Έπαιζε η ΑΕΚ στο κανάλι της Βουλής

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την προσέγγιση της Βουλής για το γήπεδο η οποία θύμισε το... αντιφατικόDNAτης ΑΕΚ σε αρκετά επίπεδα.

Έπαιζε η ΑΕΚ στο κανάλι της Βουλής
INTIME SPORTS

Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ στη Βουλή, ήταν αναμενόμενη. Ακόμα και μετά την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της καταδικαστέας συμπεριφοράς μίας μικρής μερίδας οπαδών της ΑΕΚ και όχι ως προς το σχέδιο. Συνεπώς δεν υπάρχει κάποιος λόγος πανηγυρισμών ή περεταίρω άκρατης αισιοδοξίας. Το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε όπως αναμενόταν νόμος του κράτους.

Στην ΑΕΚ έχουν πλήρη γνώση της κατάστασης και της γραφειοκρατίας που πρέπει να... ντριμπλάρουν από εδώ και πέρα. Περιμένουν τη δημοσιοποίηση του νόμου στο ΦΕΚ και έπειτα θα τρέξουν για να εξασφαλίσουν την οικοδομική άδεια.

Από άποψη χρόνου, η σημερινή εξέλιξη δεν αλλάζει πολλά πράγματα. Η γραφειοκρατία παραμένει γραφειοκρατία και ο Αύγουστος ένας νεκρός μήνας για την Ελλάδα.

Το σημαντικό για την ΑΕΚ είναι ότι έχει πλέον στη φαρέτρα της το άρθρο 82, το οποίο δεν είναι φωτογραφικό (το 81 είναι) και την οχυρώνει στη... βέβαιη περίπτωση που κάποιοι προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να μπλοκάρουν το έργο.

Έπαιζε η ΑΕΚ στο κανάλι της Βουλής
INTIME SPORTS

Προσέγγιση ελληνικού Κοινοβουλίου

Παρακολουθώντας κανείς λεπτό προς λεπτό όλες τις τοποθετήσεις για το γήπεδο της ΑΕΚ την Τρίτη και την Τετάρτη στη Βουλή, κινδύνευσε να υποστεί βαριάς μορφής πολιτισμικό σοκ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι επιχειρηματολογούσαν εναντίον ενός σχεδίου που τάχθηκαν κατά, όχι για λόγους που αφορούν το ίδιο το σχέδιο αλλά για -καταδικαστέες- συμπεριφορές τρίτων, παρά το γεγονός ότι περίπου ενάμιση μήνα πριν τάχθηκαν υπέρ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ παρέμειναν σταθεροί στην αρχική στάση τους, χωρίς ωστόσο να είναι εφαρμόσιμη αυτή, τουλάχιστον με το υπάρχον πολίτευμα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χρησιμοποιώντας το γήπεδο της ΑΕΚ εξήγησε ποιος πρέπει να κυβερνά για πάντα τον τόπο.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου αφού στην ομιλία του απαίτησε σεβασμό στηνOriginal(!) την "είπε" στον ΣΥΡΙΖΑ που τα έβαλε με τον κόσμο της ΑΕΚ ο οποίος εκπροσωπήθηκε στην πορεία για τουςG8 στη Γένοβα το 2001.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ξεκίνησε την αγόρευσή του για το Ρυθμιστικό και το γήπεδο της ΑΕΚ, περνώντας σε ελάχιστα δευτερόλεπτα στην Παλαιστίνη, στην αδιαφορία της Κυβέρνησης για το πρόβλημα της Κύπρου παρατάσσοντας παράλληλα την άποψή του για τον Πούτιν.

Η Τζένη Βαμβακά αναφέρθηκε στη μετατροπή του άλσους σε φρουρούμενο μέρος με κάγκελα στο οποίο για να εισέλθει κάποιος πολίτης πρέπει να πληρώσει εισιτήριο (γεγονός ανέφικτο αφού το άλσος δεν είναι πλέον δημοτικό αλλά παραμένει κρατικό) εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της για το μπάσκετ της ΑΕΚ και την έξωση της Ερασιτεχνικής από τα γραφεία.

Έπαιζε η ΑΕΚ στο κανάλι της Βουλής
INTIME SPORTS

Ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι λόγω επαγγέλματος μπορεί να εκφέρει συγκεκριμένη άποψη για την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, λέγοντας ότι από τη στιγμή που υπήρχε γήπεδο 30.000 θέσεων πριν, μπορεί να πραγματοποιηθεί ξανά στο υπάρχον οικόπεδο. Παρά το γεγονός ότι η χωρητικότητα του "Νίκος Γκούμας" ήταν κατά 7.000 θέσεις μικρότερη από αυτή που ανέφερε…

Ο Ηλίας Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν τάσσεται υπέρ του γηπέδου γιατί έχει ελληνική ονομασία...

Ο Τέρενς Κουίκ φώναξε "ΑΕΚάρα" όταν ανέβηκε στο βήμα, λέγοντας ότι είναι οπαδός του Ολυμπιακού, αλλά διαθέτει μετοχές του ΠΑΟΚ λόγω καταγωγής.

Και αν στην προσωπική του ομιλία ο καθένας αράδιαζε πάνω στα έδρανα τα στοιχεία που ανίχνευσε για την ΑΕΚ μέσωGoogle, όλοι μαζί δήλωσαν την αδιαπραγμάτευτη πεποίθησή τους ότι η ΑΕΚ είναι ένας πολύ μεγάλος Σύλλογος, δεν είναι μια οποιαδήποτε ομάδα, έχει ιστορικές καταβολές, κουβαλάει πίσω της εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου. Όλοι συμπαραστάτες στο δίκαιο αγώνα της.

Την αδικούν την ΑΕΚ τα όσα ακούστηκαν στη Βουλή. Κυρίως οι "κορδέλες" που συνόδευσαν το πακέτο της θέσης του κάθε κόμματος. Θετικής ή αρνητικής. Δεν γίνεται να μη θεωρείται οξύμωρη η... κυβερνητική αποθέωση μιας ομάδας που οδηγήθηκε με μαθηματική ακρίβεια και με την ανοχή του κράτους που δεν έλεγξε ποτέ τους εκάστοτε "σωτήρες" της, τόσο στην απώλεια του σπιτιού της, όσο και στην αγωνιστική-οικονομική διάλυση.

Ακόμα πιο οξύμωρη είναι η αιτία της μετατροπής της ΑΕΚ σε θάλασσα ψαρέματος ψήφων: Τα 52 δέντρα που θα αντικατασταθούν με 5.000 για να γίνει εφικτό να γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια ένα γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, πληρώνοντας τους κανόνες ασφαλείας.

Y.Γ.: Οποιαδήποτε εκτίμηση σχετικά με την έναρξη των έργων κινδυνεύει με γκάφα. Υπάρχει ακόμα δρόμος. Βέβαια, πλέον, υπάρχει σωστή κατεύθυνση.

Διαβάστε ακόμη:

Το γήπεδο της ΑΕΚ έγινε νόμος

Εμμένει κατά του γηπέδου της ΑΕΚ ο ΣΥΡΙΖΑ

Τοποθέτηση Δημάρχου για το γήπεδο

Α. Γεωργιάδης: "Το γήπεδο της ΑΕΚ είναι κοινωνική ανάγκη!"

Υπέγραψε και ανακοινώθηκε ο Μπαρμπόσα

News 24/7

24MEDIA NETWORK