Aναζητώντας τα καλά της διαστήματα

H AEK υποδέχεται τον Πανιώνιο σε ένα πολύ σημαντικό για την ίδια ματς, για αρκετούς λόγους αναζητώντας τα -παλιά- καλά της διαστήματα στο πρωτάθλημα. Οι σκέψεις του Πογέτ για τον Μπουονανότε, οι αλλαγές σε σχέση με την Καλλονή και το πλάνο ενόψει του αγώνα με τους Νεοσμυρνιώτες. Γράφει ο Άκης Γεωργίου.

Aναζητώντας τα καλά της διαστήματα

To ματς με τον Πανιώνιο είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ, η οποία και μετά την αφαίρεση βαθμών βλέπει τα κεκτημένα του δευτέρου γύρου να λιγοστεύουν και τη ζωή της να δυσκολεύει ενόψει συνέχειας.

Το στίγμα ενδεκάδας που έδωσε ο Γκουστάβο Πογέτ στην προπόνηση της περασμένης Πέμπτης, είναι μεν χρήσιμο, αλλά από την άλλη ο Ουρουγουανός είναι απρόβλεπτος και συνηθίζει να προχωρά σε εκπλήξεις ακόμα και τη μέρα του ματς. Δε δίστασε να βάλει τον Μπαρόχα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στηρίζοντας την κίνηση στο ένστικτό του, δε θα το πολυσκεφτεί για να αλλάξει κάτι με τους Νεοσμυρνιώτες σε ένα ματς που είναι μεν σημαντικό, έχει τις δυσκολίες του, αλλά υπό κανονικές συνθήκες είναι ματς ρουτίνας για την ΑΕΚ.

Το τελευταίο δείγμα

Αν, λοιπόν, δεν αλλάξει κάτι ο Πογέτ σε σχέση με το τελευταίο του δείγμα ως προς το σχήμα και τα πρόσωπα, τότε ο Γιάκομπ Γιόχανσον θα είναι ο ποδοσφαιριστής που θα αντικαταστήσει τον Αντρέ Σιμόες στη θέση "6". Σκούπα δηλαδή μπροστά από τα στόπερ, στον πιο νευραλγικό ρόλο της ανασταλτικής λειτουργίας της ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα με εξαίρεση την είσοδο του Κορδέρο στη θέση του Μπουονανότε και του Αραβίδη σε εκείνη του Τζιμπούρ, ο Πογέτ δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι επιπλέον σε σχέση με την 11άδα της Μυτιλήνης, γεγονός λογικό.

Ανοιχτό ενδεχόμενο και για Μπουονανότε

Βεβαίως μέχρι την ώρα της ανακοίνωσης της ενδεκάδας ενδεχομένως κάτι να αλλάξει, αφού ο Πογέτ είναι ένας προπονητής που το… ψάχνει μέχρι την τελευταία στιγμή πριν τους αγώνες. Ανοιχτό, πάντως, φαίνεται να είναι και το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο Ντιέγκο Μπουονανότε στο αρχικό σχήμα, με -επίσης- ανοιχτές τις πιθανότητες να πάρει θέση αυτή τη φορά στο δεξί φτερό της επίθεσης.

Φρένο στα αρνητικά αποτελέσματα

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ ψάχνει έναν τρόπο για να ανακόψει σήμερα τα αρνητικά αποτελέσματα και να επιστρέψει στις νίκες για πρώτη φορά μετά τη 14η Μαρτίου. Τότε ήταν το τελευταίο θετικό αποτέλεσμα της "Ένωσης" στο ματς κόντρα στον Πανθρακικό στο Ολυμπιακό Στάδιο, το οποίο πέραν από το τρίποντο, ήταν και η τελευταία φορά -μέχρι σήμερα- που οι "κιτρινόμαυροι" σκόραραν στο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Aν γίνει Grexit υπεύθυνη είναι η ΕΠΟ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK