Επιθετικά διλήμματα και πονεμένες ιστορίες

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τις επιλογές του Πογέτ στην κορυφή της επίθεσης ενόψει του αγώνα της ΑΕΚ με τον Ηρακλή και για τα σέντερ φορ του ρόστερ της ΑΕΚ.

Επιθετικά διλήμματα και πονεμένες ιστορίες

To νικηφόρο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ανήκει στο παρελθόν και στο ποδοσφαιρικό τμήμα τα κεφάλια έχουν μπει μέσα και η προετοιμασία ενόψει του αγώνα με τον Ηρακλή εντείνεται. Βέβαια υπάρχουν ιδιομορφίες από άποψη αγωνιστικού, από τη στιγμή που θα απουσιάσουν ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σχεδόν κάθε εβδομάδα βασικοί: Ο Ροντρίγκο Γκάλο και ο Χρήστος Αραβίδης. Κι αν για τη θέση του Γκάλο υπάρχει έτοιμη η εναλλακτική του Μπακάκη, στην περίπτωση της αντικατάστασης του Αραβίδη τα πράγματα περιπλέκονται αφού οι επιλογές του Πογέτ είναι δύο. Ο Τόμας Πέκχαρτ και ο Ράφικ Τζεμπούρ.

Η επιλογή του Πέκχαρτ

Από τη μία ο Τσέχος έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής με τη φανέλα της ΑΕΚ για 71 συνολικά λεπτά για το πρωτάθλημα και 22 για το Κύπελλο. Στο πρωτάθλημα μπήκε ως αλλαγή στο 57ο λεπτό με τον Ατρόμητο (όταν ο Μπρίτο σκόραρε το 1-0) και στο 52ο λεπτό του αγώνα με τον Ολυμπιακό στη θέση του Ζουκουλίνι, πέντε λεπτά μετά την αποβολή του Μποτία. Στο Κύπελλο που έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της «Ένωσης», ο Πέκχαρτ πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Πλατέλλα στο 68’ του αγώνα με τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο.

Σε γενικές γραμμές ο Πέκχαρτ ψάχνει τα πατήματά του και τον αγωνιστικό ρυθμό και διανύει το χρονικό περιθώριο της προσαρμογής στη νέα του επαγγελματική πραγματικότητα, όπως είναι απολύτως λογικό. Αποτελεί μία υπολογίσιμη λύση για την επίθεση της ΑΕΚ, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι διαθέτει 194 εκατοστά μπόι και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα στο ψηλό παιχνίδι στο οποίο συνήθως υστερεί λόγω ύψους.

Στο ματς με τον Ολυμπιακό ο Πογέτ τον υπολόγιζε περισσότερο από τον Τζεμπούρ, κάτι που οδήγησε τον Πέκχαρτ στην αποστολή και τον Αλγερινό εκτός. H αλήθεια είναι ότι ο Τσέχος έδωσε περισσότερα πράγματα στο ανασταλτικό κομμάτι παρά στο επιθετικό, ωστόσο δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για αυτό αφού δε βοήθησε ο τρόπος που έπαιζε η ΑΕΚ προς το τέλος του ματς.

Ο Πογέτ πάντως θεωρεί ότι ένα φορ σαν τον Πέκχαρτ ήταν ότι έλειπε από την επίθεση της ΑΕΚ και τον υπολογίζει σε μεγάλο βαθμό.

Δεν ξεγράφεται ο Τζεμπούρ

Ο Ράφικ Τζεμπούρ δεν κατάφερε μέχρι στιγμής να δώσει όσα περίμενε η ΑΕΚ από τον ίδιο το περασμένο καλοκαίρι όταν τον αποκτούσε και του έδινε ένα από τα πιο βαριά συμβόλαια στην ομάδα. Τα δύο γκολ και η μία ασίστ σε 12 συμμετοχές σε αγώνα πρωταθλήματος δεν είναι και οι καλύτεροι δυνατοί αριθμοί για έναν επιθετικό, ενώ και η εικόνα του μέσα στα ματς ήταν αρκετές φορές μέτρια.

Ο Πογέτ τον έκοψε από την αποστολή του ματς με τον Ολυμπιακό γιατί θεώρησε τον Πέκχαρτ πιο έτοιμο, γεγονός που δεν μπορεί να θεωρηθεί ιδανική συγκυρία για τον Τζεμπούρ. Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο έπρεπε πρώτα να απογοητεύσει με την εικόνα του ο Τζεμπούρ στο Περιστέρι (και σε ορισμένα άλλα ματς) αλλά και με την παρουσία του στις τελευταίες προπονήσεις πριν το ντέρμπι. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ο Πογέτ δεν τον υπολογίζει ενόψει συνέχειας. Κάθε άλλο αφού ο Ουρουγουανός ξέρει τι είδους ποδοσφαιριστή έχει στα χέρια του και συνεχίζει τον… αγώνα για να του πάρει το 100%.

Από την άλλη τα πράγματα δεν είναι και στο σημείο που βρίσκονταν πριν από μερικούς μήνες, όταν ο Πογέτ στη γνωριμία του με τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ στα Σπάτα, έπλεκε το εγκώμιο του Αλγερινού.

Βέβαια σε ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση της κατάστασης, ο Πογέτ έχει μιλήσει με τον Τζεμπούρ θέλοντας να τον κρατήσει ζεστό ενόψει του ματς με τον Ηρακλή, στο οποίο όπως και να έχει θα χρειαστεί να συνδράμει την προσφορά του.

Ο ξεχασμένος Κρισάντους

Όταν η συζήτηση πάει στα σέντερ φορ του ρόστερ της ΑΕΚ δεν μπορεί να μη μεταφερθεί και τον Μακόλεϊ Κρισάντους. Παρά τα όσα κυκλοφόρησαν και τις όποιες επαφές έγιναν μέχρι την τελευταία στιγμή, ο «Χρύσανθος» δεν πήγε στην Κίνα, στην Τουρκία, στη Β’ Γερμανίας ή στη Β’ Ισπανίας, αλλά παρέμεινε στην Ελλάδα βγάζοντας ένα από τα πιο εύκολα μεροκάματα στην επικράτεια και αποτελώντας μια πονεμένη ιστορία. Σε αγώνα πρωταθλήματος ο Κρισάντους έχει να αγωνιστεί από τον Νοέμβριο του 2015, ενώ μέσα σε όλο αυτό το διάστημα έχει πάρει μόλις 23 αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής στον αγώνα Κυπέλλου με τον Πανελευσινιακό τον περασμένο Δεκέμβρη. Δεν υπολογίζεται από τον Πογέτ και πλέον μένει στα Σπάτα μέχρι να φύγει κάποια στιγμή ελεύθερος.

Ο άνισος αγώνας του Ιβάν

Ο Ιβάν Μπρέσεβιτς είναι ένας από τους… πιστούς στρατιώτες στην ΑΕΚ στις μικρές κατηγορίες που παραμένει στο ρόστερ και συμπληρώνει το καρέ των επιθετικών μαζί με τους Αραβίδη, Πέκχαρτ και Τζεμπούρ. Η επέμβαση στο γόνατο στην οποία υποβλήθηκε (μεταμόσχευση χόνδρου) πριν από 11 μήνες δεν ήταν απλή αφού στην ουσία του τοποθέτησαν καινούργιο γόνατο. Το να επιστρέψει ξανά σε υψηλό επίπεδο θεωρείται σχεδόν αδύνατο. Ούτως ή άλλως ο Ιβάν μετράει ήδη μία υπέρβασή για επιστροφή στην ενεργό δράση μετά την προηγούμενη επέμβαση στο γόνατο πριν από δύο χρόνια και πιθανότατα αυτό να του στοίχισε την επιβάρυνση της κατάστασης.

Στους τραυματισμούς και στις μεταγραφές δεν πρέπει ποτέ να λες ποτέ, αλλά η περίπτωση του Κροάτη δείχνει δύσκολη και με δεδομένο το γεγονός ότι πατάει ήδη στα 29, τα πράγματα για να ξαναφορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ σε επίσημο αγώνα, μόνο απλά δεν είναι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κλήση της ΑΕΚ σε απολογία για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι

Πέκχαρτ: "Εμπειρία ζωής η ατμοσφαίρα στο ΟΑΚΑ"

Ανεβάζει ρυθμούς ο Σοϊλέδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK