ΑΕΚ σημαίνει επίθεση, αλλά...

Η κουβέντα για τον σέντερ φορ και οι προθέσεις των ανθρώπων της ΑΕΚ. Οι τρεις που θα έφευγαν αν ήταν καλοκαίρι και τα δύο σχέδια για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Αναλύει την κατάσταση ο Άκης Γεωργίου

ΑΕΚ σημαίνει επίθεση, αλλά...

Η συζήτηση που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα για τον Χρήστο Αραβίδη είχε ως αφορμή δημοσίευμα σε σχέση με την πρόθεση της ΑΕΚ να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του που λήγει το προσεχές καλοκαίρι.

Ήρθε -ετεροχρονισμένα- και η γνωστοποίηση του διαλόγου με τον Δημήτρη Μελισσανίδη στα Σπάτα, εξέλιξη που προκάλεσε "βαριά" ατμόσφαιρα. Στην πορεία η ΑΕΚ διέψευσε, κάτι που ήταν και το φυσιολογικό, αφού κανείς δεν μπορεί να ξέρει -τη δεδομένη στιγμή- πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση και τι θα γίνει στην περίπτωση πχ. που ο Αραβίδης σκοράρει διψήφιο αριθμό γκολ και αυτή τη σεζόν.

ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡ

Το γενικότερο ζήτημα, πάντως, δεν είναι τι θα κάνει η ΑΕΚ στην περίπτωση του Αραβίδη, αλλά τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα των φορ συνολικά. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ο Αλμέιδα, που για την ώρα δεν αντεπεξήλθε στις προσδοκίες, ο Πέκχαρτ, που τείνει να γίνει ανέκδοτο γιατί τον τρολάρει ακόμα και η εξέδρα (απαράδεκτο), και ο Αραβίδης, για τον οποίο άλλαξε -όπως φαίνεται- η άποψη στα πολύ ψηλά κλιμάκια της διοίκησης και πριονοκορδελιάζεται από μερίδα του Τύπου.

Με λίγα λόγια η ΑΕΚ εμφανίζεται να έχει μία άποψη (τάση για την ακρίβεια), σύμφωνα με την οποία αν η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος άρχισε σήμερα Δευτέρα θα άφηνε ελεύθερους και τους τρεις επιθετικούς του υπάρχοντος ρόστερ της. Δεχόμενοι φυσικά ότι ο Μπακασέτας δεν είναι κλασικός σέντερ φορ, παρότι με εξαίρεση την περσινή σεζόν με τον Πανιώνιο που έπαιξε πίσω από τον Ανσαριφάρντ, έπαιζε ως τέτοιος όλες τις προηγούμενες χρονιές του.

ΑΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ, ΤΟΤΕ

Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρειαστεί μεγάλο οικονομικό άνοιγμα, καθώς θα πρέπει να αποκτηθούν τρεις φορ. Αφενός γιατί το γκολ πληρώνεται αφετέρου γιατί θα σημαίνει πως η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ πήρε απόφαση να πορευτεί με πιο σίγουρες λύσεις από αυτές των επιθετικών με τις άδειες χρονιές και τον πενιχρό αριθμό γκολ.

Ακούγεται εύκολο. Δεν είναι όμως, υπολογίζοντας κανείς ότι η ΑΕΚ σε κάθε μεταγραφική περίοδο ψάχνει σέντερ φορ και αποτυγχάνει να βρει, μιας και ο τελευταίος παίκτης της που ήρθε με γεμάτη χρονιά από την προηγούμενη ομάδα του ήταν ο Αραβίδης πριν από τη σεζόν της Β' Εθνικής.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι η σεζόν δείχνει να έχει αρκετό... ψωμί. Ειδικά όταν μιλάμε για την ΑΕΚ, πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο πως τα πάνω μπορούν να έρθουν κάτω (καμιά φορά και το αντίθετο) σε… ένα λεπτό. Αντιλαμβάνεται κανείς τι μπορεί να συμβεί στο υπόλοιπο της σεζόν.

ΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Σε ό,τι αφορά τα μακροπρόθεσμα σχέδια, δεν υπάρχει σίγουρη απάντησ. Εδώ καλά-καλά δεν μπορεί να απαντηθεί με ακρίβεια το τι ακριβώς θέλει να κάνει η Ένωση στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη που είναι θέμα χρόνου να "τρέξει".

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει την ΑΕΚ θα πάει για έναν φορ και έναν κεντρικό χαφ, ενώ το αμέσως επόμενο προστάζει μόνο μία μεταγραφή.

Παίζει σίγουρα η σκέψη για αριστερό μπακ, όπως και για στόπερ, υποθέσεις όμως που συγκεντρώνουν μικρότερες πιθανότητες. Ποτέ δεν μπορείς να πεις ποτέ σε μεταγραφική περίοδο πάντως, κάτι που στην ΑΕΚ είναι γνωστό από την περσινή χειμερινή: όταν όλοι περίμεναν εξτρέμ και ο Πογέτ εμφάνισε την τελευταία στιγμή Σουκουλίνι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK