Εγχώριες ματιές και... Μπακασέτας

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τις μεταγραφικές αναζητήσεις της ΑΕΚ και την περίπτωση του Τάσου Μπακασέτα.

Εγχώριες ματιές και... Μπακασέτας

Ο Τάσος Μπακασέτας είναι ένας από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν στο φετινό πρωτάθλημα της Super League, γεγονός που τράβηξε τα βλέμματα της ΑΕΚ. Η προτίμηση του παίκτη στην "Ένωση" και η πορεία που θα κρίνει την έκβαση.

Σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά της ΑΕΚ είναι αρκετά νωρίς για να μιλήσει κανείς σε επίπεδο αγωνιστικού σχεδιασμού, αφού βρίσκονται σε εκκρεμότητα αρκετά ζητήματα, μεταξύ αυτών και κυριότερο, εκείνο του προπονητή της ομάδας για τη νέα σεζόν.

Ματιές σε Έλληνες και Μπακασέτας

Παρόλα αυτά, αχνοφαίνεται στον ορίζοντα μία πρόθεση του συλλόγου να προσεγγίσει κάποιες περιπτώσεις παικτών, έστω και σε επίπεδο σφυγμομέτρησης της κατάστασης. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και το -αρχικό- ενδιαφέρον της ΑΕΚ για την περίπτωση του Τάσου Μπακασέτα. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός διανύει πολύ καλή σεζόν με την φανέλα του Πανιωνίου και μοιραία κερδίζει τα βλέμματα αρκετών ομάδων μεταξύ των οποίων και η ΑΕΚ. Ο Μπακασέτας είναι Έλληνας, σε καλή ηλικία και το καλοκαίρι θα προέρχεται από μπαρουτοκαπνισμένο πρωτάθλημα και αρκετά παραγωγικό. Με λίγα λόγια πληροί όλα τα… κομφόρ που απαιτούνται για να κάνουν ελκυστική μια περίπτωση ποδοσφαιριστή για ένα σύλλογο.

Βέβαια, το πιο χειροπιαστό ενδιαφέρον που υπάρχει αυτή τη στιγμή για το Μπακασέτα προέρχεται από τον ΠΑΟΚ όποιος έχει καταθέσει πρόταση στον Πανιώνιο για αγορά του παίκτη αντί 700.000 ευρώ (ίσως και παραπάνω). Όπως γίνεται εύκολο αντιληπτό ο Πανιώνιος με αυτά τα χρήματα τα βρήκε σε όλα με τον ΠΑΟΚ ωστόσο υπάρχει ένα εμπόδιο.

Προτιμάει ΑΕΚ

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν φαίνεται να τρελαίνεται με το ενδεχόμενο να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη για χάρη του Δικεφάλου του Βορρά, γεγονός που αντιστρέφει την κατάσταση. Η ΑΕΚ σαφέστατα ένα τέτοιο πόσο πολύ δύσκολα έως απίθανα θα διαθέσει για να αποκτήσει τον Μπακασέτα, αλλά λίγο το γεγονός ότι λήγει το συμβόλαιο του χρόνου και λίγο η επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή να φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ, αφήνουν πιθανότητες να πραγματοποιηθεί deal με τους "κιτρινόμαυρους".

Ο Μπακασέτας είναι σαν χαρακτήρας αρκετά ήπιων τόνων και δεν παίρνει θέση σε οτιδήποτε αφορά το μέλλον του, ασχολούμενος αποκλειστικά με το επαγγελματικό κομμάτι. Βέβαια, η προτίμησή του στην ΑΕΚ αποτελεί κοινό μυστικό. Ο Μπακασέτας είναι από μικρός οπαδός της "Ένωσης" και με αρκετές παρουσίες στο Ολυμπιακό Στάδιο για να δει αγώνες της. Βέβαια αυτά -σε ορισμένες περιπτώσεις- παίζουν ρόλο μέχρι ενός σημείου, όταν μπαίνουν μπροστά από την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή, δεν παύουν όμως να έχουν μια σημασία.

Το αν θα υπάρξει συνέχεια στο φλερτ της ΑΕΚ με τον Μπακασέτα θα φανεί στην πορεία, αφού η επιθυμία των δύο εμπλεκόμενων πλευρών και η άρνηση του παίκτη να πάει στη Θεσσαλονίκη αφήνει ανοιχτή την έκβαση και αυξάνει τις πιθανότητες της "Ένωσης" να μπει στην υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αραβίδης: "Δικαιωμένος που ήρθα στην ΑΕΚ, πρότυπό μου ο Ντέμης"

Είδαν προπονητικά κέντρα Μιλοβάνοβιτς-Δημητριάδης

Photo Credits: Action Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK