Aν δεν επέμβει η Πολιτεία για το γήπεδο της ΑΕΚ, χαιρετίσματα...

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την... ανακύκλωση επιχειρημάτων του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η οποία απέδειξε για μία ακόμα φορά πως η λύση θα έρθει μόνο από την Πολιτεία! "Απάντησε" μέσω μακροσκελούς ανακοίνωσης η ΑΕΚ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ EUROKINISSI SPORTS

O Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας με αφορμή τις κινητοποιήσεις οπαδών της ΑΕΚ στο δήμο παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου που τον βρίσκει αντίθετο, τουλάχιστον ως προς το σχέδιο που έχει τεθεί προς υλοποίηση.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα επεισόδια που ο Δήμαρχος καταγγέλλει ότι λαμβάνουν χώρα στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, υπάρχουν δύο πλευρές που διαφωνούν στο τι ακριβώς συνέβη. Η μία (που εκφράζεται από τον Δήμο) υποστηρίζει ότι υπήρξε ξυλοδαρμός του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, κ. Πάνου, ενώ η δεύτερη (που εκφράζεται από την Αστυνομία) ότι υπήρξε προπηλακισμός χωρίς σωματική επαφή. Το τι ακριβώς έχει λάβει χώρα θα το κρίνουν οι αρμόδιοι φορείς και κυρίως όσοι ήταν παρόντες. Κάθε μορφή βίας, είτε λεκτική είτε σωματική, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα, όμως αν τελικά αποδειχθεί ότι δεν υπήρξε σωματική επαφή και συνεπώς ξυλοδαρμός, τότε οι καταγγελίες θα έχουν απόσταση από την πραγματικότητα.

Από 'κει και πέρα, σχετικά με την ουσία του θέματος, δηλαδή την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στην περιοχή, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σημείο που απομένει η έκδοση της υψομετρικής μελέτης, για την οποία απαιτείται η έγκριση του Δήμου. Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας, παρότι έχει περάσει προς τα έξω ότι στη συγκεκριμένη ιστορία απλά γνωμοδοτεί (κάτι που δεν συμβαίνει γιατί βάσει νόμου υποχρεούται στην υπογραφή της μελέτης) προσπαθεί να παίξει το χαρτί της επιπλέον καθυστέρησης.

ΠΩΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ;

Ο Δήμος, εξαντλώντας όλες τις πιθανότητες, προσπαθεί να βάλει την ιστορία στα γρανάζια της γραφειοκρατίας προκειμένου να κερδίζει επιπλέον χρόνο και να πετύχει τον σκοπό του που δεν είναι άλλος από τη μη υλοποίηση του υπάρχοντος σχεδίου της "Αγιάς Σοφιάς". Με το να μην απαντάει ούτε θετικά ούτε αρνητικά, απαλλάσσεται αφενός από τις ποινικές ευθύνες που θα προκύψουν και δεν απεμπλέκεται από την ιστορία έχοντας λόγο, καθώς με την υπάρχουσα νομοθεσία, ο Δήμος δεν μπορεί να παρακαμφθεί. Ζητάει διορθώσεις, ξαναζητάει διορθώσεις και η ζωή συνεχίζεται μέχρι να βγει η θητεία.

ΟΙ ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ…

Είναι χαρακτηριστικό πως στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη, ο Βασιλόπουλος ανέφερε πως ουδέποτε μίλησε θετικά για την υπογειοποίηση κάνοντας λόγο για ανυπόγραφα δημοσιεύματα και υπονοώντας στοχοποίηση από... σκοτεινές δυνάμεις. Προσωπικά επειδή ήμουν μπροστά στη συγκεκριμένη δήλωση η οποία καταγράφηκε ζωντανά στον αέρα του Sport24 Radio τον Μάρτιο του 2015, θεωρώ ότι είναι καλό να γνωστοποιήσουμε ως κλάδος, πως σχεδόν όλες οι δηλώσεις μπαίνουν ανυπόγραφα γιατί δεν αποτελούν αποκλειστικό προϊόν ρεπορτάζ.

Μπορεί να το διαπιστώσει κανείς με απλά παραδείγματα όπως για παράδειγμα στα κείμενα των δηλώσεων στην πλειοψηφία των site μετά τον χθεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα Πανιώνιος-ΑΕΚ.

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΟΥΣΙΑ

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας δεν θέλει την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στην περιοχή (με αυτές τις προδιαγραφές, δλδ γύρω στις 30.000 χωρητικότητα) και προσπαθεί να παρατείνει την καθυστέρηση. Το περασμένο καλοκαίρι η παράταξη του Δημάρχου εξέδωσε ένα φέιγ βολάν στο οποίο παραθέτει 5 σημεία για τα οποία δεν πρέπει να γίνει το γήπεδο. Ένα από αυτά τα επιχειρήματα ήταν η μη στέγαση των ερασιτεχνικών τμημάτων της ΑΕΚ, χωρίς ο Δήμος να έχει κάποια δικαιοδοσία ως προς αυτό το κομμάτι. Σήμερα τα 5 σημεία έγιναν 7, σε λίγο καιρό μπορεί να γίνουν και 10.

Το να παίρνουμε ως δεδομένο ότι υπάρχει καλή διάθεση για την κατασκευή του γηπέδου από μία αρχή που δεν έχει δώσει την παραμικρή έγκριση, έχει προσφύγει στο ΣτΕ, διαφωνεί με το παραχωρητήριο σε... ιδιωτικά συμφέροντα (τη στιγμή που η ίδια παραχωρεί δημόσια έκταση σε ιδιώτη για ανέγερση γηπέδου μπιτς βόλεϊ) είναι σαν να μην έχουμε καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει, πού ζούμε, τι γίνεται και είμαστε… εκτός.

Πλέον η μπάλα είναι στα πόδια της Πολιτείας. Δεν υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να μην έχει αντιληφθεί ότι ο Δήμαρχος δεν πρόκειται ποτέ (όσο περνάει από το χέρι του) να ρισκάρει τον μέχρι τώρα... αγώνα του! Θα το πάει μέχρι τέλους, βρίσκοντας συνεχώς προφάσεις και ζητώντας 3.000 θέσεις πάρκινγκ, σε μια πόλη που υπήρχε γήπεδο με... καμία θέση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK