Απλά, ΑΕΚ!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τα συμπεράσματα που μένουν για την ΑΕΚ από την πανάξια κατάκτηση του Κυπέλλου και τη δεύτερη νίκη της επί του Ολυμπιακού (σε τρία ματς) μέσα στη σεζόν.

Απλά, ΑΕΚ!

Για όλους στο ποδοσφαιρικό τμήμα μαζί. Για τον Μανωλά που η σχέση του με τον κόσμο μετά από την ιστορία του Κωστάκη είχε κλονιστεί. Ανατριχιαστικές οι στιγμές που έπεσε στο χορτάρι συγκινημένος, αυτό είναι ΑΕΚ. Τίμιος στρατιώτης του συλλόγου που ανέλαβε την ομάδα μέσα στα μεσάνυχτα στο ξενοδοχείο όταν χαιρέτισε ο Πογέτ.

Για τον Τζεμπούρ που έκανε μία πολύ κακή χρονιά χωρίς να καταφέρει να δώσει στην ομάδα ούτε το 10% του αναμενομένου. Ακόμα και για τον Πέτρο Μάνταλο. Να θυμίσω ότι μερικές εβδομάδες πριν, μετά τον αγώνα στη Λιβαδειά, όποιος ήταν ΑΕΚ και μιλούσε ελληνικά τον πέρναγε γενεές δεκατέσσερις. Δεν ξέρω αν είναι ή αν θα γίνει ποτέ νέος… Τσιάρτας. Για να πω την αλήθεια μου φαίνεται… λιγάκι υπερβολικό, αλλά από χθες έκανε και αυτός την υπέρβασή του η οποία ήταν τουλάχιστον συγκινητική.

Δικαίωση και κοντράστ με τα δύσκολα που πέρασαν

Mεγάλη δικαίωση για τα παιδιά που επέλεξαν να έρθουν στην ΑΕΚ από τη Β’ Εθνική. Φαντάζομαι πως όταν υπέγραφαν, κάτι τέτοιες βραδιές είχαν στο μυαλό τους, αφού αυτές οι βραδιές δημιουργούν το μέταλλο και αποτελούν της παραστάσεις μιας μεγάλης ομάδας. Πέρασε πολλά η ΑΕΚ σε κάθε επίπεδο. Λόγω της διοικητικής κόντρας με τον Ολυμπιακό δεν ξεχάστηκε ακόμα κι όταν έπαιζε με την Τριγλία Ραφήνας, αλλά όπως και να το δει κανείς πέρσι τέτοια εποχή έπαιζε με τον Άλιμο και πρόπερσι με τα Ζωνιανά.

Δεν έχουν περάσει 100 χρόνια από τότε αλλά μόλις δύο. Τεράστια υπόθεση που η ΑΕΚ κατάφερε να πανηγυρίσει τον έναν από τους δύο εγχώριους τίτλους αμέσως μετά την επιστροφή της στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο.

Φωταγωγημένη -από τα καπνογόνα- Φιλαδέλφεια!

Πολύ σημαντική κίνηση να πάει το πούλμαν στη Φιλαδέλφεια και να ζήσει στιγμές… 90s. Από τέτοιες διακρίσεις έχει ανάγκη ένας τόσο μεγάλος σύλλογος, αφού τέτοιου είδους διακρίσεις τον κρατούν ζωντανό, δημιουργούν νέους οπαδούς και κερδίζουν την εμπιστοσύνη των παλιών. Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια πέρασε δύσκολα και οι χαρές των ΑΕΚτζήδων είχαν περιοριστεί στα υποκατάστατα μικρότερων σπορ όπως το χάντμπολ και το βόλεϊ. Οι τίτλοι σε κάθε σπορ είναι άξιοι και καλοδεχούμενοι, αλλά αν δεν… ποτιστεί το δέντρο, δεν πρόκειται να μεγαλώσει ξανά.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε διαδικασία ποτίσματος, αφού πλέον έτσι μεγαλώνει ξανά, κανονικά και με τον νόμο. Η Φιλαδέλφεια πήρε μια… πρώτη γεύση από τα χρόνια που έρχονται και οι ΑΕΚτζήδες βλέπουν μια ΑΕΚ που άρχισε ήδη να υφίσταται!

Απομένει η διάρκεια

Στην ΑΕΚ έχουν γίνει πολλά τα τελευταία δύο χρόνια. Κινήσεις, προσπάθειες και φυσικά λάθη. Ο σύλλογος υπάρχει στον χάρτη, έχει προπονητικό κέντρο πλήρως εκσυγχρονισμένο και ανακαινισμένο, γραφεία που ντρέπεσαι να μπεις μέσα, ετοιμάζεται το γήπεδο κλπ. Αυτό που έλειπε ήταν ένας τίτλος.

Πλέον ήρθε και αυτός. Τώρα αυτό που απομένει να εξασφαλιστεί είναι η διάρκεια. Αν τη βρει και αυτή η ΑΕΚ τότε η κατάσταση στο ποδόσφαιρο -γενικά- ίσως αλλάξει.

Αν…

Ο Ολυμπιακός έχει -ρεαλιστικά- ελαφρυντικά για το γεγονός ότι έχασε τον ρυθμό του λόγω των γνωστών ιστοριών που παρέτειναν το Κύπελλο και που παραλίγο να τινάξουν στον αέρα τον θεσμό.

Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά ενδεχομένως και η έκβαση να ήταν διαφορετική. Βέβαια, αν το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν κανονικό ενδεχομένως ίσως να ήταν όλη η κατάσταση διαφορετική, αλλά με το αν δεν παίζεται ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο δεν παίζεται με υποθέσεις αλλά με πραγματικότητα, και στην πραγματικότητα η ΑΕΚ είναι πανάξια Κυπελλούχος.

Πάνω από όλα το δάσος!

Σε ότι έχει να κάνει με την ΑΕΚ, το θέμα είναι να μη χαθεί το δάσος, αν και μαθαίνω πως τέτοια διάθεση και πιθανότητα δεν υπάρχει. Η ομάδα πρέπει να κάνει πολλά για να φτάσει στο σημείο που πρέπει διεκδικώντας τη νίκη στα ντέρμπι επειδή είναι αισθητά καλύτερη, όπως συνέβαινε τη δεκαετία του ’90.

Αυτό είναι το κόνσεπτ και αυτός ο προορισμός, ενός μεγέθους που δεν πρέπει να συμβιβαστεί με οτιδήποτε άλλο πέραν από την κατάκτηση του πρωταθλήματος (ως στόχο) μέσα στα δύο επόμενα χρόνια. Για την ώρα όμως, υπάρχει περιθώριο χαράς και την Παρασκευή με τον Πανιώνιο ίσως σημειωθεί η μεγαλύτερη προσέλευση σε αγώνα πλέι οφ από το ξεκίνημα του θεσμού…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-2
ΤΟΝ ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΕ: Η ΑΕΚ θριάμβευσε, ο Ολυμπιακός εκτέθηκε
Ο Μανωλάς που δεν κάνει για την Μπέτις και το δίκιο του Ολυμπιακού
Κύπελλο με... balls

News 24/7

24MEDIA NETWORK