Αγώνας δρόμου για Μάνταλο και επιλογές για αντί-Μπαρμπόσα

Ο Στέλιος Μανωλάς εν μέσω δυσκολιών προετοιμάζει την ΑΕΚ ενόψει του τελικού με τον Ολυμπιακό την προσεχή Τρίτη. Ο αγώνας δρόμου για να προλάβει ο Μάνταλος και οι σκέψεις για τον αντικαταστάτη του τιμωρημένου Μπαρμπόσα.

Αγώνας δρόμου για Μάνταλο και επιλογές για αντί-Μπαρμπόσα

Η ΑΕΚ συνεχίζει την προετοιμασία της ενόψει του Τελικού της Τρίτης, το οποίο χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία θα είναι ο πιο… μυστήριος όλων των εποχών. Παρότι η κατάσταση στράβωσε αρκετά τόσο μετά το ματς της Τούμπας, η ομάδα άφησε δυνάμεις ενώ λίγο μετά ήρθε η οριστική ενημέρωση για τη διεξαγωγή του τελικού, η «Ένωση» καλείται να μαζέψει τα κομμάτια της και να ανταπεξέλθει στις συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί, αν και δεν είναι ευνοϊκές για την ίδια.

Δύσκολο εγχείρημα, μεγάλο κίνητρο

Το εγχείρημα δεν είναι το πιο εύκολο στον κόσμο, αλλά δεν πρόκειται και για κάτι ακατόρθωτο. Ήταν που ήταν αουτσάιντερ η ΑΕΚ, η κατάσταση δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο λόγω της απουσίας του Μπαρμπόσα και της κακής χρονικής συγκυρίας για την ΑΕΚ. Από την άλλη μπορεί η εικόνα από το ματς της Τούμπας να είναι νωπή, αλλά το κίνητρο αυτή τη φορά είναι πραγματικά μεγάλο, ακόμα και σε αυτόν τον παράξενο τελικό που θα γίνει μπροστά από άδειες εξέδρες: Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ (στη συντριπτική πλειοψηφία τους) δεν έχουν παραστάσεις από τέτοια ματς και για πρώτη φορά βρίσκονται ένα 90λεπτο μακριά από έναν τίτλο. Προς αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η προσπάθεια για συμμετοχή του τραυματία Πέτρου Μάνταλου, έστω κι αν δεν είναι έτοιμος στο 100%. Το διακύβευμα είναι μεγάλο και όσοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής είναι λογικό να κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να προλάβουν.

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙ-ΜΠΑΡΜΠΟΣΑ

Εκεί που η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, είναι στην περίπτωση του τιμωρημένου Έλντερ Μπαρμπόσα. Ο Πορτογάλος αποβλήθηκε μετά το τέλος του αγώνα της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ για την πρώτη αγωνιστική των πλέι-οφ, μετά από ένα διαπληκτισμό που είχε με τον Κάτσε, όταν ο τελευταίος κινήθηκε εναντίον του. Τα συγκεκριμένα δευτερόλεπτα θα στοιχίσουν τον Μπαρμπόσα την παρουσία του στον τελικό, πράγμα αρκετά οδυνηρό, ειδικά για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος βρίσκεται στην ΑΕΚ από τη Β’ Εθνική.

Η ουσία της υπόθεσης, όμως, είναι το γεγονός ότι προκύπτει κενό στο αγωνιστικό πλάνο του Μανωλά ενόψει Ολυμπιακού. Ο Έλντερ Μπαρμπόσα είναι μια χρήσιμη (στα όρια της αναντικατάστατης) μονάδας για την «Ένωση». Είναι ένας ποδοσφαιριστής με αρκετή ποιότητα, ικανότητα στο ένας εναντίον ενός που δίνει λύσεις τόσο στην τελική πάσα όσο και στο γκολ. Η απουσία του δεν είναι και τόσο απλή περίπτωση για την ΑΕΚ, αφού ο Στέλιος Μανωλάς καλείται να βρει τον αντικαταστάτη του για το ματς της Τρίτης.

Οι επιλογές

Οι επιλογές του Στέλιου Μανωλά για τη λύση του προβλήματος είναι συγκεκριμένες. Η μία επιλογή είναι να αντικαταστήσει ο Ρόναλντ Βάργκας τον Μπαρμπόσα στο ένα φτερό, δεδομένου του γεγονότος ότι θα παίξει ο Μάνταλος, θα ξεκινήσει ο Τζιμπούρ και θα μετατοπιστεί ο Αραβίδης στο άλλο. Η άλλη εναλλακτική είναι να παίξουν μαζί τη μία πλευρά οι Μπακάκης και Γκάλο, αλλά αυτό συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες τόσο γιατί δεν έχει εφαρμοστεί ξανά στην ΑΕΚ, όσο και γιατί ο Έλληνας δεξιός μπακ δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό.

Η άλλη επιλογή είναι να επιστρατευτεί ο Ντιέγκο Μπουονανότε, ενώ η επόμενη εναλλακτική (που επίσης συγκεντρώνει πολύ λίγες πιθανότητες λόγω έλλειψης αγωνιστικού ρυθμού) είναι ο Βαγγέλης Πλατέλλας.

ΦΑΒΟΡΙ Ο ΒΑΡΓΚΑΣ

Επικρατέστερη επιλογή είναι η τοποθέτηση του Βάργκας στο ένα φτερό, αφού ο Βενεζουελάνος είναι ο άνθρωπος των ντέρμπι για την ΑΕΚ, καθώς έχει σκοράρει κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο της κανονικής διάρκειας. Με δεδομένο πως ο Μανωλάς δεν είναι φαν των αλλαγών, ο Βάργκας φαίνεται να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες για να ξεκινήσει στον Τελικό και να καλύψει εκείνος το κενό του Έλντερ Μπαρμπόσα.

Το τι ακριβώς θα συμβεί θα γνωστοποιηθεί επισήμως λίγο πριν τη σέντρα του Τελικού, αλλά ο Βάργκας δείχνει να είναι το φαβορί για να αντικαταστήσει τον Μπαρμπόσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μέσα ο Ντίντακ, ανεβαίνει ο Μάνταλος

News 24/7

24MEDIA NETWORK