ΑΕΚ Vs λογική

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για το... ντέρμπι της ΑΕΚ με τη λογική την οποία θα κληθεί να προσπεράσει η "Ένωση" για να καταφέρει να πανηγυρίσει το Κύπελλο και για τη σωστή διαχείριση που πρέπει να γίνει σε κάθε περίπτωση ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

ΑΕΚ Vs λογική

To ματς με τον Ατρόμητο έχει περάσει στην ιστορία και ο μεγάλος τελικός ακολουθεί. ΑΕΚ και Ολυμπιακός συναντιούνται και φέτος στο Κύπελλο, αυτή τη φορά στον Τελικό της διοργάνωσης, μετά το αντάμωμα στον περσινό προημιτελικό και -φυσικά- τα όσα συνέβησαν φέτος στα -δύο- ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες. Όπου κι αν καταλήξει τελικά το φετινό Κύπελλο, η αλήθεια είναι πως υπάρχουν από τώρα ορισμένα... credit για την "Ένωση" η οποία εξασφάλισε την πρόκριση στον Τελικό ταυτόχρονα με την επιστροφή της στην κατηγορία που ανήκει.

Η συνολική σούμα

Αν δούμε λίγο ζυγισμένα τα πράγματα θα δούμε πως η μέχρι τώρα σούμα βγάζει την ΑΕΚ 3η στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής διάρκειας και παρούσα στον Τελικό του Κυπέλλου, να διεκδικεί τον πρώτο της τίτλο από την επιστροφή της, έπειτα από δύο -σκληρά- χρόνια περιπλάνησης στις μικρές κατηγορίες. Όχι κι άσχημα σε πρώτη φάση, ρεαλιστικά μιλώντας για μια ομάδα, η οποία αυτό που κάνει είναι η τοποθέτηση των βάσεων για την επόμενη μέρα της.

ΘΕΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Η κατάκτηση του Κυπέλλου δεν είναι, φυσικά, το πιο εύκολο εγχείρημα του κόσμου για την ΑΕΚ, ωστόσο είναι ένας στόχος -εδώ που έφτασε- εφικτός τον οποίο θα προσπαθήσει να διεκδικήσει σε ένα 90λεπτο απέναντι στον Ολυμπιακό. Όπως και να έχει, το σημαντικό είναι πως η "Ένωση" επέστρεψε αμέσως στο επιθυμητό επίπεδο, τη χρονιά του come back της στη μεγάλη κατηγορία, κάτι που θα της επιτρέψει να στοχεύσει ακόμα ψηλότερα στο -άμεσο- μέλλον, μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο (διεκδίκηση του πρωταθλήματος) για την ίδια και τον περίγυρό της.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ, ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ

Mπορεί οι προσδοκίες για τη φετινή χρονιά να ήταν -αδικαιολόγητα- μεγάλες για την περίσταση (και δεδομένης της οικονομικής πραγματικότητας της ΑΕΚ) όμως, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι μέχρι αυτή τη στιγμή είναι πετυχημένη. Βέβαια, ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό, βρίσκεται κυρίως στην αγωνιστική ανυπαρξία των περισσοτέρων ελληνικών ομάδων αυτή την εποχή και όχι απαραίτητα η στιβαρή ομάδα που χτίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, αλλά όπως και να έχει, είναι και αυτό μία επιτυχία για μια ομάδα που έχει περάσει τόσα και ψάχνει -μετά από χρόνια- την καθιέρωση στα ψηλά.

Διαχείριση ανεξαρτήτως αποτελέσματος

Από την άλλη υπάρχουν και κίνδυνοι σε όλη αυτή την ιστορία. Η ΑΕΚ βρίσκεται μετά από 5 ολόκληρα χρόνια ένα 90λεπτο μακριά από το να πανηγυρίσει έναν τίτλο και -φυσιολογικά- η προσδοκία γίνεται αρκετά μεγάλη. Ενδεχομένως να γίνεται μεγαλύτερη από αυτό που μπορεί να αντέξει αυτή η εκδοχή της "Ένωσης" η οποία δεν αποτελείται από τον Σκόκο, τον Μπλάνκο, τον Λυμπερόπουλο και τον Δέλλα, αλλά από τον Λαμπρόπουλο, τον Αραβίδη, τον Μάνταλο και τα άλλα παιδιά που για πρώτη φορά βρίσκονται μπροστά από μία τέτοια κατάσταση. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα του Τελικού, όπου κι αν καταλήξει το φετινό Κύπελλο, η ΑΕΚ πρέπει να θεωρήσει οτιδήποτε συμβεί από εδώ και πέρα στη σεζόν, ως βάση για την επόμενη. Με το σκεπτικό, δηλαδή, με το οποίο οι "κιτρινόμαυροι" ξεκίνησαν την τρέχουσα σεζόν, όταν το μοναδικό στοιχείο στον σύλλογο που είχε σχέση με πρωταθλητισμό ήταν άψυχο και όχι έμψυχο (η φανέλα).

Κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική

Σε κάθε περίπτωση, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ (τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς) θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι είναι συμβατοί με τις απαιτήσεις του ευρύτερου συλλόγου. Αρκετοί εξ αυτών συζητούν τον τελευταίο καιρό για νέα συμβόλαια, σκέφτονται (φωναχτά) το μέλλον τους στην ομάδα και πλέον πλησιάζει η στιγμή που θα αποδείξουν στην πράξη, αν όντως μπορούν να υποστηρίξουν το όλο πρότζεκτ. Η λογική λέει πως δεν μπορούν, ωστόσο η λογική είναι κάτι που... δεν κερδίζει πάντα στο ποδόσφαιρο.

Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει η ΑΕΚ την 7η Μαϊου, σε μία μέρα που αποτελεί την επέτειο του πιο... αντιστάρ κομματιού της ομάδας. Την ίδια μέρα το 1989 είχε νικήσει ξανά την ποδοσφαιρική λογική, τον ισχυρό Ολυμπιακό του Κοσκωτά και τον Ντέταρι με τον Τάκη Καραγκιοζόπουλο κατακτώντας τον πιο λεβέντικο τίτλο της ιστορίας της.

Αν τα καταφέρει και τώρα θα γίνει σημείο αναφοράς για όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα. Αν όχι, οφείλει στον εαυτό της να στεναχωρηθεί, να μαραζώσει αλλά να μαζέψει τα κομμάτια της, να συνεχίσει και να χτίσει τη νέα χρονιά πιο ορθολογικά και με μεγαλύτερη άνεση στο οικονομικό.

Γιατί το μεγαλύτερο στοίχημα για το κλαμπ συνολικά, είναι να βρίσκεται στη μορφή που πρέπει στον επόμενο Τελικό, στο επόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στην επόμενη κρίσιμη καμπή, τη νέα σεζόν. Για να μπει και να διεκδικήσει το Κύπελλο ως φαβορί, όχι να προσπαθήσει να το κλέψει. Έτσι θα έχει περισσότερες πιθανότητες και τότε θα είναι πιο... ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός, με διαιτητή τον Σιδηρόπουλο

News 24/7

24MEDIA NETWORK