαίσιο της χθεσινής επίσημης επαφής ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Περιφέρεια, συζητήθηκαν το θέμα της χρηματοδότησης του νέου γηπέδου (τα 20.000.000 ευρώ δηλαδή που έχουν συμπεριληφθεί στον φετινό προϋπολογισμό της Περιφέρειας) αλλά και το ζήτημα των κυκλοφοριακών παρεμβάσεων, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από επιδότηση ΕΣΠΑ και περνάει -και αυτό- από την Περιφέρεια.

Στη συνέχεια, η Ρένα Δούρου ζήτησε να ενημερωθεί για το κατά πόσο είναι έτοιμοι οι άνθρωποι της ΑΕΚ προκειμένου να μην μπει η Περιφέρεια σε διαδικασία ενασχόλησης με ένα έργο που ενδεχομένως να μην προχωρήσει λόγω κάποιου κωλύματος που πιθανόν να προκύψει, για το οποίο θα ευθύνεται η πλευρά των "κιτρινόμαυρων". Βέβαια, η πλευρά της ΑΕΚ με ορισμένα στοιχεία που παρουσίασε κάλυψε τη συγκεκριμένη ανησυχία της κυρίας Δούρου.

ΑΕΚ, ροκ καταστάσεις και γήπεδο
Μπάγεβιτς-ΑΕΚ INTIME SPORTS

Κοινή ομάδα εργασίας για να ξεπεραστούν τα εμπόδια!

Μία από τις σημαντικές αποφάσεις που πάρθηκαν στη χθεσινή συνάντηση στην Περιφέρεια Αττικής, ήταν η δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας (από Περιφέρεια και ΑΕΚ) προκειμένου οι δύο πλευρές να αντιμετωπίσουν μαζί τα προβλήματα που πιθανόν να προκύψουν, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για την έναρξη των εργασιών για το γήπεδο χωρίς περαιτέρω χρονοτριβές. Μία ακόμα σημαντική εξέλιξη η οποία δείχνει θετική διάθεση ακόμα και για σύμπραξη των δύο πλευρών και μαρτυρά την προθυμία της Περιφέρειας Αττικής.

"Ο Δήμαρχος ζητάει μια συνάντηση χωρίς νόημα, αλλά θα πάμε"

Στο περιθώριο της συζήτησης, η Ρένα Δούρου ρώτησε τους ανθρώπους της ΑΕΚ, αν προτίθενται να δώσουν το "παρών" στη συνάντηση που πρότεινε ο Άρης Βασιλόπουλος ανάμεσα στον Δήμο, στην ΑΕΚ και στον Υπουργό ΥΠΑΠΕΝ, Πάνο Σκουρλέτη. Η πλευρά της "Ένωσης" ξεκαθάρισε ότι θα δώσει κανονικά το "παρών", παρότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει η συγκεκριμένη συνάντηση, αφού η δικαιοδοσία του ΥΠΑΠΕΝ ολοκληρώνεται μετά από το τέλος της δημόσιας διαβούλευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παράλληλα, από την πλευρά της "Ένωσης" τόνισαν ότι ήταν και είναι πάντα θετικοί στον διάλογο, σε αντίθεση με την πλευρά του Δημάρχου. Μάλιστα ενημέρωσαν την κυρία Δούρου ότι θα παρευρεθούν στην ίδια συνάντηση με την ίδια σύνθεση.

ΑΕΚ, ροκ καταστάσεις και γήπεδο
Μελισσανίδης-ΑΕΚ INTIME SPORTS

Συμπέρασμα

Το συμπέρασμα -και- στην ιστορία με τη Ρένα Δούρου, είναι ότι μπορεί να βρεθεί κοινή συνισταμένη όταν υπάρχει διάθεση για διάλογο. Ανάλογο ήταν και το συμπέρασμα της συνάντησης της πλευράς της ΑΕΚ με τον Δήμο και τους... δωρεάν επιστήμονες που έφερε εκείνο το βράδυ ο Βασιλόπουλος, στις 30 Μαρτίου.

Είναι πολύ θετικό για την ΑΕΚ ότι καταφέρνει και κερδίζει σιγά-σιγά την εμπιστοσύνη των εμπλεκόμενων φορέων στο θέμα του γηπέδου, γεγονός απολύτως λογικό δεδομένης και της απόφασης του ΣτΕ. Το παραπάνω παίρνει ακόμα μεγαλύτερη αξία από τη στιγμή που ο συγκεκριμένος "εμπλεκόμενος φορέας" δεν ήταν κάποιος που γνώριζε χθες η ΑΕΚ, αλλά η Ρένα Δούρου που στο παρελθόν είχε... τραγουδηθεί στο ΟΑΚΑ, όχι βεβαίως επειδή οι οπαδοί της "Ένωσης" διέκριναν το ταλέντο της στην πολιτική.

Y.Γ.1: Φανταστείτε λίγο τη σκηνή. Ο Μελισσανίδης να λέει στη Δούρου για το... Αρένα Δούρου και η Περιφερειάρχης να χαμογελά με αυτό το χαρακτηριστικό χαμόγελο. Μακάρι αυτή να ήταν η τελευταία δοκιμασία την οποία έπρεπε να υποστεί αυτός ο ιστορικός σύλλογος μέχρι να επιστρέψει στη φυσική του έδρα ;-)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ατάκα Μελισσανίδη: "Το γήπεδο θα ονομαστεί Δούρου Αρένα"!

Δούρου: "Όλα θα περάσουν μέσα από διαβούλευση"

News 24/7

24MEDIA NETWORK