Ευκαιρίες στα... σκουπίδια και στη λάσπη

Η ΑΕΚ έφερε 2-2 στην Καρδίτσα, οι ευκαιρίες που έδωσε ο Μοράις πέρασαν ανεκμετάλλευτες από τους περισσότερους από όσους τις πήραν και ο προβληματισμός -δεδομένων των ιδιομορφιών της κατάστασης και του τερέν- επέστρεψε πάνω από την "Ένωση". Γράφει ο Άκης Γεωργίου.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΑΕΚ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Ένα μεσοβδόμαδο ματς για τον όμιλο του Κυπέλλου στην επαρχία και μάλιστα σε ένα τόσο κακό τερέν, μπορεί να στραβώσει. Συμβαίνει, δεν τίθεται θέμα επ΄ αυτού, αφού είναι άπειρα τα παραδείγματα των στραβοπατημάτων των μεγάλων ομάδων, συμπεριλαμβανομένης και της ΑΕΚ αρκετές φορές σε αυτό το γκρουπ. Όπως ήρθε, όμως, το ματς με την Αναγέννηση Καρδίτσας ήταν από αυτά που σε οδηγούν στο να σκας. Από αυτά που λες "είναι δυνατόν;" και στην πορεία να συνειδητοποιείς ότι είναι.

Ο Μοράις έδωσε ευκαιρίες τις οποίες οι περισσότεροι αποδέκτες δεν εκμεταλλεύτηκαν, σε μια διαδικασία που έδειξε να γίνεται περισσότερο για να δικαιολογήσει τον μικρό χρόνο συμμετοχής ορισμένων παικτών.

Παρότι η ΑΕΚ κατάφερε να προηγηθεί με 0-2 σε ένα τερέν που από την αρχή φώναζε για… under, στην πορεία κατάφερε να δεχτεί δύο γκολ, να αφήσει δύο βαθμούς και να φύγει με πληγωμένο γόητρο από την Καρδίτσα. Ο Ανέστης έδειξε μια μικρογραφία της πορείας του, με δύο πολύ καλές επεμβάσεις και το λάθος στο 2ο γκολ, παράλληλα με το λάθος των στόπερ και κυρίως του Τζανετόπουλου.

Απογοήτευσαν στη συγκεκριμένη φάση οι παίκτες της "Ένωσης" αφού τα λάθη σε εκείνο το σημείο τελικά στοίχισαν στην ΑΕΚ την απώλεια της νίκης. Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι το γκολ προήλθε από κόρνερ που παραχώρησε ο Ανέστης, σώζοντας την "Ένωση" στην αμέσως προηγούμενη φάση.

Αυτό που έδειξε το ματς της Καρδίτσας είναι ότι μέχρι… χθες στη σεζόν έπαιζαν οι καλύτεροι, ανεξαρτήτως πώς φαίνεται στον καθένα η γενική εικόνα της ΑΕΚ από την αρχή. Για την ακρίβεια έδειξε πως σχεδόν κανένας από τους ποδοσφαιριστές που έχουν μικρό χρόνο συμμετοχής δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι περισσότερο, τουλάχιστον για την ώρα.

Θετική εξαίρεση στο ματς της Καρδίτσας ήταν η παρουσία του Ηλία Τσέλιου στο διάστημα που αγωνίστηκε. Ήταν αρκετά δραστήριος, η μπάλα πέρασε αρκετές φορές από τα πόδια του και έβγαλε κάποιες καλές κάθετες που δημιούργησαν προϋποθέσεις απειλής.

Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΜΟΡΑΙΣ

Το ματς ήταν ιδιόμορφο, δεν προσφέρεται για κριτική, έδειξε κάποια θετικά στοιχεία, όμως, για τον Μοράις, έδειξε και κάποια αρνητικά. Το θετικό είναι ότι ο Πορτογάλος έδωσε χρόνο συμμετοχής στους πιτσιρικάδες και η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με τους Γιαννούτσο, Τσέλιο, Γαλανόπουλο στην 11άδα.

Το στοιχείο που προβλημάτισε είναι η περαιτέρω προσέγγιση του ματς από τον προπονητή της "Ένωσης", ο οποίος σε ένα σημείο πέρασε τον Ντίντακ στη θέση του Ζόριτς και δοκίμασε τον Ισπανό σε θέση δεξιού εξτρέμ. Αν μη τι άλλο ανορθόδοξο, για αυτό και άλλαξε στη διάρκεια με την αλλαγή πλευράς του -υπό κανονικές συνθήκες- αριστερού μπακ των "κιτρινόμαυρων". Το ψάχνει ο Μοράις, δεν φαίνεται όμως να το έχει βρει για την ώρα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK