Δύσκολο ματς ο Τελικός, αλλά -κυρίως- ένα ματς

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την πρόκριση της ΑΕΚ στον Τελικό Κυπέλλου με το ρόλο του αουτσάιντερ, σε ένα ματς που προδιαγράφεται αρκετά φορτισμένο, αλλά πάνω από όλα είναι… μονό!

Δύσκολο ματς ο Τελικός, αλλά -κυρίως- ένα ματς

Η ΑΕΚ έχοντας σύμμαχο το -αβανταδόρικο- 1-0 του πρώτου ματς εκτέλεσε την αποστολή της στο Περιστέρι εξασφαλίζοντας την πρόκριση στο τέλος του ματς. Η αλήθεια είναι ότι η «Ένωση» ήταν σε μέτρια μέρα, ωστόσο αυτό μικρή σημασία έχει αφού το μόνο που μετρούσε χθες ήταν η πρόκριση στον Τελικό του Κυπέλλου από την πρώτη χρονιά της επιστροφής της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ.

Με την ίδια συνταγή ο Μανωλάς

O Στέλιος Μανωλάς -επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις- δεν προχώρησε σε αλλαγές σε σχέση με τον τρόπο που παρέταξε την ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό κόντρα στον Ατρόμητο. Ο υπηρεσιακός τεχνικός της «Ένωσης» επέλεξε το ίδιο σχήμα και πρόσωπα με τους Λαμπρόπουλο-Κολοβέτσιο κεντρικό αμυντικό δίδυμο και με τον Μάνταλο να έχει ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Αραβίδη.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά το ματς, όπως συνέβη στα τελευταία δύο παιχνίδια της, συμπεριλαμβανομένου και αυτού στη Λιβαδειά. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τη μπάλα και όντας αρκετά φουριόζοι δημιούργησαν κάποιες φάσεις στις οποίες πέρασε ορισμένες επικίνδυνες στιγμές η άμυνα του Ατρομήτου. Κυρίως με τους Μάνταλο, Αραβίδη και Μπαρμπόσα απείλησε η «Ένωση» στο πρώτο μέρος, ενώ απειλήθηκε λιγότερο. Η πιο… έντονη στιγμή της «κιτρινόμαυρης» άμυνας στο χθεσινό ματς, ήταν στο 33’ μετά από ένα πλασέ του Ούμπιντες που απέκρουσε σε δεύτερο χρόνο ο Μπαρόχα, μετά από μία κακή εκτίμηση της φάσης σε σέντρα που ήρθε από αριστερά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ έπεφτε σταδιακά με τους περισσότερους παίκτες της να κινούνται στα ρηχά. Βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά την εκτέλεση πέναλτι του Μπρίτο, αλλά το σημαντικό για την «Ένωση» είναι ότι μετά από -πραγματικά- αρκετούς μήνες αντέδρασε θετικά μετά από ένα γκολ που δέχτηκε. Οι «κιτρινόμαυροι» λίγο πριν το φινάλε βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Ράφικ Τζιμπούρ και σφράγισαν οριστικά το εισιτήριο για τον τελικό.

ΜΕΤΡΙΑ ΑΛΛΑ ΠΗΡΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ

Στο Περιστέρι, έβγαλε τα… πατροπαράδοτά της προβλήματα για μία ακόμα φορά η ΑΕΚ. Σκασμένος (με διάρκεια) ο Γιόχανσον, ο οποίος όμως παρά το μέτριο ματς, στο τέλος βρήκε τα αποθέματα ψυχραιμίας και έδωσε σωστά την (πρώτη) πάσα (στον Ντίντακ) στο γκολ της ΑΕΚ.

Αρνητικός ο Λαμπρόπουλος ο οποίος έκανε το πέναλτι με ένα αψυχολόγητο τέντωμα των χεριών, αφού πρώτα είχε πάρει αγκαζέ τον Λαζαρίδη. Υπάρχει θέμα όταν το στόπερ αντιμετωπίζει προβλήματα με τα χέρια και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο με τον Λαμπρόπουλο. Τέτοια ώρα τέτοια λόγια όμως και αν σκεφτείς ότι η επόμενη λύση είναι ο Άρθο, συνειδητοποιείς ότι η φάση είναι… πιάσ’ το αυγό και κούρευ’ το.

Μέτριο ματς και από τον Βάργκας, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο κουτσοϋπήρχε και όσο περνούσε η ώρα γινόταν… αόρατος μέχρι να τον αντικαταστήσει -πολύ λογικά- ο Μανωλάς με τον Τζιμπούρ. Ανησυχία σκόρπισε σε κάποιες στιγμές και ο Άλεν Μπαρόχα ο οποίος στο 33’ είχε μία -ακόμα- πολύ κακή έξοδο. Λίγα πράγματα και από τον Ντίντακ, όμως το τέλος το έσωσε με την ασίστ ενώ ο Τζιμπούρ έκανε αυτό που περίμενε ο Μανωλάς να κάνει.

Ο Τελικός μπροστά

Τώρα το ματς με τον Ατρόμητο πέρασε στην ιστορία και έρχεται ο Τελικός με τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ είναι φυσικά το αουτσάιντερ της όλης ιστορίας αφού ο Ολυμπιακός υπερτερεί σε όλα τα επίπεδα από αγωνιστικής πλευράς, ωστόσο μιλάμε για ένα ματς. Στις επόμενες μέρες θα φανεί και η προσέγγιση του Μανωλά το ματς. Αν δηλαδή, σκέφτεται να πάει να το χτυπήσει α λα Δέλλας (με πιο προσεκτικό, φυσικά, τρόπο) ή αν θα το πάει α λα Πογιέτ, με πιο αμυντικό προσανατολισμό. Η μέχρι τώρα πορεία του Στέλιου ως υπηρεσιακός δείχνει ότι δε σπάει το 4-2-3-1, αλλά αυτή τη φορά το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει και η… φόρμουλα της επιτυχίας είναι αρκετά πρόσφατη. Θα δείξει.

Σίγουρα αυτός που προσπαθεί να κλέψει ένα ματς έχει λιγότερες πιθανότητες επιτυχίας σε σχέση με εκείνον που θα προσπαθήσει να το πάρει ως -αντικειμενικά- καλύτερος. Παρόλα αυτά υπενθυμίζεται ότι μιλάμε για ένα, μόνο, ματς και συνεπώς μπορούν να γίνουν τα πάντα. Και ευνοείται αισθητά αυτός που θα επιχειρήσει να το κλέψει. Τουλάχιστον ευνοείται περισσότερο σε σχέση με το ενδεχόμενο τα ματς να ήταν δύο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ψυχολογικές "ντόπες" από Μελισσανίδη
Μανωλάς: "Θα απολαύσουμε την πρόκριση και μετά θα σκεφτούμε τον τελικό"
Όλοι οι τελικοί Ολυμπιακός-ΑΕΚ
Ατρόμητος - ΑΕΚ 1-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK