Αυτό που λείπει από τη φετινή ΑΕΚ

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την ΑΕΚ που -και- στο φιλικό με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι ήταν εμφανές πως κάτι της έλειπε και για το δεύτερο ημίχρονο που βελτιώθηκε -κάπως- η κατάσταση.

Αυτό που λείπει από τη φετινή ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έδειξε στο Περιστέρι ότι πάνω-κάτω και στον αγώνα με τον Ηρακλή. Τα καλά και τα κακά της στοιχεία. Δυσκολία στην ανάπτυξη στο πρώτο ημίχρονο και καλύτερο δεύτερο αλλά με την ομάδα να είναι συμπαγής πίσω και να μην τρώει εύκολα φάσεις. Σε ότι αφορά τη νωθρή εικόνα της "Ένωσης" στο πρώτο μέρος είναι χαρακτηριστική η έξοδος του Αλμέιδα από την περιοχή για να πάρει μπάλα και το γεγονός ότι οι "κιτρινόμαυροι" προσπάθησαν να απειλήσουν με σουτ του Μπακασέτα έξω από την περιοχή. Ίδρωναν όμως, οι παίκτες του Κετσπάγια, για να φτάσουν στην περιοχή του Ατρομήτου και ήταν εμφανές πως κάτι έλειπε.

Με Μπακασέτα και Μάνταλο ξανά στην 11άδα

Ο Κετσπάγια δοκίμασε ένα σχήμα όπως αυτό με τον Ηρακλή με τον Μπακασέτα στη θέση του Μπαρμπόσα και με εντολή στα εξτρέμ να συγκλίνουν προς τα μέσα (ίσως για να έχει στα πλάγια παίκτες με καθαρά χαρακτηριστικά ακραίου), στα μπακ να ανεβαίνουν (με εξαίρεση μια εντολή στον Ντίας στο πρώτο μέρος να μείνει πίσω από ένα σημείο και μετά) και σε έναν εκ των χαφ (αρχικά Σιμόες, μετά Γιόχανσον) να μένει πίσω με τα στόπερ όταν η ομάδα επιτίθεται. Δείχνει να έχει κάτι στο μυαλό του ο Γεωργιανός, κάτι που θα υποστηριχθεί ακόμα καλύτερα με την απόκτηση ενός ακόμα ακραίου μεσοεπιθετικού.

Ξανά βελτιωμένη στο δεύτερο

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ όσο περνούσε η ώρα γινόταν πιο απειλητική στο Περιστέρι και η μεγαλύτερη πηγή αισιοδοξίας από το ματς ήταν η παρουσία του Ούγκο Αλμέιδα. Ο Πορτογάλος δείχνει να έχει τρομερή διάθεση, αν και θέλει λίγο δρόμο ακόμα από άποψη φυσικής κατάστασης. Έδειξε πολύ καλά στοιχεία ο 32χρονος φορ (δεδομένο) αλλά το καλύτερο νέο ήταν η ανεβασμένη του διάθεση, δεδομένης και της κουβέντας που έγινε πριν σχετικά με τα κίνητρα που θα έχει για να ασχοληθεί σοβαρά με την παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Για την ώρα παρασχολείται… σοβαρά και αυτό είναι καλό για την ΑΕΚ.

Οι "κιτρινόμαυροι" βρήκαν κάποιες φάσεις στο δεύτερο που προήλθαν από στημένες μπάλες, από ένα κλέψιμο του Μπακασέτα ψηλά και από σουτ έξω από την περιοχή. Η δυσκολία να φτάσει η μπάλα στην περιοχή του Ατρομήτου εξακολουθούσε να υφίσταται και στο -πιο- θετικό διάστημα της ΑΕΚ στο ματς.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΞΤΡΕΜ

Η ΑΕΚ δεδομένης της συγκυρίας της αναβολής της πρεμιέρας θα έχει χρόνο να δουλέψει και να βελτιώσει, αφού πρώτα ενσωματωθούν και οι νέοι ποδοσφαιριστές που θα αποκτηθούν από εδώ και πέρα. Χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα, είναι κάτι μη συζητήσιμο αυτό. Ο Μπαρμπόσα δεν ήταν ο Μέσι, αλλά αν σκεφτεί κανείς πως ήταν ο μοναδικός καθαρόαιμος εξτρέμ πλην Πλατέλλα στο ρόστερ, τότε είναι απλό να καταλάβει τη συνέχεια της κουβέντας και της εύκολης διαπίστωσης για το αν χρειάζεται ή όχι άλλο εξτρέμ η ΑΕΚ.

Ο Πατίτο έχει ακόμα μέχρι να φτάσει στο 100%, αλλά ακόμα κι αν φτάσει η πραγματικότητα δείχνει πως θα χρειαστεί έναν ακόμα ακραίο η ΑΕΚ. Για την ώρα δείχνει να υπάρχει κινητοποίηση σε αυτό το κομμάτι, η πορεία θα δείξει αν όλο αυτό μετουσιωθεί σε πράξη και η ομάδα ενισχυθεί περαιτέρω στο διάστημα που απομένει.

ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΝΤΙΑΣ

Το άλλο συμπέρασμα του χθεσινού φιλικού, είναι πως ο Κετσπάγια δείχνει να μετράει αρκετά το ενδεχόμενο να εμπιστευτεί φανέλα βασικού στον Ντίας στη θέση του αριστερού μπακ. Ο Ουρουγουανός δείχνει να έχει μεγαλύτερη ικανότητα από τον Ντίντακ ως επιθετικογενές μπακ, αλλά πιθανότατα θα χρειαστεί λίγα ακόμα φιλικά για να συντονιστεί ακριβώς με αυτά που ζητάει ο Κετσπάγια από το αριστερό του μπακ. Πάντως η αλήθεια είναι ότι δείχνει να σπάει καλύτερα από τον Ντίντακ τη μπάλα και να συμμετέχει πιο πολύ στο δημιουργικό κομμάτι.

Το αν θα βγάλει την ίδια σιγουριά στην άμυνα με τον Ισπανό, είναι κάτι που θα το δείξει η πορεία. Ο Ντίας έχει παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο με τη φανέλα της Εστουδιάντες και της Ρίβερ αλλά βρέθηκε σε πολύ χαμηλό σκαλοπάτι σε ότι αφορά την καριέρα του. Είναι καλός παίκτης πάντως, το δείχνει κι ας τον αδικεί λίγο το σουλούπι που όταν τρέχει είναι λες και έχει καταπιεί τον Νίκο Καράμπελα.

Τετάρτη κόντρα στον Άρη και... ενίσχυση

Επόμενο φιλικό για την ΑΕΚ είναι την Τετάρτη στο Χαριλάου με τον Άρη, όπου ο Κετσπάγια θα δει την αντίδραση των ποδοσφαιριστών του και σε διαφορετικές συνθήκες, απέναντι σε έναν ακόμα αντίπαλο. Χρήσιμα αυτά τα φιλικά για τον προπονητή, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν δρόμο να καλύψουν. Το σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ έχει κενά, έχει όμως και μια καλή βάση. Η υπάρχουσα κατάσταση δουλεύεται ως προς τις δυσλειτουργίες, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό.

Το θέμα είναι να γίνουν και οι -λίγες πλέον- κινήσεις που απαιτούνται για να είναι σε θέση να αυξήσει τις πιθανότητές της για το νέο πρωτάθλημα το οποίο είναι η μεγάλη της ευκαιρία, έτσι όπως διαμορφώνεται το περιβάλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Λευκή" ισοπαλία στο Περιστέρι
Η αδυναμία που εντόπισε -νωρίς- ο Κετσπάγια

News 24/7

24MEDIA NETWORK