Aραβίδης, μεταγραφή και... λαϊκός ξεσηκωμός

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την επιστροφή του Χρήστου Αραβίδη στο... κουτί μέσα από το οποίο ξελάσπωσε αρκετές φορές την ΑΕΚ πέρσι, τη μεταγραφή που θα γίνει και το λαϊκό ξεσηκωμό για την Ξάνθη.

Aραβίδης, μεταγραφή και... λαϊκός ξεσηκωμός
INTIME SPORTS

Ο τραυματισμός του Ράφικ Τζεμπούρ και η δεδομένη απουσία του από τον αγώνα με την Ξάνθη το προσεχές Σάββατο στα Πηγάδια, κάνει πιο… μετρημένα τα κουκιά για τον Τραϊανό Δέλλα, δε ότι αφορά τον καταρτισμό της επιθετικής γραμμής της ΑΕΚ. Οι άνθρωποι της "Ένωσης" προτίθενται πλέον να αποκτήσουν έναν ακόμα σέντερ φορ, ωστόσο όποια έκβαση και αν έχει η μεταγραφική προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, δεν αλλάζει κάτι ως προς τα πλάνα του προπονητή, αφού δεν θα έχει στη διάθεσή του για το ματς με τους ακρίτες τον ποδοσφαιριστή που θα αποκτηθεί.

Έτσι, το απόλυτο φαβορί για τη θέση στην κορυφή της επίθεσης είναι ο Χρήστος Αραβίδης. Ο Έλληνας επιθετικός μετά τον αγώνα με τον Πλατανιά στον οποίο ξεκίνησε αγωνιζόμενος στο αριστερό φτερό της επίθεσης της ΑΕΚ, αναμένεται να επιστρέψει στο… κουτί που αποτελεί τον φυσικό του χώρο στο γήπεδο. Πέρσι ο Αραβίδης έδωσε αρκετές λύσεις στην ΑΕΚ ως σέντερ φορ μετά τον τραυματισμό του Ιβάν Μπρέσεβιτς, και κάτι ανάλογο περιμένει ο Δέλλας να γίνει και φέτος στη Super League.

Σε κάθε περίπτωση ο Αραβίδης δεν έχει χάσει την επαφή του με το γκολ, κάτι που "έβγαινε" τόσο στα φιλικά προετοιμασίας όσο και στον μοναδικό επίσημο αγώνα -της πρεμιέρας- με τον Πλατανιά. Εκεί ο "Άραβας" κατάφερε να σκοράρει πέραν των υπόλοιπων βοηθειών που έδωσε στην ομάδα, κάτι που εκτιμάται πολύ από το τεχνικό τιμ.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες θέσεις από τη μέση και μπροστά επικρατέστερος για να παίξει στο αριστερό φτερό της επίθεσης στον αγώνα της Ξάνθης είναι ο Έλντερ Μπαρμπόσα που έχει μεγάλο κίνητρο λόγω του γεγονότος ότι βλέπει την άλλοτε σίγουρη θέση του στο αρχικό σχήμα να χάνεται. Ανοιχτή είναι και η συμμετοχή του Ντιέγκο Μπουονανότε, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα φανεί τις επόμενες μέρες με τη φανέρωση των σκέψεων του Δέλλα μέσω των πρώτων δοκιμών στα Σπάτα.

Από εκεί και πέρα "κλειδωμένη" φαίνεται πως θα είναι η συμμετοχή και των Ρόναλντ Βάργκας και Βαγγέλη Πλατέλλα οι οποίοι ήταν εξαιρετικοί στο ματς της πρεμιέρας απέναντι στον Πλατανιά.

Aραβίδης, μεταγραφή και... λαϊκός ξεσηκωμός
INTIME SPORTS

Ο Βάργκας με τους Κρητικούς σημείωσε και το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ, ενώ ο Πλατέλλας είχε φανταστική απόδοση και συνέβαλε τα μέγιστα στην άνετη νίκη της "Ένωσης".

Τι συμβαίνει με τη μεταγραφή

Αρχική πρόθεση των ανθρώπων της ΑΕΚ ήταν η απόκτηση μεσοεπιθετικού. Εξτρέμ δηλαδή. Για αυτό και η ενασχόληση με την περίπτωση του Λούκα, ο οποίος είχε κερδίσει την -πολύ- θετική άποψη των ανθρώπων της "Ένωσης" από τον περασμένο χειμώνα. Μετά τον τραυματισμό του Τζεμπούρ το περασμένο Σάββατο, η φιλολογική κουβέντα για την απόκτηση του σέντερ φορ έγινε σιγά-σιγά… απόφαση.

Πλέον, οι "κιτρινόμαυροι" εξετάζουν κάποιες περιπτώσεις επιθετικών του κουτιού αφού όπως όλα δείχνουν το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να επιστρέψει ο Τζεμπούρ υπολογίζεται στους δύο μήνες. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ βρίσκεται σε μια διαδικασία αναζήτησης φορ, ωστόσο οποιαδήποτε προσπάθεια συζήτησης για ονοματολογία, είναι επισφαλής και από τη στιγμή που δεν μπορούμε να πούμε κάτι με σιγουριά, καλύτερα να περιμένουμε μερικές μέρες.

Λαϊκός… ξεσηκωμός

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ξάνθη προτίθεται να ανοίξει θύρα για τους οπαδούς της ΑΕΚ, και όλα δείχνουν πως οι ποδοσφαιριστές του Δέλλα δεν θα είναι μόνοι τους στην πρώτη έξοδό τους από το Λεκανοπέδιο. Περίπου 2.000 φίλοι της "Ένωσης" (ενδεχομένως και περισσότεροι) ετοιμάζονται να δώσουν βροντερό "παρών" στα Πηγάδια το Σάββατο ταξιδεύοντας από όλη τη χώρα με… όλους τους τρόπους.

Aραβίδης, μεταγραφή και... λαϊκός ξεσηκωμός
INTIME SPORTS

Ελπίζω ότι οι πολιτικοί έχουν πιο σημαντικά πράγματα να κάνουν πριν από τις εκλογές και δε θα ασχοληθούν με ξένα προς αυτούς χωράφια με καμιά άκυρη απαγόρευση, μπας και ξαναδούμε λίγο χρώμα στα γήπεδα. Νομίζω ότι είναι κολακευτικό για οποιοδήποτε ποδόσφαιρο στον κόσμο να ταξιδεύουν οπαδοί περίπου 1000 χιλιόμετρα για να δουν ένα ματς. Για το δικό μας ποδόσφαιρο που χαϊδεύει εδώ και χρόνια τον πάτο, θα αποτελεί σχεδόν ύβρη να κόβουμε τη φόρα και των τελευταίων… εκδρομικών μοϊκανών που έχουν ακόμα το κουράγιο και παρακολουθούν το προϊόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK