Άμα θες να μείνεις... μείνε!

Η ΑΕΚ επισπεύδει τις διαδικασίες για να κρατήσει τον Γκουστάβο Πογέτ δείχνοντας την πρόθεση να του καλύψει τα "θέλω" του, προκειμένου να παραμείνει στην τεχνική της ηγεσία και τη νέα σεζόν. Γράφει ο Άκης Γεωργίου.

Άμα θες να μείνεις... μείνε!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

H ΑΕΚ έχει εκφράσει αρκετές φορές την πρόθεση να κρατήσει τον Γκουστάβο Πογέτ στην τεχνική ηγεσία της ομάδας ενόψει και της νέας αγωνιστικής σεζόν. Το επιτυχημένο μέχρι τώρα πέρασμα του Ουρουγουανού τεχνικού από τον πάγκο της "Ένωσης", το οποίο έχει συνδυαστεί με την εξασφάλιση αρκετών θετικών αποτελεσμάτων, έχει κερδίσει δικαιολογημένα τους ανθρώπους του συλλόγου, που προτίθεται να κάνουν ότι μπορούν για να πείσουν τον Πογέτ να ανανεώσει την συνεργασία του με την ΑΕΚ.

Από την πρώτη φορά που συναντήθηκαν ΑΕΚ και Πογέτ για να υπογράψουν την τρέχουσα συμφωνία τους, είχαν αποφασίσει -μεταξύ άλλων- να συζητήσουν εκ νέου στο τέλος του πρωταθλήματος για το τι ακριβώς θα συμβεί με το κοινό τους μέλλον. Οι "κιτρινόμαυροι" όμως, θέλουν να επισπεύσουν την διαδικασία και να δώσουν στον Πογέτ ότι χρειάζεται, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο, προκειμένου να πει το μεγάλο ναι και να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό το θέμα της τεχνικής ηγεσίας για τη νέα περίοδο.

Η νέα επαφή με Μελισσανίδη

Με λίγα λόγια η ΑΕΚ θα προτείνει στον Ουρουγουανό να του δώσει τα… κλειδιά, κάτι που συνέβη και κατά τη διάρκεια της περασμένης μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Τότε αποκτήθηκαν οι Πέκχαρτ και Σουκουλίνι, καθαρά επιλογές του Ουρουγουανού, χωρίς κάποια παρέμβαση ή προτροπή από οπουδήποτε.

Από εκεί και πέρα η μπάλα βρίσκεται στα πόδια του Γκουστάβο Πογέτ. Από τη νέα επαφή ανάμεσα σε Μελισσανίδη και Πογέτ, θα ξεκαθαρίσει το κατά πόσο είναι θετικός ο Ουρουγουανός για μία πρόωρη συμφωνία. Αν, δηλαδή, είναι αποφασισμένος να μείνει στην ομάδα και τη νέα σεζόν, ή αν θα δείξει την πρόθεση να περιμένει μέχρι το τέλος, με την ελπίδα να του εμφανιστεί μια καλύτερη -για τον ίδιο- πρόταση. Η λογική λέει ότι θα συμβεί το δεύτερο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ειδικά αν η μία από τις δύο πλευρές είναι αποφασισμένη και διατεθειμένη να κάνει αυτό που θα της ζητηθεί.

Κυκλοφορεί το όνομά του στον ξένο Τύπο

Αρκετά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου εξακολουθούν να παρουσιάζουν τον Πογέτ ως υποψήφιο διαφόρων ομάδων από την αγγλική Σουόνσι μέχρι την ισπανική Βαλένθια, γεγονός που μόνο ανεπηρέαστο δεν αφήνει τον τεχνικό της ΑΕΚ σε ότι έχει να κάνει με το μέλλον του. Λογικό, αφού ο Πογέτ είναι ένας προπονητής που ποτέ δεν έκρυψε ότι θέλει να δουλέψει σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα, κάτι που αποτελεί το σοβαρότερο εμπόδιο για την προσπάθεια της "Ένωσης" να τον κρατήσει. Η πορεία θα δείξει αν είναι ανυπέρβλητο.

Πώς κέρδισε την ΑΕΚ ο Πογέτ

Ο Πογέτ έχει προλάβει να δώσει πράγματα στην ΑΕΚ, κυρίως σε ότι αφορά το ανασταλτικό της κομμάτι. Την έκανε πιο συμπαγή, της έδωσε ένα άλλο προσανατολισμό ο οποίος απέφερε βαθμούς και ουσία.

Παρότι η ομάδα δεν είναι δικιά του, δεν έκανε προετοιμασία μαζί της, δεν επέλεξε αυτός τους ποδοσφαιριστές, ο Γκουστάβο Πογέτ έδειξε μία προπονητική παρεμβατικότητα που είχε χρόνια να εμφανιστεί στην ΑΕΚ και από τη στιγμή που όλο συνδυάστηκε με ουσία, ακολούθησε η αποδοχή.

Βέβαια, ο Πογέτ έχει θετική παρουσία σε μια μεταβατική ΑΕΚ, η οποία καλύπτει τις αδυναμίες της και παίρνει -συνήθως- αποτελέσματα παρότι η εικόνα της σε ορισμένα ματς βγάζει προβλήματα. Υπάρχουν και αρνητικά (πολλές φορές μάλιστα χτυπητά), όπως για παράδειγμα η αδυναμία στο δημιουργικό κομμάτι και η έλλειψη λύσεων, ωστόσο στην "Ένωση" θεωρούν ότι ο Πογέτ πήγε αρκετά καλά την ομάδα και του δείχνουν εμπιστοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σε απολογία Αλαφούζος και Μελισσανίδης για απειλές

Εγχώριες ματιές και... Μπακασέτας

Photo Credits: Action Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK