Bάργκας... on fire!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τον Ρόναλντ Βάργκας που... γύρισε τον διακόπτη και αποτελεί μια... εσωτερική μεταγραφή της ΑΕΚ εντός του 2016.

Bάργκας... on fire!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ρόναλντ Βάργκας ήταν ο σκόρερ που έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ, στο πρώτο της ντέρμπι μετά την επιστροφή της στη Super League, αλλά αποτελεί και μία... εσωτερική μεταγραφή της "Ένωσης" εντός του 2016.

Ο Ρόναλντ Βάργκας ήταν για μία ακόμα φορά ο ποδοσφαιριστής ο οποίος έδωσε στην ΑΕΚ ένα σημαντικό μέρος της... ουσίας που της έλειπε και κατ’ επέκταση το πρώτο της κερδισμένο ντέρμπι της επιστροφής της στη Super League μετά από δύο χρόνια απουσίας από τη μεγάλη κατηγορία . Οι "κιτρινόμαυροι" είχαν να νικήσουν σε αγώνα απέναντι σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ από το 2012 και το γκολ του Βενεζουελάνου ήταν αρκετό για να σπάσει και το... συγκεκριμένο ρόδι.

Ψυχικά αποθέματα

Ο Βάργκας είναι ο δεύτερος παίκτης της ΑΕΚ μετά τον Γιάννη Ανέστη που γύρισε τον διακόπτη μετά από μία πολύ κακή στιγμή του, αλλάζοντας στο 100% την αγωνιστική του εικόνα. Όπως ο Ανέστης μετά από το ευτράπελο λάθος του με τον Λεβαδειακό μεταμορφώθηκε και δίνει σερί βαθμούς στην ΑΕΚ σε κάθε αγωνιστική, έτσι και ο διεθνής Βενεζουελάνος μετά την... χαζη αποβολή του στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης με το εκτός φάσης χτύπημα στον Λανθαρότε, διανύει την καλύτερή του περίοδο με τη φανέλα της "Ένωσης".

Είναι χαρακτηριστικό πως το 2015 δεν έκλεισε με καλό τρόπο για τον Βάργκας ο οποίος μετά το άτυχο ματς της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό (1-2) ήταν ένας εκ των ποδοσφαιριστών που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο μέρος της οργής του Γκουστάβο Πογέτ στα αποδυτήρια.

Άρπαξε την ευκαιρία στα Χανιά και συνέχισε... on fire

Μέσα στο 2016, όμως, ο Βάργκας μετράει 4 συμμετοχές για το πρωτάθλημα στις οποίες έχει σκοράρει δύο φορές ενώ έχει μοιράσει και δύο ασίστ. Αρχής γενομένης από το πρώτο ματς του χρόνου στα Χανιά απέναντι στον Πλατανιά, ο Βάργκας ξεκίνησε να γίνεται ουσιαστικός για την ομάδα του ενώ σκόραρε και στον αγώνα Κυπέλλου στη Λιβαδειά δίνοντας μια σημαντική νίκη στην ΑΕΚ.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά στο γήπεδο των Χανίων, ο Βάργκας ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα από... σπόντα, αφού οι ζαλάδες του Ντιέγκο Μπουονανότε έθεσαν τον Αργεντίνο εκτός αποστολής και άνοιξε ο δρόμος για τον Βενεζουελάνο ο οποίος μπήκε στην ενδεκάδα από το παράθυρο. Παρόλα αυτά άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε και δεν... επέτρεψε στον Πογέτ να τον ξαναβγάλει.

Τα υπόλοιπα ήταν θέμα φόρας. Σε κάθε ματς που ξεκινάει βασικός ή σκοράρει, ή δίνει ασίστ και γράφει το όνομά του στους διακριθέντες. Ο Πογέτ τον αξιοποιεί στο αριστερό φτερό της επίθεσης και ο ίδιος ο Βάργκας βρίσκει πατήματα και γίνεται αγώνα με τον αγώνα πιο ουσιαστικός για την ΑΕΚ.

Προσπάθεια και στο ανασταλτικό κομμάτι

Εκτός των άλλων, ο μεσοεπιθετικός της "Ένωσης" έχει εξελιχθεί και σε έναν παίκτη απόλυτα συμβατό στο -συγκεντρωμένο ανασταλτικά- πλάνο του Πογέτ. Πλέον είναι καλός και τακτικά, γυρίζει πίσω για να βοηθήσει μετρώντας και ένα σωτήριο κόψιμο στο πρώτο μέρος σε μία αντεπίθεση του ΠΑΟΚ. Από ένα σημείο και μετά ο Ουρουγουανός επιστράτευσε τον Χρήστο Αραβίδη για τα ντουμπλαρίσματα της αριστερής πλευράς, αλλά ο Βάργκας ότι μπορούσε το είχε δώσει και σε αυτό το θέμα. Το ίδιο είχε συμβεί και στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννενα.

Γενικότερα ο Βάργκας αυτής της εποχής είναι μια εσωτερική... μεταγραφή για την ΑΕΚ με συνεπή προσφορά στην ομάδα στους μέχρι τώρα αγώνες της εντός 2016. Η βελτίωση των αριθμών δημιουργεί αυτοπεποίθηση στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή και αυξάνει τις επιλογές του Πογέτ ενόψει συνέχειας. Για την ώρα πάντως, ο τεχνικός των "κιτρινόμαυρων" μόνο για ανάσες είναι διατεθειμένος να αφήσει εκτός τον Βάργκας, σε οποιοδήποτε ματς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ναυάγιο με Σα και νέα συνάντηση στα Σπάτα

News 24/7

24MEDIA NETWORK